28 Marta bir hafta kala Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgıyı görsel olarak denetleyerek bir program haline getirdik. Efendim bana göre en büyük denetleyici seçmenlerdir. Bende bir gazeteci olarak televizyonumuz adına Sayın yazgıyı mahalle mahalle denetleyerek sizlerin huzurunuza getireceğiz.

      Belediye Başkanlığı tarafından hazırlanan bir broşür elime geçti. Bu broşürde Sayın Yazgının bugüne kadar yaptıkları ve hedeflediği projeleri kapsıyordu. Broşürü alıp detaylıca inceledim ve basında bile yer almayan hizmetleri gördüm.

     Yazgı ne yaptı diye hesap soranları dikkate alarak elimizde kamera ve hizmet broşürü yollara düştük. Önce broşürde yazılan 48 mahallede asfalt çalışması ve kenar mahallelerde yapılan asfaltlar vardı. 48 mahalleyi tek tek gezerek atılan asfaltları görüntülemeye çalıştık. Zaten Yazgının attığı asfalt hemen belli oluyordu. Kalınlığı ve kalitesi asfaltın 2 yıl içinde atıldığını belli ederken mükemmel bir asfalt çalışması gözünüze çarpıyor.

      Varoşları gezdik ve herkes yapılan bu hizmetlerden memnun. Hatta zafer mahallesi gecekondu bölgesi, Hacılarharmanı gibi kenar mahalleler Sayın Yazgıya çok dua ediyor. Hatta bu kenar mahallelerin ara sokakları dahil asfalt yapmış buna ilaveten çocuklar zarar görmesin diye tamamen plastikten çocuk oyun bahçeleri yerleştirmiş.

       Asfalt çalışmasını görüntülesek herhalde bir hafta görüntülemek lazım. Peki bu yeterlimi elbette yeterli değil ama 2 yılda ancak bu kadar olur demek daha doğru olur. Umarım bundan sonra el değmemiş mahalle aralarına da girilir.

       Asfalttan sonra emekliler evine gittim ve yaşlılarımızla konuştum memnun olmayan yok ve hepsi Başkana dua ediyor. Ardından eski terminalin yıkılan yerindeki çalışmayı izledim. Harıl harıl burada çalışma devam ediyor.

      Hemen Salı Pazarına çıktık ve pazaryeri inşaatını görüntüledik. Zannedersem Başkanın söylediğine göre Nisan sonuna hizmete açılacak. Buradan Kadın Aktivite merkezine geçerek inşaatına baktık. Birkaç aya kadar burasının da tamamlanması büyük ihtimal.

      Buradan Kılıçaslan parkının 2 etap bölümüne geçtik burası Kalanlar Mahallesi ile birleşmiş. Diyebilirim ki Kalanlar Mahallesi artık değer kazanmış. Hemen iç bölümüne evlendirme Müdürlük binası yapılarak adeta göz kamaştırıyor.

      Asıl çok önemli bir çalışma Toki Yunus Emre Mahallesi bölümündeki muhteşem Yunus Emre parkı. Belki çoğunuz bu bölgede oturmuyorsanız veya yolunuz düşmemişse gitmemişinizdir. Ama gidip görmenizi tavsiye ederim, Kılıçaslan parkından da muhteşem. Hele birde ağaç ve çamlar büyüdüğünde burası mükemmel olur. Burada birde halı sahalar yapılmış gençlerin spor ihtiyacı karşılanmış.

     Buradan Bağlı köyüne giderek vurulan içme suyu sondajlarını gördük. Bu çalışmalar devam ediyor ve 2 yıla kadar tamamlanması düşünülüyor. Ardından Laleli mahallesine çıkarak bu bölgedeki yolun genişlemesine tanık olduk. Bu yolun devamında çalışmalar devam etmiş ve düzenlemesi bu yıl tamamlanması bekleniyor.

       Efendim ben bazılarını buraya aldım ve birçok çalışmaları yazmadım. Bunları yayınladığımızda görme imkânı bulacaksınız. Kendi çalışmalarımızı tamamladıktan sonra Sayın Yazgının kapısını çaldık ve sizinde merak ettiğiniz çalışmaları sorduk. TMO, battı çıktı, Bedir muhtar külliyesi, sanayi projesi, gençlik merkezi, azmi Milli projesi gibi projelerin ne durumda olduğunu kendisine sorduk ve şu cevabı aldık:

      ? TMO Toprak Mahsulleri Ofisi işi bitmek üzere şehirden taşınacak. Yerine otopark ve üst kısmına sosyal alan ve yeşilliklerle donanmış bir dinlenme yerleri yapacağız. Sanayi projesi konusunda TOKİ ile ön protokol tamam yakın zamanda talepler toplanacak. TMO kalktıktan sonra fizibiletisini tamamladığımız battı çıktıyı Eforun karşısına yapma çalışması başlatacağız. Bedir muhtar külliyesi dönemimiz içinde tamamlanacaktır.

     Gençlik merkezi ile ilgili yer çalışmamız devam ediyor, gençlerimiz için önemli bir merkez yapacağız. Azmi Milli ile ilgili projemiz tamamlandı inşallah burası merkezde güzel bir görünümle hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Kılıçaslan Hamamı ile ilgili koruma kurulundan alınan izin çıktı burasını restore ederek tamamlayacağız. Aksaray´ın tanıtımı ile ilgili ? Aşkın Sırrı Somuncu Baba? filmi ile ilgili çalışmamıza hemşerilerimiz tanık oldular, artık Aksaray´ı kimse ilçe olarak göremeyecek.? dedi.

     Efendim bunları afakî olarak yazmadım ve yerinde inceleyerek Sayın Yazgıyı denetledik. Bunu birkaç gün içinde sizlerin izlemine sunacağız. 


7.04.2016 10:18:47

Erdogan Kaya

Yazgıyı 2 yılında denetledik

Yazgıyı 2 yılında denetledik