31 Aralık gecesi Hıristiyanlar tarafından yapılan 25 Aralık Noel kutlamalarının devamı olan kutlamalardır.!!!

     Bu gecede insan vücuduna zararlı olan alkollü içkinin içilmesi, yine hem dini hemde ekonomik yönden oynanan kumar ve yapılan diğer eğlencelerin insan sağlığına zararlı olmasından.

     Yine bu gece için Dünya genelinde çoğu yeni boy veren Çam ağaçları olmak üzere milyarlarca  çamın bir gece için kesilerek ak ciğerlerimiz olan ormanların azaltılması nedeniyle   insani değildir.!!!

İNSANİ OLMAYAN YENİYIL KUTLAMASI İSLAMİDE DEĞİLDİR!!!

    Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in” Bu dünyada kime benzerseniz ahrette onlarla olacaksınız.”emri gereği.

     Yine Müslümanların en başta dinini din olarak kabul etmeyen.

   Bundan dolayıda hiçbir dini gününü ve bayramlarını kutlamayan, aksine başta Ramazan orucu ibadeti olmak üzere Kurban ve diğer İslami olan ibadetlere hayâsızca saldıranların günlerini kutlamak haram olduğu gibi ayrıcada Müslümanların onuruna da yakışmaz.

 Bu konuda İslami bilgiler veren kitaplarda Noel günü ve gecesinde, Rabbimizin Yüce kitabımız Hz Kuranın Ali İmran Suresinin 19. Ayeti kerimesinde indindeki tek dinin İslam olduğunu belirttiğinden Müslüman olmayanlar kâfirdir.!!!

    Kâfirlerin Paskalya, Noel gibi bayramlarınında kutlanması dinimize göre caiz değildir.  

    Hele,hele bu gece için özel programlar yapmak,bunun için evlerde veya halka açık veya kapalı alanlarda çeşitli yiyecek ile içecekler hazırlamak,tombala veya benzeri  kumar oyunları oynamak,oynatmak kesinlikle caiz olmayan şeylerdir.

   ALLAH(C.C.)” HZ.İSA(A.S.)ÇARMIHA GERİLMEDİ”!!!

    Bu sene Haziran ayında eşim Ayşegül ve oğlum Yunus Şammas ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetindeyken bizi gezdiren hem şoförümüz hemde rehberimiz olan delikanlı bizi  Magosa yakınlarındaki Aziz Barnabas’ın kabrine götürdüğünde ”Aziz Barnabas Hz İsa(A.S.)nin çarmıha gerilmesinden(!) sonra Kıbrıs’a döndü.!!!” Deyince kendisine müdahale ederek bu bilginin İslam tarafından ret edildiğini belirttim.!!!

     Hıristiyan uydurması olan bu konuda Yüce dinimizin Yüce Kitabı Hz. Kuranın Nisa Suresinin 157. ve 158. Ayeti kerimelerinde” İsa aleyhisselamın öldürülmediği, öldürülen [Çarmıha gerilen] kimsenin başka biri olduğu, İsa aleyhisselamın göğe kaldırıldığı bildirilmektedir.

      Yine Kitabımızın Al-i İmran suresinin 54. ve 55. âyetleriyle, başka surelerde de bu hususta bilgi vardır. İsa aleyhisselam, Hazret-i Mehdi [ve Deccal] zamanında gökten inecektir. (Mektubat-ı Rabbani c.2, m.67)(*)”denilmektedir.

       Bu bilgilerden sonra zaten 2000 yılının Ramazan ayı orucunda her gün iç, içe bir ev gibi birlikte imişiz gibi yiyip içtiğimiz Hırıstiyan kapı komşularımızın bu ayda yeme içmeye neden ara verdiğimizi tenezzül edip sormadıkları.!!!

     O ay boyunca Akşam Namazından Sonra teravih Namazı için oluşan çabayıda, uzakta olan Camiye gitmek için verilen telaşeyide görmezden gelmeleri.

     Ramazan bayramında bizim çocuklarımızla birlikte onlarında çocukları ve torunlarının evleri gezerek şeker ve harçlık almalarını da sormamaları üzerine onların bu gecelerini asla ve asla bir daha hiçbir şekilde kutlamadım.

     O günden bu yana kutlamadığım yeni yılı bundan sonrada İnsan ve Müslüman olarak kutlamam mümkün değildir.!!!

      Emri bil Maruf ve Nehyi Anıl münker gereği Müslümanların hem dünyadaki kayıpları, hemde ahretteki kayıplarının olmaması için bize ait olmayan, bizim dinimize düşman olanların gecesini kutlamamalarını dilerim.

     Yinede ağ koyunun ağ bacağından,kara koyunun ise kara bacağından asılacağı herkesin kabrinin kendisine olacağı  gerçeğiyle herkesin verilen iradeye uygun yapacağı amelin karşılığını göreceği gerçeğiyle yapacağını kendisinin bileceği şeydir..

     Bu bilgiler doğrultusunda batılın ter edilerek her zaman her yerde Hakkın tercih edilmesi dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.




(*)Bu yazıyı yazarken Kuran’ı kerim ayetleri ve devamında verdiğim Peygamberimizin Hadisi Şeriflerini” www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2754”sitesinden aldım.

    Emeği geçenlerden Mevla’mız razı olsun. Ali Genç.


1.01.2014 00:00:00

Ali Genç

YILBAŞI KUTLAMASI İNSANİ VE İSLAMİ DEĞİL!!!

YILBAŞI KUTLAMASI İNSANİ VE İSLAMİ DEĞİL!!!