Emniyette Şube Müdürlerinin Yeri Değişti.
 İl Genel Meclis Başkanı Av. Özkan Doyğun’a Onur Ödülü
21 Mayıs Dünya Süt Günü Kutlanıyor
Nurgözde Sıla Özlemi Şenliği
Bu yazı 25 Haziran 2011, Cumartesi 10:57:38 tarihinde eklendi. 1189 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Aksaray’da son sıcak gelişmeler -

Geçtiğimiz haftanın son günlerinde müthiş gelişmeler oldu. Dolayısı ile ben Ziraat Odası, Üniversite ve Doğal gaz toplantılarını yazacaktım ama yarın ve öbür güne bırakıyorum.
Aksaray’da son sıcak gelişmeler

    Geçtiğimiz haftanın son günlerinde müthiş gelişmeler oldu. Dolayısı ile ben Ziraat Odası, Üniversite ve Doğal gaz toplantılarını yazacaktım ama yarın ve öbür güne bırakıyorum. İl Genel Meclis başkanı ile Vali beyin arasında geçen başörtüsü soruşturması iyice büyüdü. Ardından 8 Ak Parti meclis üyesinin ihracı gündeme geldi. Birde baktım Cuma günü eylem ve ziyaretler cuk diye oturdu. Dolayısı ile sıcağı sıcağına bu konulara değinmem lazım.

      İlk önce basında yine İl Genel Meclis üyeleri konusu vardı, seçim öncesi başlayan başörtüsü soruşturması seçim sonrasına kalırken. Geçmiş konu neden durup dururken şimdi gündeme geldi konusunu soran bazı yönetim kurulundaki arkadaşlara da ben sorayım.

      Partinin gösterdiği adayı desteklemeyerek parti disiplinini ihlal ettikleri gerekçesi ile seçim öncesi ihracı istenen 8 meclis üyesinin ihracı neden 6 ay önce yapılmadı da şimdiye bırakıldı? Sizde o zaman ihraç edeydiniz, neden o zaman etmediniz? Ben samimi olarak söylüyorum çoğu meclis üyesi ile ne samimiyetim var nede dostluğum. Ama bir iktidar partisi 8 meclis üyesini ihraç ederek muhalefete düştüğünü ilk defa şahit oluyorum.

       Bu demektir ki, kendi kendinizin elini kolunu bağlamaktır. Parti içinde çekişme ya da iki gurup yok diyenler bunu topluma izah edebilirler mi? Bu neye benzer, iktidar olmuş bir Ak Partisi meclisteki milletvekillerinin üçte ikisini ihraç edip muhalefete düşmesi gibi.

       Bende bu konuda yazılar yazdım, bir kaçını ihraç eder veya farklı şekilde ceza verirsin, ama tamamını ihraç edersen yanlış yaparsın. Bunların suçu var da bunları bu hale getirenlerin hiç mi suçu yok? Birde işin o tarafına bakmak lazım.

      Bu karara isyan eden Milletvekili Ali Rıza Alaboyun net bir şekilde ihracın yanlışlığına tepki göstererek; “  Alınan kararı basın mensubu arkadaşlarımızın beni araması ile konuya vakıf oldum. Alınan kararı Ak Partiyi İl Genel Meclisinde azınlığa düşürmeye yönelik sorumsuzca alınmış bir karar olarak görüyorum” diyor.

       Partinin içi güllük gülistanlık diye kim diyebilir? Bir ihraç kararı var ilin milletvekillerinin haberi yok, duyunca bu kararı alanların sorumsuz olduğunu söylüyor. Artık bu çekişmelerin bitmeyeceği açık bir şekilde görülüyor, çarpışan tasdiden birisi kırılacak gibi görünüyor. Zaten bu iki başlılıktan Aksaray da zarar görmektedir, çıkan dedikodu ve söylemler sonunda el altından yapılan tezgâhlar sonucu işe okul çocukları da alet edilmiştir.

       Durup dururken taraf olan Vali Beyin ortada tayin yok, soruşturması yok, Sayın Vali beye destek maksadı ile birileri bir şeyler hissetmişler gibi muhalefet parti Belediye Başkanlarını ve bazı muhtarları yanına alarak Vali beye destek ziyareti yapmışlardır.

      Bu toplantıda konu tamamen kitap dağıtımı ve şemsiye konuşulmuştur. Bir sıkıntı varda farklı şekilde müdafaaya geçilmiş gibi bir çaba gördüm. Bu şekilde bir kamuoyuna duyuru yapılacağına çıkıp konu belge ve bilgileri ile anlatılarak bilgilendirilebilirdi. Bu bir telaş içinde kapalı müdafaa şeklinde gelişti.

      Ardında 200 civarında bir yardım alan öğrencilere telefon edilerek Valilik önünde; “ biz Valimizin kalmasını istiyoruz, dağıtılan kitaplardan memnunuz” gibi sözlerin sarf edilmesi bence çok basit ve gülünç eylemdi. İlk defa üzülerek böyle bir şey seyrettim. Buraya çağrılan 200 öğrenciden sadece 25–30 kişi katılmışlar ve ne için geldiklerini bilmiyorlar. Kameraya çocuklar; “ çağırdılar geldik, valimizin tayini çıkıyormuş da” diyenler vardı.

       Peki, bu çocuklar haberi yazan gazeteyi tatilde nasıl okuyup organize oldular? Ya da bu çocukların isimlerini liste halinde kim verdide çağırttı veya bu çocukların kaçı Sosyal yardımlaşmadan yardım alıyor? Bunların cevabı da verilmeli.

     Bu kısır çekişme ve sindirme olayından Aksaray zarar görüyor. Herkes kendi işini yapmalı, siyasetçi siyasetini, bürokrat da kendi işini. Aksaray’a kimsenin zarar vermeye hakkı yok, biz sizlerden kavga değil hizmet bekliyoruz. Aksaray’ın önünü tıkamaya kimsenin hakkı yok.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları

GaziSOFT Php Profesyonel Haber Yazılımı
haberler