Bazen güzel şeyler oluyor ama sanki bana iletişim eksikliği var gibi geliyor. Belediyenin birkaç tane güzel çıkışı olduğunu görüyoruz ama kamuoyu ile paylaşımda yetersiz olduğu kanaatindeyim. İletişimin bir ayağı topallıyor, bu bir iki kişinin üretimi ile olmamaktadır. Siyasetin bir tarafı şovdur, iyi şeyler yapıyorsan bunları yeterli paylaşmak ve tanıtmak lazım. Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı’nın güzel iki çıkışı var, bu çıkışlar gündeme oturdu oturmasına hala bazı kimselerin haberi yok.

      Bir gecede Belediye önünde yapılan değişimin halkın ekserisi tarafından kabul görmüş durumdadır. Bazı gezi zihniyetli kişilerin oradan alınıp başka yere dikilen ufak çam ağaçlarının neden kesildiği gibi yaygara yapsa da kamuoyuna cuk diye oturmuştur.

      Trafiği nereden olsa verirsiniz tenkidi yapan sırf Başkana muhalefet olsun diye konuşanlar şehrin bunalmışlığının rahatladığını görmezlikten gelmeleri yersiz ve art niyetten başka değildir. Hele ufak bir tamiratın günlerce sürdüğü bir dönemde bir gecede havuzun kaldırılıp yerinin yapılarak açılması bile başlı başına bir devrimdir. Yani iş bilenin kılıç kuşananın demek daha doğru olur.

      Buradaki çalışmalar aslında başlayıp bitişi ile ilgili görüntü çekilmiş olsa idi bunu yayınlar kamuoyu ile paylaşmak işin şov tarafıdır. Bundan dolayı halkı ilgilendirmeyen konu yerine bu güzelliklerin başından sonuna kamuoyu ile paylaşmak çok güzeldir. Bundan dolayı nasıl iletişim kurulur konusu ile ilgili bir ayak topal dedim. Yoksa bu bir tenkit değil yönetip yönlendirme konusu onu söylemek istedim. Yoksa bizim ne bir kimse ve arkadaşımızla problem nede bir beklentimiz var.

      Mesela Lise önünde patlayan ana boru tamiri çok geniş bir alana yayılmasına rağmen bir günde tamiri yapılıp yeri asfaltlandı. Geçen yıl Eski Sanayi cadesi çıkış kavşağındaki küçücük patlağın yerinin asfaltlanması bir hafta zemin sertleşsin diye bekletilmişti. Anında çözüm ve tamirat kamuoyunun hoşuna gitmektedir.

      Ulu cami bölgesindeki pastanenin Belediye tarafından boşaltılarak yaşlılarımız için yaşlılar salonu düşünülmesi çok mükemmel bir düşünce. Yaşlılarımız genelde yaz ve kış günleri Ulu Cami civarında toplanıp otururlar.

      Kışın soğuk ve yağıştan muzdarip olurlar, yazın sıcaktan gölgelere kaçmaya çalışırlar. Banklarda korumalık da olmadığı için nasıl kendilerini muhafaza edecekleri şaşkınlık yaratırdı. Burasının yaşlı ve emeklilere tahsis edilmesi çok mükemmel bir hizmet olacaktır. Düzenlemesi nasıl olacak bilemiyorum konu ile ilgili yeterli bilgimiz yok, sadece bir basın camiasında okuduk. Burası düzenlendiğinde âcizane bir fikrimi söyleyim umarım Sayın Başkan bunu dikkate alır. Burada yaşlılarımıza hizmet edecek, temizliği ve çay ikramı ile ilgilenecek bir görevli bulunacaktır.

      Buradaki görevlilerimiz yaşlılarımıza ücretsiz çay ikramı yapmalılar. Sıcak bir ortamda onlara verilecek bir ikram son derece onları memnun edecektir. Bilemiyorum Sayın Başkanda belki benim gibi düşünüyordur, burada verilecek çayların şeker ve çaylarını hamiyetli Aksaraylılara yüklemek bence fevkalade güzel olur. Diyeceksiniz ki, Belediyenin çay ve şeker parası yok mu? Elbette vardır ama bazen küçük şeyler de olsa halkımız tarafından üstlenilmesi daha uygun olur diye düşünüyorum.

      Yerin cami yakınında olması, şehrin göbeğinde bulunması fevkalade güzel. Zaten ilimizin birçok yerinde pastane ve gençler için dinlenme yerleri çok. En uygun ve yakışanı yaşlılarımızın oturup kalkacakları yer burası diye düşünüyorum. Zaman zaman Sayın Belediye Başkanı burada oturup yaşlılarımızla sohbet edip hal hatır sorar.  Bundan dolayı Sayın Yazgıyı tebrik ediyorum.

      İki gündür gazeteye geçerken Belediye önünde duran otobüsler var. Basından takip ettiğime göre bu otobüsler ne için duruyor ne yapılacak net bir açıklama yok. Şehrin ulaşımına katkı sağlayacak şeklinde haberler yer alıyor.

      Ulaşımla ilgili taşıyıcılarla uzlaşma olmadı da Haluk Başkanın seçim döneminde, “ gerekirse kendi otobüslerimizi alır sefere koyarız” sözü mü gerçek oluyor. Yoksa bu otobüsler taşıyıcılık yapacaklara örnek olarak almaları için mi getirildi konu ile net açıklama yok.

      Bu konuda kamuoyu yeterli bilgilendirilmeli, meraklar giderilmeli. Şahsen ben konu ile ilgili yeterli bilgi sahibi değilim. Ama her iki konuda olsa gelen araçların konfor ve duruşu güzel. Aksaray’da ulaşımda bir rahatlık olsun nasıl olursa olsun önemli olan halkın rahatlığı.

      Otobüsten bahsederken, vilayet önündeki inişin pek fazla halkımız tarafından benimsenmediğini vatandaşlar oradan geçerken bizlere söylüyor. Ama bazı arkadaşlardan duyduğuma göre Sayın Başkan bir anket yaptırıyormuş doğruysa doğrusu orada ortaya çıkacaktır. Buradaki şikâyet kanaatimce vatandaşın yaya olarak rahat dolaşma alışkanlığından kaynaklanıyor.

 

      Uzun lafın kısası Sayın Yazgı ilk iki ayda en iyi iki çıkışı bu olsa gerek. Ama diğer çıkışlarını da zamanında kamuoyu ile paylaşmalı. Geçen dinlediğim konuşmasındaki icraatları herkesin duyması lazım. Yapımı devam eden beyaz masadan kimsenin haberi yok, vatandaş burada ne yapıldığını soruyor. Başlangıç ve sonuçlar paylaşılmalı, vatandaş bilgilendirilsin.


29.05.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Yaşlılar artık sıcakta yanmayacak

Yaşlılar artık sıcakta yanmayacak