Cuma günü Ak Parti Aksaray Belediye Başkan adayı Sayın Başbakan tarafından Sayın Haluk Şahin Yazgı olarak resmen açıklandı. Dolayısı ile ilimizin Belediye Başkan adayları tüm partilerde belli olmuş oldu. Ben konu ile alakalı olarak Cuma günü bir yazıyı kaleme almıştım. O yazımı aslında bugün yazacaktım, ama ilimizin tamamı konudan haberdar olduğu için yazmak durumunda kalmıştım. O yazıma birçok yorum aldım, yorum yazanların ekserisi Ak Parti ile alakası olmayan muhalif guruptu.

Yok, efendim ben bir anda dönüş yaparak Haluk’çu olmuşum Nevzat Beyi kötülüyormuşum. Bana yorum ve mesaj atanların aslında dertleri Nevzat Beyi savunmak değildi. Sanki ben Nevzat beyi karalıyormuşum gibi denize düşen yılana sarılır misali bir anda Nevzat Başkancı oldular. Meselenin ardında eğer Nevzat Bey aday olursa seçimi kesin MHP kazanır diye düşünmelerindendi.

Bilmiyorlardı kiNevzat beyde aday olsa seçim almaları Aksaray’da mümkün değildi. Ben bunu birçok yerde söyledim söylemeye de devam ediyorum. Ak Partiden adayı kim olursa olsun Aksaray’da başka partinin seçim kazanma şansları yok.

       Ben o yazımda Nevzat Bey aslında başarısız değil, sadece iletişim eksikliğinden kendisi hakkında olumsuz düşüncelerin oluştuğunu söyledim. Efendim insanlara tepeden bakıyor, sempatik ve sevimli değil gibi hakkında çıkarılan olumsuz dedikodulardı. Nevzat Bey belki Allah’ın yapı olarak yaratılışında verdiği bir yapı idi. Yoksa her zaman söylüyorum Aksaray’da gelmiş geçmiş Belediye Başkanları içinde en çok hizmeti olan bir Belediye Başkandır.

      Bundan 8 ay önce Sayın Başkanın makamında baş başa oturduğumuzda sempatiklik yâda halka inme konusunda kendisi ile yüz yüze görüşüp anlattım. Oda bana bunun aksini söyledi ve hatta yaptırdığı ankete sempatiklik sorusu koydurduğunda olumsuz bir sonuç olmadığını söylemişti.

      Bir Belediye Başkanı iki dönem Başkanlığı neticesinde elbette yıpranır. Olumlu yâda olumsuz işleri olmayanlar Başkana kırgınlık duyabilir, bundan dolayı oy kaybı olabilir bu gayet normaldir. Eğer aday olmuş olsa idi yine kazanırdı, ama biraz oy kaybı olabilirdi. Nevzat Bey olursa seçimi kazanırız düşüncesinde olanlar boşa hevesleniyordu. Yüzde bir bile seçim kazanma şansları yoktu.

      Nevzat Bey güzel hizmetler yaptı, ben bunu her zaman savundum, savunmaya devam ederim. Yeri geldi eleştirdiğimde oldu, hizmetlerini övdüğümde oldu. Geçmişte Nevzat Bey ile ilgili yazdığım ne kadar yazı varsa hepsinin arkasındayım. Nöbet değişimi oldu diye insanı arkadan vurulmaz.

       Sayın Başbakanımız aday açıklaması yaparken, “ adaylarımızı kılı kırk yaparak belirledik” dedi. Demek kiAksaray’da seçim kazanılacak ama biraz oy kaybı olacağı için değişimden yana tavır koydu. Çünkü bir oy kaybına bile tahammülü yok, oyumuzu ne kadar yükseltiriz düşüncesi ile hareket etti.

      Sayın Başbakanımızın kararına hepimiz saygılı olmalıyız. Konuşmasında,“kırgınlık küskünlük istemiyorum, zaman münakaşa zamanı değil. Meselesi olan 30 Mart’a kadar ertelesin, değişen Başkanlarda kırgınlığı bir tarafa bırakarak geçmişte aday olduğundaki durumu hatırlayıp ona göre hareket etsin” dedi.

      Bu ne demek siz aday olduğunuzda aday olmayanlarda üzülmüştü, onların yerine kendinizi koyun demektir. Başkan adayları, İl Genel Meclis ve Belediye Meclis adayları halkın içine insin çalmadık kapı bırakmasın girmediği sokak kalmasın.Başkan olmak sadece asfalt atmak değil, şehrin çehresini değiştirecek projeler üretsin” diyerek şehir değişimine işaret etti.

      Sayın Haluk Şahin Yazgının adaylığı açıklanınca ilde seçim havası bir anda bitti. Muhalefetin ev ve mahalle gezilerisanki bitmiş havası oluştu. Cuma günkü yazımda belirttiğim gibi yeni adayla seçimde Ak Parti bana göre %70 oy alacaktır. Nevzat Bey olursa oy vermem diyenlerin bile düşüncesinin birden değiştiğini görüştüğüm kişilerde gördüm.

       Aslında geçen bir gurup arkadaşlarla konuşmamızda şunu söyledim; “ nevzat Beye karşı olduklarını söyleyenler eğer adaylığı açıklansın bizden evvel kolunun altına girerler. Hem de bir numara Başkancı olurlar” demiştim. Bu tezim aynen devam ediyor aynen de olur Başkan seçimi kazanırdı. Ama Sayın Yazgı ile ilde en yüksek oy alınacağı kanaatindeyim.

 

      Sayın Başbakanımızın şu cümlesi çok önemli; “ seçimi garanti alırım havasına girmek yok. Kapı kapı gezip oy isteyeceksiniz, garip gurabanın sofrasına oturacaksınız” dedi. Bu talimat çok önemli el ele vererek daha fazla nasıl oy alırızın hesabı yapılarak Aksaray’da Ak Partinin çıtasını daha yükseklere çıkarmak ana hedef olmalı. Bunu Sayın Haluk Şahin Yazgı ile yapacağına inancım tamdır. Ben Haluk kardeşime başarılar dilerken, Nevzat Beyin yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ederim.


1.12.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Zaman münakaşa zamanı değil

Zaman münakaşa zamanı değil