Emekli vekillere istenen ballı maaş artışı Cumhurbaşkanımız Sn: Abdullah Gül tarafından“Yüksek artış kamu vicdanını rahatsız etti” Gerekçesiyle kısmen veto edildi.

Benim cin vekillerim bu artış oranını vicdanları rahatsız etmeyecek bir seviyede ve yangından mal kaçırır bir şekilde çıkarmasaydı hiç bu duruma düşmeyeceklerdi. Hatta içlerinden hepsi olmasa da bir kısmının yüzleri kızarmayacaktı.

Kimse beni yanlış anlamasın benim kimsenin gelirinde gözüm yok. Ayrıca hiçbir vekilinsefalet içerisinde öldüğünü de hiç duymadım. Keşke zengin bir ülke olsak; değil yüzde yüz, yüzde iki yüz versek. El insaf zengin ülkelerde bile bu imkân bizdekiler kadar değil. Artış gerekçelerine de katılmıyorum. Ben hiçbir vekilin kendi çok yakınlarının dışında düğünlerdealtın taktıklarını ne gördüm ne de duydum. Tam tersi bir kısım vekillerin çocuklarının düğününde bir kısım yalakalarca dolarların havada uçuşturulduğunu çok gördük. Ayrıca vekillerin pek çoğunun; bırakın altın takmayı düğünlere bile gittiklerine inanmam.

Cumhuriyetin ilk yıllarında Atatürk’e vekil maaşlarının ne kadar olması gerektiği sorulduğunda: “Öğretmen maaşlarını geçmesin” Yanıtı alınmıştır. Ayrıca Meclis harcamalarının da bu günkü gibi hovardaca olmadığını da hatırlatmak isterim. Bu sadece vekilleri ilgilendiren bir husus değildir. Şurası da bir gerçektir ki; ülkemizde korkunç bir ücret dağılım adaletsizliği vardır. Bu meclis ülkemiz için hayırlı bir iş yapmak istiyorsa; öncelikle bu adaletsizliği bir gidersin. Her iktidarın ve muhalefetin diline doladığı “Eşit işe eşit ücret”Sözü maalesef boş bir slogandan öteye gidememiştir. Umarım toplumun umutla beklediği yeni anayasada bu sorun çözülür.

Asgari ücretin yedi yüz bir lira ve öğretmen maaşının yoksulluk sınırında olduğu bir ülkede bu artış kul hakkının gaspıdır ve katmerli haramdır.

İşte kamu vicdanını yaralayan nedenler bunlardır. Duymayanlara davul ve zurnayladuyurulur.


2.01.2012 00:00:00

Doç.Dr.İbrahim Baykan

Yanlış Hesap Köşkten Döndü

Yanlış Hesap Köşkten Döndü