Vekillere Sahip Olduklarımızı Umursayıp Yok Edilmelerinin Engellenmesi de Nasip Olsun

                                                                                                      ALMANYA/MANNHEİM                                                                                                                                               ========================

22.01.2016 Cuma günü daimi köşem olan Bana Göre başlığı altında ?MİLLETVEKİLLERİ İLİMİZİ KÖŞE YAPACAK DOĞAL DEPOLARIDA TESPİT ETTİRİP BUNLARDAN FAYDALANMAMIZIDA SAĞLAMALILAR!!!? başlığı altındaki yazımı yayınladığım gün 2. Köşem olan(-) Parantez içi köşesinde ise ?TARİHE SAYGI İBRETİ ALEMİN GEREĞİNİ YAPMAKTIR!!!? başlığı altında ise;

    Aksaray coğrafi konumundan gelen özelliğinin sağladığı avantajlarıyla kadim tarihin yıldızıdır!!!

   11000 yılı aşan kanıtlanmış geçmişiyle yer yüzünde sayıları bir elin parmaklarını geçmeyen kadim yerleşim yerleriyle birlikte  tartışmasız olarak şehirlerin atasıdır!!!

  Bu kanıtlı, ispatlı kadim geçmişiyle Aksaray başta dünyada buğdayın ilk ekildiği, demirin ilk defa kullanıldığı, ilk beyin ameliyatının yapıldığı yer olma özelliklerinin yanında yeryüzünde maddi ve manevi ilimlerin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerinde tartışmasız merkezidir.

   Selçuklunun zaferler, iyi insanlar diyarı ve  şanlı başkentidir.

      DÜNYANIN ÜÇ ERVAH´INDAN BİRİSİ BİZDE

   Çocukluğumuzdan bu yana belirtildiği gibi Kudüs´ü şerif ve Şam´ı şerifle birlikte yeryüzündeki en büyük 3 Ervahından birine sahip olan Aksaray Ervah ve il genelindeki 70 Bin Ermişiyle de Evliyalar yurdudur.

   Yer yüzünde bizim bu sahip olduklarımızın yüzde, hatta binde birine bile sahip olmayan şehirleri tarihi eserleri ,tarihi isimli bulvarları, caddeleri, sokakları, meydanları, mahalleleri ile buram, buram tarih kokarken maalesef Aksaray onların yanında nal topluyor!!!

   Bunun sayısız sebeplerinden birisi tarihi eserlerin rant´a tercih edilmesidir.

   Cumhuriyet dönemi tarihindeki ve bizzat bu satırları yazan fukaranın ömrünün günümüzden geriye gidildiğindeki 40 yılında bu konuda birçok tarih katliamı var.

 TARİHİ PERSPEKTİFE UYULMADAN YAPILAN MAHALLE SINIRLARININ TESPİTİYLE HEM KADİM TARİH KATLETLEDİLD,HEMDE AKSARAYIN 11000 YILLIK GEÇMİŞİYLE OLAN BAĞLARI KESİLDİ!!! 

    Tarihe günümüzde umursamazlığının en yakını Osman Ertuğrul´un Belediye Başkanlığı zamanında gerçekleştirildi!!!

    O dönemde yapılan akla ziyan uygulamalarla önce Kurtuluş Savaşındaki Aksaray´ın Kuvayi Milliye Cemiyeti olan Azmi Milli ´den ismini alan, Türkiye´nin elektrikle çalışan ilk un fabrikası olan Ordumuzun ve Kızılay´ın un ihtiyacını karşılamanın yanında şehrimiz hayvancılığına da büyük katkısı olan  Tarihi Azmi Milli Un Fabrikası Özelleştirme İdaresinden alınarak kapatıldı.

  2003 yılında ise Belediye Meclis kararıyla bir kısmı doğru olsa da geneliyle ilgili olarak uzmanından görüş alınmadan ,Aksaray´ın kadim tarihi perspektifine de uyulmadan yapılan mahalle sınırlarının yeniden belirlenmesiyle yüzlerce yıllık bilinen sınırlar hallaç pamuğu gibi atıldı.

     SÜRGÜN ŞİFAHANENİN KATLİNE YOL AÇTI!!!

   Bu konudaki en büyük yanlışlık ise o günden bu yana onlarca yazımda belirtmeme, Nevzat bey ve Belediye Meclisi üyelerine defalarca söylememe rağmen gereği yapılmayan.

    24 Nisan 2014 Perşembe günü? 1000 YILLIK ŞİFAHANE´Yİ SÜRGÜNDEN KURTARIN!!!? başlığıyla bu köşede dile getirdiğim şifahanenin başına gelenlerdir!!!

   2005 Yılındaki çabalarımla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Ilısu  köprüsü ile birlikte tescili yapılan Belediyeye ait arsada bulunan1000 Yıllık bu ata yadigarımızın sürgünden kurtarılmaması ve korunması için gerekli tedbirlerin alınmaması nedeniyle geçen sene bu zamanlar kör kepçeye havale edilerek son kalıntıları da yerle yeksan edildi!!!

    Haluk Başkan ve kendisi gibi tarihe karşı sevgileri bulunan kurmay heyeti ve  Belediye Meclisi üyeleriyle birlikte öncelikle Salı günü yazdığım numaralandırılan sokakların isimlerinin iade edilerek geriye kalanlarına ise  Dini ve Milli geçmişimize uygun isimlerin verilmesi.

   Tarihi perspektife ters olan mahalle sınırlarının düzeltilmesi ve bu çerçevede Şifahanenin kendisi olmasa da temelinin sürgünden  kurtarılması.

     Kör kepçeye havale edenlerin gelecek katliamlara engel olunması için hak ettiği ibretlik cezanın verilmesi.

    Temellerinin bulunarak yüz binlerin şifa bulduğu ata yadigarı Şifahanemizin yeniden yapılarak Aksaray´ımıza bir sağlık müzesi kazandırılması için gerekenlerin yapılması dileğiyle. Cuma´nız Mübarek Olsun. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.? Başlığı altında yazdıklarımın gereğin yapmaları asli görevleri olmasına rağmen ne  ilimizin Milletvekilleri, nede ilimizin diğer tüm atanmış ve seçilmişleri tarafından gereği maalesef şimdiye kadar hakkıyla yerine getirilmedi.

   Şimdiye kadarki geçmiş milletvekillerimizle ilimizin diğer atanmış ve seçilmişlerine nasip olmayanın ilimizin mevcut milletvekilleri İlknur İnceöz,Cengiz Aydoğdu,Ayhan Erel,Ramazan kaşlı ve  Erzurum milletvekili ilimizin 5. Vekili Selami Altınok Valimiz ile ilimiz valisi Ali Mantı,Belediye Başkanı  Haluk Şahin Yazgı, İGM başkanı Mehmet Tüzün ve Ak Parti İl başkanı Hüseyin Altınsoy başta olmak üzere ilimizin tüm atanmış ve seçilmişlerine nasip olsun.

    Rabbim yar ve Yardımcımız olsun.

 


22.02.2019 17:24:18

Ali Genç

Vekillere Sahip Olduklarımızı Umursayıp Yok Edilmelerinin Engellenmesi de Nasip Olsun

Vekillere Sahip Olduklarımızı Umursayıp Yok Edilmelerinin Engellenmesi de Nasip Olsun