Çocukluğumda bizim köyde bilinmeyen bir salgın çıkmış ve bu salgından dolayı bazen gün aşırı, çoğu zamanda haftada bilemedin en fazla ayda bir çocuk ağzı köpürerek ölüyordu.

   O zamanki yetkililerin umursamazlığı nedeniyle kamu tarafından konu araştırılmadığı gibi gördüğümüz kadarıyla köyümüzün muhtarı başta olmak üzere ailelerimiz tarafından da bu konuda her hangi bir ciddi tedbirde alınmıyordu,belkide alınamıyordu.!

BOYU BİR KARIŞ, SAKALI İKİ KARIŞ OLAN CÜCE ÇOCUKLARI ÖLDÜRÜYOR(!)

    Büyüklerimiz bu konuda kendi aralarında konuştuklarında gece mezarlıkta yaşayan boyu bir karış,sakalı ise iki karış olan Cüce’nin gece bacadan inerek  boğazından içeri girip ciğerlerini yediği çocukların öldüğünü anlatıyorlardı.

   Ölen çocukların sayıları iki elin parmaklarının üç mislinden fazla artmasına rağmen halen  gerekli tedbirlerin alınmaması üzerine mahallemizin çocuklarını toplayarak bizim akibetimizinde arkadaşlarımızınki gibi olmaması için soba kürekleri, balta kazma ne varsa ve ne bulabildiysek onlarla mezarlığın her tarafını didik,didik aradık.

 AKSARAY’I ÖLDÜRECEK CÜCESİ İSE TRENİN GELMEMESİDİR!!!

   O zaman çoğunluğu çocuk,geriye kalanı kadınlar ve bir kaçıda  yaşlı olmak üzere  neredeyse iki  33’lük tespih kadar insanı öldürdüğü iddia edilen boyu bir karış sakalı iki karış olan cüce ne ise  2004,2009,2010 ve 2011’de verilen Tren sözünün şimdiye kadar gerçekleşmemeside Aksaray’ın geleceği için bu kadar tehlikelidir.!!!

ANKARA-POZANTI OTOBANI TAMAMLANMADAN, TEŞVİK KALKMADAN ÖNCE EN AZINDAN MUTLAKA AMMA MUTLAKA AKSARAY-ULUKIŞLA ARASI TREN HATTININ

          BARİ HİZMETE GİRMESİ SAĞLANMALIİ!!!

    2007’den itibaren vilayetlikten düşürülmemiz ve yeniden vilayet olmamızın yıl dönümlerinde senede en az 5 defa yazdığım haberler ve köşe yazılarımda ısrarla ortaya koyduğum kanıtlarda da görüldüğü gibi Selçuklunun şanlı başkentiyken çeyrek milyona ulaşan nüfuslu Aksaray’ı Süveyş kanalının açılması ve ardından ise Tren hattının dışında kalmasıyla nüfusu 3500’lere kadar inmiş.(*)

     Demokrasi Şehidi milletin adamı merhum Başbakan Adnan Menderes’in başlattığı ülkemizi kara yollar ağlarıyla örmesine ve Gurbetçilerimizin yatırımlarına kadar bu halimiz devam etti.

     Altmışlı yollara kadar nüfus yönünden Niğde ve Nevşehir’in devamlı ardında kalan Aksaray Karayollarının kesiştiği merkez konumuna gelmesi ve gurbetçilerimizin katkısıyla çok kısa zamanda her yönüyle bu illerin önüne geçmişti.!!! 

     Tarihin tekerrür etmemesi için inşaatı hızla devam eden Ankara-Pozantı otobanı tamamlanmadan ve Aksarayda uygulanan teşvikde kalkmadan en azından Aksaray-Ulukışla arası tren hattının mutlaka,amma mutlaka hizmete açılması sağlanmalı.!!!

BEBESİ, DEDESİ, SİYASİSİ,MESLEK ODALISI,STK’LISI HER YERDE HER ZAMAN USANMADAN VE BIKMADAN DEVAMLI”TREN,TREN,TREN.........”DİYE HAYKIRMALI!

    Aksaray’ın geleceğinin olmaz ise olmazlarının en önemlilerinden olan Belediye Başkanı Nevzat Palta ile şu anki Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) Başkanı Cemil Çiçek tarafından 2004 mahalli seçimleri öncesi Ak Partinin mahalli seçim vaadi olan.!!!

     2009 yılındaki Mahalli Seçim öncesinde de aradan geçen 5 yılda bu konuda ne yapıldığının hesabı millete verilmeden  Nevzat Palta ve Ak Parti tarafından tekrarlanan.!!!

       Tarafımdan bilgilendirilen Meslek Odaları ve STK’lar tarafından ikna edilen Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından 18 Aralık 2010’da Ak Parti Aksaray Genişletilmiş İl Divan toplantısında müjdesi verilen.

      Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ise 26 Mayıs 2011 deki Ak Parti mitinginde hem sözü hemde başlatma talimatı verilen tren hattımızın yapım ihalesi mutlaka,amma mutlaka mahalli seçimlerden önce  yapılıp,inşaatına ise başlanması sağlanmalı.!!!

      Bunun için Aksaraylının Bebesinden,Dedesine kadar iktidar,muhalefet ayırımı olmaksızın tüm siyasileri, Belediye başkan aday,adayları ve  adaylıkları kesinleşenlerle,tüm Meslek Odaları,Sivil Toplum Kuruluşları,Muhtarları ve Madya mensupları bıkmadan ferdi olarak ve organize olarak birlikte usanmadan her yerde her zaman önüne gelene Treni anlatmalı,Treni istemeli.!!!

 AKSARAY’IN BATMASI HAKTIR! ANCAK AKSARAY’LI KENDİ MESELELERİNE SAMİMİYTLESAHİP ÇIKARSA  O ZAMAN BATMAYACAKTIR!!!

     Aksaray’ın halkının, istisnanın dışında kalan tüm idarecilerinin şu anki vurdum duymazlığı,umursamazlığıyla batması haktır.!!!

     Fakat  hem kendilerinin,hemde Aksaray’ın hiçmi hiç hak etmediği üstlerindeki bu ölü toprağını atarak silkinip hem kendimiz,hemde gelecek nesillerimiz için öncelikle tren hattımızın inşaatına  mahalli seçimlerden önce başlanması,ardından ise diğer tüm meselelerimize sahip çıkılırsa mutlak olan batmaktan ancak o zaman kurtulabiliriz.

      Tarihin tekerrürünün önlenmesi hiçte hak etmediğimiz iki ilçelik prangasının kıyamete kadar bir daha Aksaray’ımıza vurulmaması için gerekenlerin en samimi şekilde yapılması ve yaptırılmasının sağlanması dileğiyle.

       Cuma’nız Mübarek Olsun.

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

  (*) Aksaray 13 Ekim 1920’de Atatürk tarafından verilen teklifin yasallaşması esnasında konuşan  daha sonra Aksaray milletvekilliğide yapan Besim Atalay tarafından belirtiliyor. 

 

 


25.10.2013 00:00:00

Ali Genç

Yedisinden Yetmişine Tüm Aksaray `TREN` Demeli!!!

Yedisinden Yetmişine Tüm Aksaray ?TREN? Demeli!!!