Ramazan ayı geçtiğimiz yıllara göre sakin ve eski Ramazanlar görüntüsünde geçiyor. Hafta sonu ve hafta başı güzel bir Ramazan geceleri geçiriyoruz. Teravihten sonra Ramazan sokağında yapılan etkinlikler dolu dolu geçiyor. Her gece Sayın Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı mümkün mertebe etkinlikleri kaçırmadan vatandaşlarla beraber oluyor. Gece geç saatlere kadar insanlar meydanı dolduruyor.

      Cumartesi akşamı Ak Parti İl Başkanlığının iftar yemeği vardı oraya katıldık. Aslında ben bu sene mümkün mertebe iftar yemeklerine katılmamaya çalışıyorum. Ama bazen zorunlu olduğu için gitmek durumunda kalıyorum. Ak Partinin yemeğini de yanlış anlaşılmamak için gitmek durumunda kaldım. Bu yemekle ilgili yazıda yazmadım, belki yazsaydım farklı bir yazı olacaktı, doğrusu yazmamayı uygun buldum.

      Aynı gün Hükümet meydanındaki geceye katıldım. Gecede gerçekten çok mükemmel bir görüntü vardı. Mustafa caymaz ilahi ve sema gösterisi vardı. Caymaz çok güzel ilahilerle meydanı dolduranları programın sonuna kadar meydanda tutmayı başardı. Sayın Yazgının yanına gelerek söylediği cümleler ise çok hoştu; “ bir Ramazan mesajı alayım Başkandan, ama ilk defa gördüğüm Başkan çok genç ve dinamik. Ama yüzünden iman ve nur damlıyor, Allah Müslümanın imanını yüzüne aksettirir, Aksaray çok şanslı” dedi.

     Pazartesi akşam iftarında Ağaçlı tesislerinde 68 Aksaray Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Sayın Ali Südemen’in yemeği vardı. Çevre illerden gelen Gazeteciler vardı, tabi Aksaray’dan arkadaşlar vardı. Sayın Başkan Yazgı kısa süreliğine de olsa yoğun programı içinde katılıp ayrıldı. Aynı gün konakta başka bir iftar programı nedeni ile oraya da katıldı.

      Cemiyetin toplantısına iştirak eden çevre Gazeteciler başkanları Aksaray’ı çok beğendiklerini söyleyerek güzel bir birliktelik oldu. Amacın Gazetecileri tek çatı altında toplayarak güç oluşturmak olduğunda birleşildi.

     Yatsı namazından sonra Ramazan sokağındaki etkinliğe katıldım. Biraz erken gitmiştim, çadırda otururken Engin Noyan geldi. Sayın Yazgı gelene kadar çadırda sohbet etme imkânı buldum. Kendisi ile geçmişte Konya ve İstanbul’da 3-5 sefer tanışıp sohbet etme imkânı bulmuştum. Beni görünce tanıdı ve “ sen buralımısın” dedi.

      Çadırda otururken en güzel cümlelerinden birisi ise; “ ben eski emekli solcuyum, sonra bir yapının içinde idim Allahtan erkenden uzaklaşmışım” dedi.

      Daha sonra Başkan Yazgı alana geldi, Noyan’da oturmaya gelmedik diyerek sahneye çıktı. Sayın Yazgının bir program dışında her programa katılması ve halkın içinde olması vatandaşların takdirini kazanmaktadır.

      Noyan gerçekten eski bir sol tüfek iken bugün İslam terbiyesi ile istikametini belirlemesi çok güzel. Herkes sahnede şiir ve şarkı söyleyeceğini beklerken onun sohbet edeceğini kimse tahmin etmiyordu.

      Kuran ve sünnet üzerine yaptığı sohbet çok mükemmeldi. Bazı kimselerin Yazgı burada saz çaldırıyor tenkidinin ne kadar anlamsız olduğunu bu sohbetle görmelilerdi. Cihat konusunu farklı bir anlatımla izah etti; “Küfürle cihat yerine binalar ve farklı yaşamlarla cihat ediyoruz. Kuran-ı anlamıyoruz, her gün cüz okuduklarını söyleyenler kendilerini kandırıyorlar. Bir insan bir günde bir cüz okuyamaz, Arapçasını okuyorsa tamam. Ama bu Kuran okuma değil, mealini ve bize anlattığını anlayarak tefsir okumalıyız.

      Efendim bazı cemaat önderleri veya bizim Şıh sen Arapçasını oku yeter diyorlarmış. Yani siz anlamazsınız gibilerinden, anlamadığınız Kura-ı Allah niçin bize indirsin? Evlerin duvarlarına asılan Kuranların kime ne faydası var? Okuyup anlamadığın bir kuran okunmuş sayılmaz. Mutlaka Kuran-ı tefsirlerden okumalıyız, anlayarak okumalıyız” diyerek sohbete devam etti.

 

      Ben konu ile ilgili zaman zaman yazarım Kuran ölüler için değil dirilere okunmak için indirildi. Sen tutuyorsun ölüye namaz kıl, oruç tut ayetlerini okuyorsun. Bunlar ölüler için değil ki, diriler içindir. Kısacası Kuran-ı anlamak ve ona göre yaşamak çok önemlidir. Meydanı dolduran 2000 civarındaki insanların bir kısamı bu sohbetten sebeplendi ise ne mutu Sayın Yazgı’ya. Tebrikler Sayın Başkanım Aksaray’a farklı bir Ramazan yaşatıyorsun. İftar çadırı yerine mahalle yemekleri, zımbırtı yerine meydanda Ramazanın anlamı anlatılıyor.


8.07.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yazgı`dan gösterişsiz Ramazan

Yazgı?dan gösterişsiz Ramazan