Pazar günü Ak Parti Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ekibiyle beraber hazırladığı projelerini coşkulu katılımcılarının adeta beynine yazdı. Tahmin etmediğim bir kalabalık, tahmin etmediğim şekilde güzel projeler, tahmin edemediğim bir eda ve hatiplikle seçmenlerinin karşısına çıkan Yazgı işte Belediye Başkanınız burada dercesine bir güzellikte konuşma yaparak bugüne kadar hiç yapılmamış projelerle huzura çıktı, tebrikler Yazgı.

     Kültür merkezinde yapılan tanıtım projesine öyle bir katılım vardı ki, sanki miting havasında idi. Salon tıklım tıklım dolarken, bodrum kattaki salonda dolmuş, seçmenler koridor ve bekleme salonuna taşmıştı.

       İlk konuşmayı yapan İl Başkanı Fatih yıldırıcı; “ ilde çıtamızı yüksek tutacağız, adayımız Yazgı beytül malı teslim edebileceğimiz pırıl pırıl bir arkadaşımız. Şu coşku ve kalabalık gösteriyor ki, Ak Parti Aksaray’da bayrağı en yüksek yere taşıyacak bir partidir” dedi. Daha sonra konuşmasını ülke gündemi ile devam ettiren Yıldırıcı son olaylara değindi.

     Yurt dışında olan Milletvekili Ali Rıza Alaboyun ve Anayasa komisyonu çalışmaları hafta sonu da devam etmesi nedeni ile Milletvekili İlknur İnceöz tanıtıma katılamamışlardır. Tanıtıma Milletvekili Ruhi Açıkgöz katılarak bir konuşma yaptı.

      Konuşmasını ülke gündemine ayıran Açıkgöz sert bir konuşma yaparak 17 Aralık operasyonuna ayırarak üstü kapalı cemaati eleştirerek; “ ne istediniz de yapmadık, ülkeyi kaça satıp pazarladınız” diye sert çıkarak, “ bizi merdiven yaparak bir yerlere çıkmaya çalışanlar bundan sonra asla bizi merdiven yapamayacak” dedi.

       Daha sonra 10 ana başlık altında Başkan Adayı Haluk Şahin Yazgının projelerini slayt gösterisi halinde izledik. Ardından bu projelerin 6 maddesini kürsüye çıkarak anlatan yazgı bir hatip edası ile ben bu işe hazırım dercesine projelerini izleyenlere izah etti.

      “ birçok başarılı Belediyelerde çalışmalar yaptım, akademisyenler ve teknik ekibimle Aksaray’a neler yapabiliriz diye çalıştık. Çok proje yaparak halkımızın gözünü boyamak yerine yapabileceğimiz projeleri hazırladık. Bunlardan altı tanesini şimdilik sizlerle paylaşıp diğer kalanları seçim sürecinde halkımızla paylaşacağım” dedi.

       Yaptığı projelerini maket ve görüntülerle hazırlayıp izleyenlere sundu. Benim en çok hoşuma giden proje ise, Efor AVM alışveriş merkezi karşısındaki yol boyuna alt geçit köprü idi. Diğeri bu bölgeden siloların kaldırılması, aynı bölgede bulunan eski terminal binalarının bölgesine mevcut hazırlanmış projenin uygulanması.

       Bir başka hoşuma giden kentsel dönüşüm projesi. Mesela dere mahallesi, Zinciriye mahallesi ve Hamidiye mahallesindeki eski daralmış bölgelerde yapmak istediği kentsel dönüşüm projeleri. Yine şehrin her yerine dağılmış ve balık kokan balıkçılar için kapalı balık pazar yeri. Tuzlu su mevkiinin kurtarılarak Aksaray’ın güzel bir proje ile halka açılması.

       İmar reformu, sağlık ve hürriyetten giden yolun düzenlenmesi, kamber Gülizar ilköğretim ve Yavuz Sultan Selim ilköğretim okullarının geçişine üst geçiş yapılması. Saat kulesi, çok katlı otopark, teleferik projesi, tapu tahsis sorunlarının giderilmesi, darphane ve tarihi konakların restorasyonu, kalanlar mahallesi koruma projesi, Kılıçaslan türbesi çevre projesi, kapalı çarşı içini tarihi restoranla düzenlenmesi, bedir muhtar mezarlığı çevre düzenlemesi.

     Hayvan pazarı ve kesimhane, Selçuklu parkı, şehir girişlerinin yeniden düzeni, yol boyu totemler, kent ulaşım projesi, antik tiyatro gibi sosyal projeler, sanat sokağı gibi birçok projeleri izleyenlere slayt gösterisi ile sunularak tanıtıldı.

 

      Afaki ve hayali projeler yerine yapılabilecek projeleri hazırlamışlardır. Bazı projelerini ise ileriki günlerde halkımızla paylaşacağını söyledi. Yani şarjördeki merminin tamamını bir atımda kullanmayarak seçim süresinde açıklayacağını öğrendik. Ama benim en güzel hoşuma giden bir konu ise Sayın Yazgının sakin sessiz yapabilir mi laflarını alaşağı ederek laf yerine iş üreterek işte size aday demesi idi. Hani bir atasözü var, “ sessiz atın tepmesi sert olur” diye teşbihte hata olmasın böyle sessiz adaya can kurban. Başkaları bir yıl boyunca laf yaparken o bir ay içinde ne yapacağına çalışmış, işte Aksaray ben buyum dedi.


13.01.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yazgı projelerini yazdı

Yazgı projelerini yazdı