Hayali olmayan insan hayvana daha yakındır. Hayvanın hayal gücü yoktur. Hayvanın üç özelliği vardır, karnını doyurmak, üremek ve korunma. Bir insanın da karnını doyurma, üreme ve korunmadan başka bir meselesi yoksa, insan ve hayvan bu üç noktada birleşiyor.

Elbette bilim, düşünce, inanç, akıl ve vatan- millet sevgisi ile feraset ve vicdanın da gücü önemlidir. Ancak insanlığın daha konforlu yaşamasını sağlayan büyük buluşlar ve insanlığın yıkımını sağlayan harplerde hesapsız ve basiretsiz hayalcilerden kaynaklandı. Hayal gücünün bilimde gittiği yere kadar gitmesinde fayda var. Ancak zarar verdiği noktada durması lazım.

Hayalin babası edebiyat sayılıyor. Edebiyat ta okuma ve yazmayla gelişiyor. Edebiyattan sonrada fen bilimleri gelmektedir. Türkiye hükümetleri okuyanla, yazanları yani gerçekten hizmet edenleri maalesef takdir etmediği gibi mutlaka yaftalamış, maddi ve manevi çapta cezalandırmış vede cezalandırmaya devam etmektedir. Osmanlı’dan aldığı bu mirası da hakkıyla koruyor.

Türkiye bir tarafa, Aksaray’da iktidar gücüne sahip olanların ezici çoğunluğunda hayal gücüne rastlanmadığı gibi, edebiyat ve fen bilimlerini de önemsediklerine pek şahit olmadık. Sanat ve sanatçıya ilgi zaten yok. Bürokrasiyi temsil edenlerde doğal olarak, siyasi iradeye bağlı hareket ettiği için onlara da laf söylemenin manası ve karşılığı zaten yok.

Aksaray ve Aksaraylı bütün umudunu iki kişiye bağlamış vaziyettedir. İlk sırada, hayal gücüyle, edebiyat, fen bilimlerine ve tarihi gerçeklere yakınlığıyla tebarüz etmiş, saygın bir noktaya gelmiş Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve ikinci sırada 5 yıl Aksaray Belediye Başkalığını KORONAYA, DEPREME ve TASARRUH tedbirlerinin yanında iç ve dış muhaliflere rağmen, sadece Cengiz Vekilin desteğiyle gerçekten tarafsız ve adalet ölçüleri içerisinde çok ciddi hizmet yapmayı becermiştir.

Aksaray, 2024 yılından itibaren, Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Cengiz Aydoğdu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer üçlüsü gerçekten Aksaraylının umudunu boşa çıkarmayacak, beklenen bütün hizmetleri yapmaya muktedir durumdadır.

Milletvekili Aydoğdu, devlet, hükümet, bilim ve bürokrasi; Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu on yıllık parlamento ve diğer üst düzey bürokrasi; Dr. Evren Dinçer ise bürokrasi ve belediye başkanlığı tecrübesiyle, Aksaray ve Ankara’da güçlerinin yetmeyeceği hiçbir konu, Cumhurbaşkanı dahil ulaşamayacakları hiçbir makam, alamayacakları hiçbir hizmet yoktur. Elbette Ramazan Kaşlı ve Hüseyin Altınsoy’da katılırsa iyi olur.

Aksaray ve Aksaraylı, Kumbuzoğlu, Aydoğdu ve Dinçer üçlüsünün kıymetini takdir edecek basiret ve vefa sahibidir. Yeter ki üçlünün hizmet yolunda birlikleri daim olsun, araya münafık ve beceriksizler girmesin. Beş yıl içinde çok büyük hizmetler yapılır.

İyi bilinen bir gerçek; ‘’Dünya’da en pahalı şey güvendir. Oda ucuz insanlarda bulunmaz’’. Birde insanların yerini ve haddini bilmesidir. ‘’ Yanlışı alkışlıyorsan, fikrin yoktur. Eğri ile doğruyu ayıramıyorsan aklın yok. Yalana sahip çıkıyorsan, Ahlakın yoktur.’’

   HAYROLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.

                                                  

 

 

.


27.04.2024 05:46:00

Rasim Gül

EN ÖNEMLİ GÜÇ, BİRLİK VE HAYAL GÜCÜDÜR

EN ÖNEMLİ GÜÇ, BİRLİK VE HAYAL GÜCÜDÜR