Böyle olmayan dostları tenzih ederim.

    Fakat genelde Milletvekilleri aday oluncaya kadar çalmadık kapı, öpmedik el bırakmazlar!

    Aday yapılmalarından sonra ise seçilinceye kadar neredeyse ayak basmadık mezra, köy, belde ile mahalle hatta  dükkan, büro, fabrika, resmi dairede bırakmazlar.

    Gece yarılarına kadar çeşitli evlerde vatandaşlarla yapılan ev ve kahve toplantılarında görüşürler.

    Partinin organlarıyla olabildiğince uyum içinde çalışırlar, belirlenen programlara  zamanında  ve daima iki dirhem bir çekirdek olarak varırlar.

    Seçim yaklaştıkça tempolarını arttırırlar, partilerinin her yerde yapılan mitinglerine yapılanın büyüklüğüne küçüklüğüne bakmadan iştirak ederek oralarda boy gösterirler.

    Mikrofon verilince  vatandaşın tüm sıkıntılarının giderileceğini ,istenen tüm yatırımların alınması için seferber olacaklarını belirtirler.

   Şimdilerde ise Ak Parti hükümetleri tarafından özellikle sağlık konusunda sağladığı başarılarıyla çok fazla ihtiyaç hissedilmese de  başkentteki devlet ile üniversite hastanelerindeki vatandaşların tedavilerinin yapılması için kendilerinin emrinde olacaklarını belirtirler.

    Seçim günü yaklaştıkça tempolarını arttırırlar.

   Bazı günler yorgunluktan halsiz kalmalarına rağmen yine de programlara yetişirler.

   Gecenin erken ve geç saatlerinde yapılan TV ve Radyo programlarına katılırlar.

   Gazeteler ziyaret edilir oralarda yapacakları hizmetlerini anlatırlar.

  Seçim akşamı kazandıklarını anladıklarında sevinçten ağızları kulaklarına ulaşır.

   Meclisteki yemin törenin ardından emirlerine sekreterler, büro ve danışmanlar verilir.

  Kapıdaki Polisten Meclisteki tüm memurlar kendilerine temenna ederler.

  Daha önce TV  kanallarından, gazete sayfalarından gördükleri siyasilerle, liderlerle artık yan yana dırlar.

   Bunları yaşarlarken istisnanın dışında olanları ya birkaç defa seçim bölgelerine gelirler veyahut ta hiç mi hiç gelmezler.

VATANDAŞLA ÇOK YÜZ GÖZ OLUNMAMASI BAHANESİ ARDINA SAKLANIRLAR!

   Neden vatandaşlarla görüşmedikleri sorulduğunda kabuğundan çıkan kaplumbağa misali ?Vatandaşla çok yüz göz olunmamasını utanmadan, arlanmadan belirtirler!!!

    Dönemleri boyunca Ankara ve seçildikleri ilin önemli toplantıları ile resepsiyonlarında , TV kanalları ile Radyolarında boy gösterirler.

    Yeniden seçim gelince de  sanki sütten çıkmış ak kaşıklarmış gibi tüm dönemi vatandaşın birini bin etmekle, sıkıntılarını çözmekle geçirmiş gibi akla ziyan bir pişkinlikle utanmadan arlanmadan tekrar vatandaştan oy isterler.

 SİYASİ PARTİ VE SEÇİM KANUNUDA VEKİLİN SEÇMEN TARAFINDAN DENETLENMESİ KANALLARI YOK!

    Zaten delege tarafından seçilmeyip genel merkez tarafından adaylığa atananın ,yine kendi oyları yerine partinin havası ile kendilerinin seçilmesiyle Vekil kendince vatandaşa yaranmasına gerek olmadığı kanaati  oluşuyor ki bu kanat  genel olarak doğru.

   Birde etrafını saran şaşa yı da görünce çok, çok istisnanın dışında kalan dini, milli ahlakı temelleri ve bunlarla oluşan karaktere sahip olmayan diğer seçilmişler gibi milletvekilleri de ne oldum delisi oluyor.

   Vekili yanlışlardan alıkoyacak, sürekli olarak seçmenine hesap vermesini sağlayacak  kanallarda mevcut siyasi partiler ve seçim kanununda olmadığından genel olarak bunun önüne maalesef bir türlü geçilemiyor.

   Demokrasimizin standardıyla çelişki oluşturan ve siyaset müessesine olumlu katkıdan çok, olumsuzluğa sebep olan bu sıkıntının giderilebilmesi için mutlaka yeni seçim ve siyasi parti kanununda mutlaka öncelikle vekilin adaylığına parti üyeleri veya delegelerinin karar verilmesinin sağlanması.

   Parti üyeleri veya delegeleri tarafından aday yapılanın seçilmesinden sonrada seçmeni tarafından denetlenmesini sağlayacak kanallar oluşturulmalı.

   Bu kanallar yasama döneminin başlangıcından sonuna kadar devam edecek şekilde olmaları sağlanmalı!

  Milletimizin istikbali için gereken tüm olumlu gelişmelerle birlikte hem Milletvekillerini adaylığının taban yani parti üyeleri veya delegeleri tarafından karar verilmesi, ardından ise seçilen Vekilin yasama sonuna kadar seçmen tarafından denetlenmesi kanalların oluşturulması.

   Bunun 2019 yılı Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçiminin birlikte yapılacağı tarihe kadar siyasi partiler ve seçim kanunu yapılırken bunların içinde sağlanması dileğiyle.

    Cuma´nız Mübarek Olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.


12.05.2017 08:38:30

Ali Genç

VEKİLİN BAŞARISI SEÇMENİN DENETİM KANALLARININ OLUŞTURULUP DEVAMINDA!

VEKİLİN BAŞARISI SEÇMENİN DENETİM KANALLARININ OLUŞTURULUP DEVAMINDA!