Geçtiğimiz Cuma günü oda başkanları ile internet üzerinden canlı olarak basın toplantısı yapan Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı sanayinin taşınması ile ilgili son noktayı koydu. ? Sanayinin taşınmasında geri adım atma yok. 900 üzerinde şuana kadar müracaat var, 500-400 ve 300 metrelerde bitiş durumunda. Birkaç kişinin menfaati için bir 5 yıl daha kaybetmek gibi bir lüksümüz yok. Kiracı esnafımızı tekrar kiracı durumuna düşürmek istemiyoruz, bir an evvel kalan esnafta müracaatını yapsın? dedi.

      Toplantıya, Ak Parti Belediye Meclis üyeleri, Atso Başkanı Ahmet Koçaş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Doğan Ceylan, Sanayi odası Başkanı Mehmet Üçkülak, Marangozlar odası Başkanı Mesut Konuk ve eski ATSO Başkanları toplantıda hazır oldular.

      Sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan basın toplantısını sordum 50 bin civarında kişi izlemiş. Daha sonra sosyal medyada dönüşümde de 20 binin üzerinde izleme olmuş. Yani herkes oturduğu yerden basın toplantısını izlemiş.

      Geçtiğimiz hafta sanayide idim, birkaç kişi yine sanayinin taşınmasını konuşuyordu. Baktım bazıları ya bilinçli, ya da bilinçsizce daha projeden haberi yok. Projeyi bilmediği için bazı mülk sahipleri istediklerini elde edemedikleri için bu tür kişilerin kafasını karıştırıyor.

       Efendim eski proje daha iyi idi, bu projeler çok basit gibi laflar ederek esnafın kafasını karıştırıyorlar. Yok, efendim tuvalet banyo gibi ihtiyaç yerleri yok sadece 4 duvar kapatıp gideceklermiş şeklinde insanların kafalarını karıştırıyorlar.

       Basın toplantısını izledim dinledim. Küllen yalan bilgiler çıkararak kiracı esnafı yine kiracı durumuna düşürmeye çalışıyorlar. İşyerlerinin içinde banyosu, tuvaleti her şeyi var, yok diye yalan söylüyorlar. Ben bu dedikodular üzerine projeye gidip baktım.

      Hatta bu lafları çıkaranlar hemde gidip erkenden müracaatını yapmışlar. Yok, efendim 100 bin liranın üzerinde olur biz bunun altından kalkamayız gibi laflar. 100 metre dükkânın ihaleye çıkış bedeli 88 bin lira nerede bu 120 bin lira anlamış değilim. 2 yıl artış olmadan 400 lira aylık taksit. Geri kalan ödemeler ise 600 lira ile devam edip tamamlanıyor.

      Peki, kiracılar bu yaygaracı bazı mal sahibi esnafa kaç lira aylık ödüyor? Madem eski proje iyi idi neden kıyameti kopardınız? O zaman malınıza altın kilosu ile ne koparabilirsek diye diretiyordunuz. Şimdi malınız sizin olsun deyince dükkânlar pahalı diyorsunuz.

       900 üzerinde müracaat olunca bu sanayi başlar. Geri kalanlarda dışarıdan dört gözle bekleyenlere satılır bu iş biter. Ama tahminim o ki, kiracı esnaf bu yaygarayı yemeden müracaat eder ve mal sahibi olurlar. Zaman kaybı yapmanın bir mantığı yok bu iş artık bir an evvel başlamalı. 10 Şubata kadar kalan esnafta müracaat etmeli yoksa açıkta kalmasınlar.

      Yeni sanayi şimdiden hayırlı olsun, esnaf odaları başkanları da bu işi tüm kamuoyunun istediğini açık ve alenen burada açıkladılar.

                     CHP´Lİ TOPRAK´A CEVAP

      CHP Aksaray İl Başkanı Sayın Ali Rıza Toprak ne zaman CHP ile ilgili bir yazı yazsam bana cevap yetiştirmeye çalışıyor. Aslında cevapta değil bana gönderdiği yazıda CHP propagandası yapıyor. Cuma günü yazdığım CHP eleştirisi ile ilgili yazıma cevap verme yerine CHP öven Toprağın bundan sonra mahkeme kararı olmadan hiçbir gönderisini yayınlamayacağım. Gönderdiğiniz yazıyla benim yazımın ne alakası var?

      Ben CHP son Anayasa değişikliğinde Mecliste yaptığı terör estirirsini ve meclis kürsüsünü işgalini eleştiriyorum. Bunun yanında Cumhuriyet tarihinde olmamış bir şekilde meclis kürsüsünün sökülerek kendilerini mikrofona kilitlemelerini kınıyorum. Siz alakası olmayan şekilde güya bana cevap veriyorsunuz.

       Kardeşim ben gazeteciyim hiçbir eleştiri ve yanlışı yazmayacakmıyım? Eğer beni tekzip edeceksen bu yazdıklarımın yanlış olduğu ile ilgili mahkeme kararı ile tekzip göndereceksin. Meclis kürsüsünü işgal doğrumu yanlış mı? Mikrofona kendini kilitlemek doğrumu yanlış mı? Bunlar iftira yalan ise yalan olduğu ile ilgili bana karar göndereceksin. Ben senin her ilgisiz yazını köşemde yayınlamak zorunda değilim. Gazetecilik ve tarafsızlık adını yayınlıyorum ama bana gelen tepkiler var. Yani yazdıklarımla ilgili ve yanlışsa bunu bana resmi olarak tekzip etmelisin. İlgisiz cevabi yazılarını yayınlama zorunluluğum yoktur.


22.01.2017 14:32:54

Erdogan Kaya

Yazgı sanayide son noktayı koydu

Yazgı sanayide son noktayı koydu