Dünkü yazım içinde Milletvekilleri sürekli Aksaray´a gelmeli mi gelmemeli mi diyerek bunu yazacağımı söyledim. Ha gelmeli mi elbette gelmeli, ama ne zaman gelmeli? Bunları iyi analiz edemediğimiz için küçük şehirlerin böyle bir alışkanlıkları olduğunu söylemek istiyorum. Bırakın Milletvekillerini Belediyede herhangi bir daire müdürüyle halledeceğimiz bir işimizi ille de direk Belediye Başkanını görüp iletmek gibi bir alışkanlığı olan toplumuz.

       Efendim seçimden çıkıp yemin törenini bir ay önce yapan Milletvekilleri şehre neden gelmiyor? Efendim gelmesi lazım ben ona oy verdim mutlaka elimi sıkıp halimi hatırımı sorması lazım düşüncesinde bir toplumuz.

     Ya arkadaş seçimlerde telefonum sürekli açık ne zaman ararsanız ulaşırsınız dediler. Hal hatır sorayım diye arıyorum adam telefonuma bakmıyor sitemlerini inanın nerede ise her gün duyuyorum. Aynı şeyler Belediye Başkanı içinde söyleniyor, görüşmek istiyorum bir türlü görüşemiyorum ben onun için mi seçip oy verdim sitemleri.

      Milletvekili seçerken parlamentoda yasama ve yürütme işlerini yapsınlar. Her gün Aksaray´a gelip seçim gezisi gibi seçmen gezecekse ne işleri var Ankara´da? Ben geçmişten günümüze hep dinlerim, ? kaç seçimdir oy veriyorum adam daha bir gün halımı hatırımı sormadı? diye.

     Milletvekilleri seçim zamanı zannetmiyorum bunca oy veren seçmene ulaştıklarını. Seçimde ulaşamadığı vekilleri gelip bizi ziyaret etsin düşüncesi biraz bencillik olsa gerek. Şunu anlarım yaz tatillerinde tatil yapmak yerine Meclis kapalı iken şehirden köye kadar her yeri gezip seçmeni dinlemeleri ve taleplerini almaları gerektiğine bende katılıyorum.

      Ak Parti Gurup Başkan vekili Sayın İlknur İnceöz hanımefendi muhalefet parti gurup Başkan vekili değil ki eli boş işi yok durmadan seçmen gezsin. Bu tür görevleri olan Milletvekilleri inanın Ankara da bile sık sık görüşemeyeceğimiz kadar yoğunlardır.

       Diğer Milletvekillerimizde Meclis çalışması dışında Bakanlık guruplarında görevli olmaları nedeniyle yoğundurlar. Bunca yoğunlukta bizleri ziyareti bırakın telefonlarımıza bile cevap verme zamanları olmayabilir. Şurada herhangi bir daire müdürüne bile tak deyince ulaşamazken anında Milletvekillerine ulaşmak kolay olmasa gerek. Bana dönmedi veya telefonuma bakmadı sitemleri yanlış diye düşünüyorum. Hiçbir partinin Milletvekili seçimle geliyorsa seçmenden kaçması mümkün değildir.

      Onlarında çalışmaları, yemekleri, istirahatleri ve çocukları olduğunu unutmamak lazım. Geçmişte bir Milletvekilimizle beraberim telefonu çalıyor, Milletvekili namaz kılıyordu arayana döndü. İnanın arayan kişi derdini anlatmak yerine bir sürü sitem etti. Bende dinliyorum dedim ki, ben böyle bir durumda olmak istemem, anlayışımız çok kıt ve az.

     Şahsi ve küçük işlerimizi aslında illerde il Başkanları ile halletmemiz daha doğru olanıdır. Aksaray´ın büyük işlerini zaten ilin idarecileri ve sivil toplum kuruluşları iletiyor. Milletvekilleri kişilerin özel işleri yerine Aksaray´ın meseleleri ve hizmetleri ile ilgilenmeleri daha doğrudur.

      Ben şahsım itibarı ile gazeteci olmama rağmen Valiliğe 3 sefer çıkmışlığım yok. Aynı şekilde Emniyet Müdürlüğüne de iki sefer gitmişliğim yok. Geçtiğimiz günlerde Milletvekillerimizi Belediye Başkanlarımızın ziyareti nedeniyle davet üzerine onlarla beraber gittim. Burada da bir toplantı açılış olursa yak üstü görüyoruz, sürekli arayan ve görüşen kişiler değiliz. Herkes kendi işine bakıp onunla meşgul olmalıdır.

     Dün Balıkçılara uğradım Balık almak için, beni gören eski terminaldeki esnaf, ? efendim Başkanla görüşemiyoruz bize randevu vermiyor bunu bir yaz? sitemleri ettiler. Bende ne görüşeceksiniz 5 ay önceden size tahminime göre boşaltmak için tebligat yapılmıştır. Sezon nedeniyle sizlere bu aya kadar izin verilmiş. Kalalım diye talepte bulunacaksınız ve kargaşa çıkaracaksınız,  burası sizce bu haliyle çok mu güzel dursun mu dedim.

     Belediye Başkanında kendisine göre projesi plan ve çalışmaları vardır. 10 gün oluyor Başkanla görüşmem gereken bir konu için gittim inanın tam 1,5 saat bekledim. Adamın encümen toplantısı varmış, encümeni bırakıp görüşmeye mi çıksın? Gazeteciyim diye bir ayrıcalığımız mı var? Çok anlayışsız ve hoşgörüsüzüz, insanlara çalışma zamanı ve vakti vermemiz lazım. Oy vermek şahsımıza el pençe durmalarını sağlamak değildir. Memleketimize hizmet ve çalışmalarını beklemektir.

      


15.12.2015 12:49:38

Erdogan Kaya

Vekiller neden gelmiyor alışkanlığı

Vekiller neden gelmiyor alışkanlığı