1981’de Aksaray Kaymakam ve Belediye Başkanı olan Güner Orbay’ın yönetiminde bir araya gelen o zamanki ilçe birim amirlerinin kararıyla şehrimi zinde bir festivalinin olmasına karar verildi.

    Benimde Basın-Tanıtım Komitesi yöneticisi olduğum” 1. Aksaray-Ihlara Turizm ve Kültür Festivali”  öncesi Türkiye genelinde yapılan yarışmayla festivalin afiş ve broşürlerinde ilk defa kullanılacak bir” Logo” belirlendi.

    1981’de belirlenen ve bu yılın Mayıs ayının sonuna kadar kullanılan logo ‘nun altında Selçuklu eserleri ve bu eserlerdeki taç kapının yanında bu kapının hafifçe sağa eğik şekliyle Eğri Minare, Hasan dağı ve Aksaray’ın güneşiyle Aksaray genelindeki verimli topraklarımızdan elde edilen verimli hububatımız tasvir edilmişti.

    Başkan Yazgı’yı bu konuda ziyaret ettiğimde de belirttiğim gibi bu logo ’dada Tarımımızla birlikte Aksaray’ın Selçuklu kenti olduğu da vurgulanıyordu.

   Başkan Yazgı tarafından yaptırılan çalışmanın ardından Selçuklular döneminde yapılan eserler içinde sadece Aksaray’ımızın Alay han Kervansarayı taç kapısında bulunan ve Sanat Tarihi Profesörü hemşerimiz Bekir Deniz tarafından belirlenen figür ’ün Aksaray’ımızın yeni sembolü olmasına karar verildi.

   Emeği geçenleri tebrik ederim.

TANITIMDA OLSAYDIM BU FÜGÜRÜ BULAN BEKİR BEYİ ANLATIRDIM!!!

 Yeni logo’nun tanıtımında yoktum.

  Orada olsaydım Selçuklu eserleri içinde sadece ilimizin Alay han köyü arazisinde bulunan Selçuklu Kervansarayı taç kapısındaki bu Sultan 2. Kılıç Aslan döneminde yaptırılan esere konan sembolün hemşerimiz Profesör Bekir Deniz tarafından tespit edildiğini belirtir ve bu emeğinin mutlaka logo’ nün tanıtım kitapçığı ve CD’sinde ahde vefanın gereği bulunmasının gerektiğini söylerdim.

   Bekir hoca konusu ve logo ile ilgili diğer övgü ve eleştirilerimi nasipte var ise ilgili ve yetkililerle yapacağım birebir görüşmelerimde ve yazılarımda zamanı ve zemini geldikçe yapacağım.

   Yeni logo ‘muzun sadece Belediyemizin değil ilimizin tamamının da logosu olması.

   Aksaray ilinin tüm kurumları ile birlikte Aksaray Belediyesinin tüm kurumlarının da  antetli kağıtları ile reklam, broşür ve yurt içi ile yurt dışı tanıtımlarında kullanılarak tüm hemşerilerimiz tarafından sahiplenmesinin ve Aksaray denince bu logonun akla gelmesinin  sağlanması dileğiyle.

    Cuma’nız Mübarek Olsun.

 

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


6.06.2014 00:00:00

Ali Genç

Yeni Logo ve Ahde Vefa

Yeni Logo ve Ahde Vefa