Yuh kelimesi hoşnutsuzluk ve öfkeyi ifade eder.

Bu günkü yazıma başlık olarak bu kelimeyi koyup koymamakta haklı olup olmadığımı size bırakar neden bu kelimeyi kullandığımı aşağıda arz ediyorum.

HAYATLARINDA BİR YARAYA MERHEM OLMAYANLAR YAPILANLARI BEĞENMİYOR!!!

  Toplumda öylesi insanlar var ki hayatlarında bir nebat olan Ot kadar bile her hangi bir derde de merhem olmadıkları halde birde yapılan hizmetleri beğenmezler!

   Aksaray´ın 95 yıllık hayali olan trene kavuşturulması konusunda 2004 mahalli seçimleriyle başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 28 Mayıs´taki Aksaray ziyaretine kadar 5 defa en yetkili ağızlar tarafından sözü verilen.

  Cumhurbaşkanın bu ziyaretinde ise kendisi tarafından bu konuda yapılan 6. açıklamayla Haziran ayı içinde  yapılacağı belirtilen hattımızın ihalesinin neticesi konusunu Temmuz ayı başına kadar gündeme getiren her hangi bir siyasetçi, Meslek Odası ve STK´da  olmadı!!!

  İlimizde yayın yapan gazeteler,TV ve Radyolardan da konuyu ve neticesini günde getiren olmamıştı.

 2008´den itibaren konunun aralıksız olarak takipçisi olarak siyasilerin,Meslek Odalarının,STK´ların ve  ilimizde yayın yapan medyanın sormadığı neticeyi ilimiz milletvekili Nevzat Palta Beye olaşarak kendisine sordum.

   Nevzat Bey yaptığı araştırmadan sonra 25 Haziran da Aksaray-Ulukışla hattının etüt projesinin tekliflerinin alındığı bilgisini verdi.

  Bu bilgiye dayanarak 3 Temmuz Cuma günü?95 Yıllık Hayalimiz Demiryolu Çalışmasında 2. Aşamaya geçildi!,HATTIN PROJESİ İÇİN  1 HAFTA ÖNCE BAŞVURU TEKLİFLERİ ALINDI!!!

  * 2013 Yılının Temmuz ayında tamamlanan hattın ilk çalışması olan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Projesinden elde edilen bilgiler ışığında yapılacak Etüt Proje yapımı tekliflerinin Bakanlık tarafından kabul edilmesinden sonra ihaleyi alan firma tarafından yapılacak olan proje ile hattın yapımı ihalesine çıkılacak.?mealindeki haberi.

    Aynı gün konuyla ilgili olarak yazdığım ?RÜYASI BU KADAR SEVİNDİRİRSE!!!Başlığı altındaki köşe yazımla birlikte bu konuda yapılan çalışmayı kamuoyuyla paylaştım.

  2013´ün Ramazan ayında gündeme getirdiğim ilimizin tanıtımına yapacağı katkının yanında Vilayetliğimizin rüştünü ispatlamasının da kanıtı olacak başkentimiz Ankara´nın çıkışından Kulu makasına kadar aramızdaki E.90 karayoluna konmasını dilediğim yön ve bulunulan yere uzaklığımızı gösteren mesafe levhalarında 2 yıllık istikrarlı çalışmanın sonunda mutlu sona ulaştık!!!

  İlimiz milletvekili ve Ak Parti Grup Başkan vekili İlknur İnceöz´ün girişimleriyle ulaşılan sonucun müjdesini konuyu gündeme getiren ve takipçisi olarak bizzat kendisinden aldım.

  Vekilimizin talimatıyla danışmanları tarafından alınan konuyla ilgili teknik bilgileri ve  levhaların fotoğraflarını da 10 Temmuz Cuma günü ?Özel Haber:YÖN VE MESAFE LEVHALARINDA   MUTLU SON!!! Başkent ten Kulu makasına kadar konan 11 yeni levha´ya Aksaray´ın ismi yazıldı.? Başlığı altındaki haber ve aynı günkü ? AZMİN ELİNDEN!!!? başlığı altındaki  köşe yazımla Tren hattımız konusundaki gibi kamu oyuyla paylaştım.

   Hayatları boyunca bir yaralı parmağa merhem olmadıkları gibi bu iki konuda da hiçbir olumlu destekleri olmayanların ulaşılan neticeyi taktir etmeleri,bu neticenin alınmasını sağlayanlara teşekkür etmeleri gerekmez miydi?!!!

   Elbette ki gerekirdi.

  Gerekirdi gerekmesine de bırakın taktiri şimdiye kadar kamu yararına iğne ucu kadar bile katkılarına şahit olmadıklarımız Hem kel hem de fodul? tabirindeki gibi birde yapılanları beğenmeyerek en şiddetli şekilde eleştirdiler!!!

 Hayatları boyunca kendi çıkarları dışında kamu yararına hiçbir çabaları olmayanların yapılanları taktir etmeleri,emekleri geçenlere teşekkür etmeleri gerekirken bun yapmayarak birde yapılanları küçümsemeleri ve eleştirmelerine? Yuh? denmezde ne denebilir?!!!...

  Bunu sizlerin taktirine bırakarak bu günkü yazımızın konusu olan istikbalimizin de olmazsa olmazı Aksaray-Ulukışla tren hattımızın mümkün olan en kısa zamanda hizmete açılması.

Başta  Ankara-Aksaray arasına konan yön ve  ilimizin bulunulan yerlere uzaklığını gösteren mesafe levhalarının tüm çevre iller ve   bunlara komşu iller ile Aksaray arasına da konması  olmak üzere ihtiyacımız olan diğer tüm hizmetlerin alınması için herkesin cürmü kadar yar yakarak elinden geleni yapması, yapılanları ise taktir etmesi.

   Aksinden ise herkesin mutlaka kaçınması dileğiyle.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 


4.08.2015 10:53:53

Ali Genç

Yuh

Yuh