Yeni yapılan 400 yataklı Aksaray Üniversite araştırma hastanesi Salı günü hasta kabulüne başladı. En son Pazartesi günü eski hastaneden yeni hastaneye nakledilmesi gereken eşyalar taşındı. Hastanenin ufak tefek çevre düzenlemesi devam ediyor. Bunlarda bittiğinde mükemmel bir görünüme kavuşacak. Pazartesi günü Sağlık Müdürü Sayın Dr. Cengizhan Kılıçaslan Bey beni yeni hastaneye davet ederek gezdirdi. Gerçekten beş yıldızı otel görünümünde.

Hastanenin acilinden tutun, diğer polikliniklere kadar her yerini gezme imkanı buldum. Her bölümü ayrı bir güzellik ve düzenli bir şekilde düşünülmüş. Hatta bazı acil hasta ve doğumlarda birkaç günden önce bakılmaya başlamış.

Efendim 400 yatak sayısı az burası yeterli değil diyenler gittiklerinde yanıldıklarını görecekler. Her katta misafirler için oturma gurupları ve dinlenme salonları mevcut. Ayakta kalmanız mümkün değil.

Cihazlar yeni teknoloji ile döşenmiş, yılbaşını bulması olası olan açılış Ak Partili iki vekilin girişimi ile yedi milyon civarında yeni ödenek çıkarılarak daha erken açılması sağlanmıştır. Salı gününden öncede acil hastalar kabul edilmiştir.

Odalar inanın beş yıldızlı otel odaları şeklinde. Her odada muhteşem yataklar, televizyon, buzdolabı, banyo ve tuvaletler, misafir oturma yerleri. Hatta hasta bakıcıları için otel odaları bile hazırlanmış. Hasta yakınları koltukta değil yatakta yatabilecekler.

Yoğun bakım üniteleri ise sadece yoğun bakım bölümünde 50 tane camekan içinde enfeksiyondan uzak yerler hazırlanmış. Şeffaf odalar halinde hazırlanan odalarda enfeksiyon kapmanız mümkün değil.

Kadın doğum ve çocuk bölümünü gezdim, burada yeni doğmuş bebekleri gördüm, bu yeni doğan çocuklar camekan içinde hastalık kapmaları mümkün değil. Bakıcılar özel yetişmiş hemşireler hem annelik hemde hemşirelik yapıyorlar.

Doktorların hasta kabul bölümlerinde her katta randevu makinaları sıra beklemeden randevu alabilmeniz mümkün. Acil girişi ile normal girişler birbirinden ayrı yönlerde. Otopark ise rahat ve geniş bir alanda.

Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı kendi gayretleri ile hastanenin bir bölümüne otopark yapmış. Ayrıca altlı üstlü bir otopark hizmete hazırlanıyor. Eskisi gibi otopark derdinizin olması mümkün değil.

Bir taraftanda ilave 200 yataklı ek bina çalışması hızlı bir şekilde devam ediyor. Burası bittiğinde de hastanede artık sıkıntı ve kargaşa olacağını zannetmiyorum. Hastane ile ilgili Ak Parti Milletvekili Sayın İlknur İnceöz ve Cengiz Aydoğdu üzerilerine ne düşerse yaptıklarını yönetimden dinleme imkanı buldum.

Hastane kantini ihale usulu kiraya verilerek yılda 2.111.000.00 tl. Gelir elde edilmiş. Yani ayda 175.000.00 bin lira gelir getirmektedir. Tabi bu kantinler dış kısmada yeni yer açarak yazları ne ararsanız ikram edilecek durumda olacağı bize anlatıldı.

Aksaray´a yakışan bir hastane hizmete girmiş bulunmaktadır. Eski hastane acil bölümü de her zaman hasta kabulüne devam edeceği bize anlatıldı. Hastaneye gidip gördüğünüzde muhtemelen bize hak vereceksiniz. Her şeyi yeni ve sıfırdan hastalarını bekliyor. Ama sağlıklı olmanızı da temenni ediyorum. Hasta olunca da rahat edeceğiniz bir hastane olmuş. Emeği geçen herkese teşekkür ederken Sağlık çalışanlarına da hayırlı olsun diyorum.


30.10.2018 09:32:07

Erdogan Kaya

Yeni hastane 5 yıldızlı otel olmuş

Yeni hastane 5 yıldızlı otel olmuş