Pazartesi günü Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı alışmışın dışında bir basın toplantısı yaparak 2 aylık Başkanlığının değerlendirmesini yaptı. Değerlendirmeden sonra ise basın mensuplarının sorularını cevapladı. Tabi basının alışık olmadığı bir yeniliğe de imza atmış oldu. Basın ya sabah kahvaltısı, ya da öğle yemeği ile bir araya getirilirdi. Bu sefer yeni düzenlenmiş meclis salonunda ekranlı bir basın toplantısına tanık olduk. Aslında bu şekildeki basın toplantısı benim çok hoşuma gitti.

      Basın toplantısı nerede ise 2 saate yakın devam etti, belki de bizim arkadaşlarımızın bazı özel sorularından kaynaklanmış olabilir. benim basın toplantısında sorularım vardı, sonra vaz geçip soru sormak yerine dinlemeyi kendime prensip edinmeye çalıştım. Soracağım soruların içinde birisine kısmen cevap aldığımı söyleyebilirim.

      Basın toplantısı çok uzun çalışma ve projelerle devam etti. Ben bunu köşemde haber gibi basın toplantısını yazsam birkaç köşe yazmam lazım. Köşe yazarlarının görevi haber yazmak yerine basın toplantısındaki önemli kısımları not olarak yazarak görüşlerini belirtmektir.

      Basın toplantısına Logo tanıtım görüntüsü ile başlandı, ardından ekip çalışmasına değinen Sayın Yazgı; “ ekip çalışmasına engel ve mani olacak kişilerin ekibimiz içinde yeri yoktur. Ya istifa eder gider, ya da biz gereğini yaparız” dedi.

      Özel halk otobüslerinin kontrolünün Belediyede olduğunu ve en geç gece 24.00 kadar sefer yapılacağını söyledi. Çarşı merkezinde yapılacak çalışmalar bundan sonra esnafı ve vatandaşı rahatsız etmeden gece yapılacağını, sabaha bitirileceği vurgulandı.

      Yazgı; “Çarşı merkezinin valilik önünü bir gecede yapıp hizmete açtık, çıkıntıları kaldırdık. Komşu komşudan rahatsız olmamalı. Pazar pazarının çevresini kapatacağız, burada birde düğün salonu yapacağız. Ayrıca Pazar pazarını fuar alanı olarak da kullanacağız. Salı pazarına dokunmayacağız burada kalacak, ama yerinde düzenlemeler yapacağız.

      Yapı ruhsatlarının verilmesi çok uzuyordu bunun zamanını kısalttık. Bazı mahallelerde kat azlığı var, bunların etüdünü yaparak yükselteceğiz. Üniversite alanında 250.000 bin dekar alana yurt tahsisi için yer ayırdık. Yurt yaptıracaklar Milli Emlak ve Belediyemize müracaat edecek.

      Lise duvarını yıkarak kaldırım düzenleyerek tarihi binanın ortaya çıkmasını sağlayacağız. Aynı zamanda burada bir kavşak düzenlemesi yapacağız. Şehrin giriş çıkışlarına minyatür görüntüler yaparak güzelleştireceğiz. Seyir terasını kendimiz işleterek üstünü çay salonu ve altını lokanta olarak hizmete sokacağız.

      Siloları kaldırmak için Borsa ile birlikte hareket edeceğiz birbiri ile bağlantılı olacak. Efor AVM karşısındaki kavşağa yapacağımız alt geçit için önce eski terminal işini halletmemiz lazım. Orasını hallettikten sonra burasını ele alacağız. Festivalde filim festivali de yaparak Aksaray’ın tanıtımına katkı sağlayacağız. Bunu ileriki yıllarda genişleterek yaygınlaştıracağız. Somuncu baba filmini hayata geçirerek tanıtımını sağlayacağız. Yaşlılarımız için yapacağımız dinlenme evini Ramazan ayı sonunda hizmete sokacağız” dedi.

      Aslında benim iki ayrı gün yazdığım lojman meselesini bir arkadaşımız soru olarak sorduğunda; “ burası lojman değil sosyal tesis, ben burada oturmayacağım sosyal tesis olarak kullanacağız. Bir dahaki toplantımızı burada yapacağız, Nevzat bey geçen hafta beni ziyaret etti okul kapanana kadar müsaade istedi. Herhalde haftaya burasını boşaltacak” dedi.

     Benim yazdığım konunun bir nevi teyidi oldu, demek ki burası lojman değil 6 ay gibi bir zaman kanuni hakta yokmuş. Bende bu soru ile yazdığım yazının doğruluğu ortaya çıktı.

     Sayın yazgı basın toplantısında 2 ay gibi bir sürede Belediye konularına vakıf bir şekilde her soruya içtenlikle cevap verdi. Ben bazı önemli konuları ana başlıklar halinde aktardım.

      Yaptığı anlık çalışmalarla başarısını göstererek kamuoyu tarafından olumlu not almıştır. Tabi çok erken yaz boyunca neler yapacağını hep birlikte görme imkanı bulacağız. Kendisini çok azimli ve hırslı gördüm, bu azim başarı getirecektir.

 

      


10.06.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yazgı 2 aylık değerlendirme yaptı

Yazgı 2 aylık değerlendirme yaptı