Emniyette Şube Müdürlerinin Yeri Değişti.
 İl Genel Meclis Başkanı Av. Özkan Doyğun’a Onur Ödülü
21 Mayıs Dünya Süt Günü Kutlanıyor
Nurgözde Sıla Özlemi Şenliği
Bu yazı 27 Haziran 2011, Pazartesi 23:45:20 tarihinde eklendi. 657 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Miraç’a Çıkmaya Varmısınız? -

Miraç, Receb ayının 27. Gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselâmın rehberliğinde Peygamber Efendimiz Hz.
Miraç’a Çıkmaya Varmısınız?

        Miraç, Receb ayının 27. Gecesi Cenab-ı Hakkın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselâmın rehberliğinde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in Mekkedeki  Mescid-i Haramdan(Kabe Civarından) Kudüsteki  Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesi olayına Miraç denir..
     Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)  Mescid-i Haramdan, Mescid-i Aksâ'ya  ata benzeyen Burak isimli  beyaz bir Cennet bineğiyle gittiği konuyu yazan kaynaklarda belirtiliyor.

     Kudüs'e gelmeden yol üzerinde Hz. Musa(A.S.)'nın makamına uğradı, orada iki rekât namaz kıldı, daha sonra Mescid-i Aksâ'ya geldi. Orada bütün Peygamberler kendisini karşılayarak Mirac’ını kutladılar.

    Ruhların ilk ve Peygamberlerin ise sonucusu olan Yüce Kutabımız Hazreti Kuranın Enbiya suresinin 107. Ayeti kerimesinde”(Ey Muhammed!) biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.”diye Rabbimiz tarafından belirtilen övgüye layık olan Nebiler,Nebisi Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)Mescidi Aksada kendisini karışalayan tüm Peygamberlere imamlık yaparak iki rekat Namaz kıldırıp birde hutbe okudu.

     Daha sonra günümüzde Kubbetü’s-Sahra'nın bulunduğu yerden Muallâk Taşının üzerinden Mirac’a yükseldi.
    Peygamber Efendimiz Hz.Muhammed(S.A.V.) Miraca yükselirken  Semanın bütün katlarına uğrayarak. Sırasıyla yedi semanın her bir katında bulunan Hz. Adem(A.S.), Hz. Yahya(A.S.), Hz. Îsa(A.S.), Hz. Yusuf(A.S.), Hz. İdris(A.S.), Hz. Harun(A.S.), Hz. Musa(A.S.) ve temiz pak neslinin atası Hz. İbrahim (A.S)’le. Görüştü, Onlar kendisine "Hoş geldin" dediler, tebrik ettiler.
    Bundan Sonra Hz. Cebrail ile birlikte imkân ile vü-cub ortası (kâinatın bittiği yer) Sidretü'l-müntehâ'ya geldiler.

     Peygamberimiz Aleyhisalâtü Vesselam orada ikisi gizli, ikisi açıktan akan (Nil, Fırat) dört nehir gördü. Sonra hergün yetmiş meleğin ziyaret ettiği Beytü'l-Ma'mur'u ziyaret etti.
      Hz. Cebrail(A.S)'in buradan öteye gitmesi mümkün değildi.  

  Rabbimiz tarafından Yaratılanların içinde  sadece Peygamberimize lutfedilen bu lutufun nimetinden faydalanarak  zaman ve mekândan münezzeh(dışında) (uzak) olan Cenab-ı Hakkın Cemaliyle müşerref oldu.

    İSTEYEN DİLEYEN MÜSLÜMANDA MİRACA ÇIKABİLİR!

     Daha önce Efendimizin canı gibi aziz bilip sevidği Vatanı Mekke şehrini terk ederek oradan Medine Şehrine Hicretini yazdığım yazıda Müslümanlarında her zaman kötünün yerine iyiyi tercih ederek hicret edebileceğini söylemiştim.

     Bu gün içinde bulunduğumuz mübarek günün akşamı nasip olursa kutlayacağımız Mübarek Miraç kandilindede isteyen Müslümanında efendimizin izinden giderek semiyetiyle miraca kavuşması mümkündür.

“ Ben Miractan daha güzel bir şey görmüş değilim diyen Efendimiz Hz. Muhmamed(S.A.V.)Mirac yüceliklerinden geri dönerken yanında ümmetine çok büyük hediyeler getirmiştir.

Bu hediyeler Rabbimizin izni keremi ile uyanların hem dünya hemde ahiret mutluluğuna kavuşacağı 5 şeydir.

     Bu gönderilen Hediyelerde emredilen ibadetlerin yapılmasıyla bun samimiyetle sırf Allah(C.C.)’nun hatırı için yapanlardan Miraca çıkılması mümkün olan nimetlerin ilki yani

Tüm Müslümanların hem kendilerinin,hemde aileleriyle içinde yaşadıkları toplum ile ülkenin ve tüm insanlık aleminin hem dünya hemde ahiret mutluluğuna kavuşması için gereğini yapması dileğiyle Hepinizin Mübarek Miraç Kandilini tebrik ediyorum. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.   

  

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları

GaziSOFT Php Profesyonel Haber Yazılımı
haberler