Gelenek olarak Ak Parti adaylarını seçime az süre kalarak belirler. Bakmayın siz MHP Aksaray’da Belediye Başkan adayını bir yıldan önceden belirlemesine. Hala muhalefet partileri ülke genelinde aday belirlemeye devam ediyor. Kaldı ki Ak Parti gibi iktidar partisinin bunca aday adayı içinden tak diye çıkması çok zor. Hatta bana göre merkez adaylarının tamamını muhalefet partilerinden önce belirleyip sahaya sürdüler.

      İktidar partileri aday belirlerken en çok Milletvekilleri ve İl Başkanı bu konuda sıkıntı çeker. Hadi Milletvekilleri Ankara’da aday adayları ve yakınları istedikleri zaman Milletvekillerine ulaşamayabilirler. Ama il başkanın kaçacak yeri olmaz, her an ulaşıp derdinizi anlatabilirsiniz. Kimisi küser, kimisi bakalım çeker, kimisi başka yere kaçmakla tehdit eder. Hadi çık bakalım işin içinden çıkabilirsen.

      Seçim zamanı hiç kimse il Başkanın yerinde olmak istemez. Onun için diyorum ki, il Başkanı Fatih Yıldırıcının işi gerçekten çok zor. Ben kendisi ile uzun yıllar tanışırım, sık sıkta görüşürüm, bazen geçerken uğrardım. İnanın şu son günlerde uğramak istemiyorum, nedeni ise bürosunun içi ne zaman görsem tıklım tıklım dolu, birde ben kalabalık etmeyim.

      Aday belirlerken de işi çok zor, parti içi dengeleri gözeteceksin. Seçilip seçilemem meselesini tartacaksın işin en zoru burada. Kime sorsan ayranım ekşi demiyor, kimsede seçimi kaybetmeyeceğini söylemiyor.

       Bazı aday adaylarının parti içinde yakını olan ve dost olanları var. Bunlar kendine yakın olanları elbette tercih edip bu yönde insiyatif kullanmak isterler. Her aday gelip bir ayrı şekilde kendisini ifade etmeye çalışıyorlar, kime inanacağını şaşırırsın.

      Aslında ben İl Genel Meclisi aday adayı olmamış olsa idim samimi söylüyorum buradan hangi ilçe ve beldede seçimi kimle rahat kazanılacağını şimdiden burada yazardım. Her ilçe ve beldenin nabzını tutan bir insanım, ben buralarda aday olacakta değilim. Önemli olan her yerde benim partimin kazanması ve başarılı olmasıdır.

      Kimin adayı değil seçimi kimin kazanacağı benim için önemlidir. Tabi bunlar içinde adam gibi adamını bulmak ve tabana dayalı ve ahde vefalı insanlar olmalı. Sıkıştığı zaman kaçan, gemi su aldığını görünce gemiyi terk edenlerle değil.

      Ben Sayın Yıldırıcının yerinde olsam nerede kimle seçim kazanacaksam onunla seçime giderim. Eğer seçim kazanma şansımız yoksa kesinlikle bu en yakınımda olsa tercih etmem. Bu seçimler Milletvekili seçiminden de önemli olduğunu düşünüyorum.

     Hemen sahaya çıkılıp kapı kapı gezilerek son olaylar anlatılmalı ve başarı sağlanmalı. Bunun hesabını yapacaklar beri gelmeli, yoksa ben bir şey olayımda nasıl olursa olayım diyenler değil. Partimize artısı olan ve seçimi kazanacaklar yolda koşmalı.

      Nerede ise tüm ilçelerde adaylık sıkıntıları var. Her iktidar partisinde bu sancı ve sıkıntı yaşanır. Aday çok olunca işin içinden çıkmak çok zor, insanların aday olmadığında kale gibi durması çok önemli. Ben olmazsam gerisi tufan misali koyup kaçacak insanlar burada olmamalı. Dava sahibi ve batan gemide olsa arkadaşlarını terk etmeyecek insanlar olmalı.

      Ben bundan 8 ay öncesine kadar Sayın Yıldırıcı ile bazı kanaatlerimi paylaşıyordum. O da bana soruyor gezdiğim yerlerdeki nabzımı benden dinleyip tutuyordu. Son dönemlerde taraf olmama adına hiçbir yer ile ilgili ne yorum nede görüş belirttim.

      Sayın Yıldırıcı genel kanaatlerini ve seçim kazanacak adayları Milletvekillerimiz ile paylaşarak seçimde başarıyı hedefleyeceğini düşünüyorum. Ama işinin öyle kolay olmadığını düşünüyorum, yani aday seçme işi çok zor olacaktır.   Şu şansı olmayan insanlarda Başkana baskıyı bıraksalar daha iyi olur diye düşünüyorum.

 

  NOT: Ak Parti yeni İlçe Başkanı Ömer Gizlenici’ye yeni görevinde başarılar diliyorum, hayırlı olsun. 


9.01.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yıldırıcının işi çok zor

Yıldırıcının işi çok zor