Yumurta ikizlerine insanlar veya başka yaratılanlar arasında da bile nadiren rastlanılır .

    Yumurta ikizlerinin en önemli özelliği bilindiği gibi birbirilerinden ayırt edilemeyecek kadar tıpkı Elmanın iki yarısı gibi fiziki özelliklerinin yanında davranış olarak ta bir birilerine benzemeleridir.

    İnsanlar ile diğer yaratılanlar arasındaki bu benzerliğin yerleşim yerlerinde de olduğunu biliyor muydunuz?!

    Yer yüzünde bu şekilde birbirilerine benzeyen  kaç yerleşim birimi olduğunu tam olarak bilmediğimden çokça derinlere girmeden daha önceki bazı yazılarımda kısmen değindiğim konuya gireceğim.

AKSARAY ALMANYA´NIN MANNHEİM ŞEHRİYLE  6 ORTAK ÖZELLİĞE SAHİP!!!

    Almanya´nın Mannheim(Türkçe telaffuzuyla Mannhayım) şehri gerçektende şehirlerin atası yeryüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin merkezi ,iyi insanlar ve Zaferler diyarı,Selçuklunun şanlı başkenti Aksaray´ımızdan binlerce kilometre uzaklıkta olmasına rağmen 6 ortak özelliğe sahip olan bir Alman şehri.

   Merhum babam Hacı Şammas´ın annem Ayşe ve kız kardeşim Kevser´le birlikte 1977-2005 arasında yaşadığı.

     1978´den itibaren de defalarca bizzat gittiğim kız kardeşim Kevser´le eşi Ayhan´la çocukları ve torunlarıyla birlikte Fikret dayım ve oğullarıyla bir çok akrabam ve köylümle hemşerilerimizin de  halen yaşamlarını sürdürdükleri.

    Sokaklarında gezen her 4 ila5 kişiden biri bizim vatandaşlarımız olan bir şehirdir.

    Akla gelebilen her iş kolunda yüzlerce Türk esnafının bulunduğu,1´i Minareli olmak üzere merkez ve civarında onlarca caminin de bulunduğu1978-2013 yıllarında pey der ,pey ömrümün toplam olarak 2 yıla yakınını geçirdiğim doğup büyüdüğüm Aksaray´ın dışındaki en çok yaşadığım bu şehirle bizim ortak 6 özelliği bulunuyor.

DAĞI, IRMAĞI, YERİ, ŞEHİR KODU, TATLI SUYU VE

OTO MARKASI AKSARAY´LA ORTAK OLAN ALMAN ŞEHRİ!!!

   Türkiye´nin ortasında olan Aksaray´ımız gibi Mannheim de Almanya´nın ortasında.

    Su debisi ve genişliği bizim Ulu ırmaktan fazla olsa da Ren nehri Mannheim´i Aksaray gibi ortadan 2 ye ayırır .

  Mannheim´in yanında da bizim Hasan dağımız kadar yüksek olmasa da yüksekliği Ekecik sıra dağlarının üçüncü yüksek tepesi olan Gazi tepenin seviyesindeki Heidelberg(Almanca? Berg? dağ demek) var.

   Buranın şehir kodu da Aksaray gibi ?68?

  Yine bu şehirde oturan gurbetçilerimiz tarafından Heidelberg dağından getirilen suya da ?Helva dere suyu? ismi verilmiş.

   Burası aynı zamanda Almanların namı Dünyayı yayılmış olan Türkiye´deki iki fabrikasından biriside Aksaray´ımızda olan Mercedes markasının oluştuğu ve şu anda da Almanya da bu markanın üretildiği en önemli iki fabrikasının da bulunması ise bizim Mannheim le bir diğer ortak özelliğimizdir.

MANNHEİM´DE AKSARAY GİBİ İLKLER VE TEKLERİN MERKEZİ

   Mannheim şehri de bizim Aksaray´ımız gibi aynı zamanda ilkler ve teklerinde merkezi!

   Nasip olursa gelecek yazımda veya ileride müsait bir zamanda da bu iki şehrin ortak yanı olan ilkler ve teklerini de yazacağım.

   Bugünkü yazdığım ortak özelliklerimizin ve nasip olursa en kısa zamanda yazmayı planladığım iki şehri Yumurta ikizi yapan ilkler ve teklerinde oluşturduğu ortak özelliklerinin Vilayet ve Belediyeyle ilgili tüm kurumlarla, kuruluşlar tarafından en iyi şekilde iki şehrin maddi ve manevi istikbali için değerlendirilmesi dileğiyle.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 


13.07.2016 08:32:51

Ali Genç

Yumurta İkizleri!

Yumurta İkizleri!