Çarşamba’dan devam.

     “Hafızayı Beşer nisyanla malüldür”derler bunun anlamı insan hafızasının unutkan olduğudur.

     Bu konuda Aksaray’ın özellikle Aksarayda siyasi,mülki ve Meslek Odaları ile STK’ların makamlarında oturanların istisnayı bozmayacak orandakilerin dışında kalan genel çoğunluğun ise bırakın unutmayı  geçmişi bilmiyor ki unutsun.!!!

     Geçmişi bulundukları makamların önemli olmasını sağlayanları bilmediklerinden bu önemi dahada fazla arttırmanın çabası içine girmediklerinden geneli gününün gün ederek görevlerini dolduruyor.!!!

 TÜRKİYENİN İLK VE TEK HAYALİ İHRACAT KOMİSİYONU BAŞKANI MAHMUT ÖZTÜRK’Ü BİLEN TANIYAN ANAN DEĞER VEREN VARMI?

     Türkiye Büyük Millet Meclisi Hayali İhracat Komisyonun ilk ve tek Başkanı döneminde başta Aksaray Devlet Hastanesinin planlanandan 5 yıl önce bitirilmesini sağlamasının yanında, ayrıca Polis Okulu ve Polis Evi başta olmak üzere birçok eseri Aksaray a kazandıran.

     Ayrıca da şu anki İl Sağlık Müdürlüğü binasının ve binanın altında bulunan Aile Hekimliği Merkezi olarak kullanılan yeri yıkılmaktan kurtarıp Aksaray’a kazandıran.

    Döneminde kendisine ulaşarak haklı talepte bulunan herkesin isteklerini imkânlar nispetinde yerine getiren bu çalışmalarıyla ilimizin iki elin parmaklarını geçemeyen efsane siyasetçilerinin arasına giren Mahmut Öztürk’ün memleketi.

ÇEYREK ASIR KONYADA AKSARAY’LILARIN TEDAVİDEKİ  UMUDU  ÜNİVERSİTEMİZİN TEMELİ OLAN YÜKSEK OKULU AÇTIRAN İLİMİZİ HİZMETE BOĞDURAN ORHAN AYDIN’A DEĞER VERİLİYORMU?

     Milletvekili olmamasına rağmen 20 yıl boyunca Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesinin Genel Sekreterliği görevinde bulunurken Aksaray ın her bölgesinden gidenlerin etnik kökenine, mezhebine ve meşrebine, siyasi görüşüne.

     Fakirlik ve zenginliğiyle mevkii ve makamına bakmaksızın başta Genel sekreteri olduğu Tıp Fakültesi olmak üzere Konya’daki tüm sağlık kurumlarında tedavilerini en iyi şekilde yapmalarına yardımcı olan.

     Bu görevdeyken dönemin Rektörü Profesör Dr. Halil Cin’le kurduğu samimiyeti kendi maddi ve manevi çıkarı yerine daha önce aynı fedakarlığı yapan Vehbi Çorakçı ve Mehmet Altınsoy gibi Aksaray’ın çıkarı için kullanarak benimde elimdeki belge ile çorbada tuzumun olduğu Aksaray Üniversitesinin temeli olan Aksaray Meslek Yüksek Okulunu 1987 yılında kurdurup öğretime başlatan.

   Anap Aksaray İl Başkanıyken Ulucamiyi yıkılmaktan kurtaran Restorasyon çalışmasını programa aldıran,Aksaray Polis Meslek Okulunu kapatmaktan kurtarıp Yüksek Okula çevirten.

      İse Otomotiv Fabrikasını girişimleriyle Aksaray’dan gitmesini önleyen, Mercedes’i de aynı girişimleriyle Aksaray dan taşınmasını Ak Parti hükümetinin kurularak dönemin Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz,Ramazan Toprak ve Ahmet Yaşar tarafından kurumun sıkıntılarının giderilmesi ile ortadan kalkmasına kadar engelleyen.

      Hükümet programında olmamasına rağmen Doğalgaz’ın Aksaray a verilebilmesi için  özel çabalarıyla Bakanı getirterek vana koydurarak bu çalışmasıyla Aksaray’ı da Doğalgaza kavuşturulacak ilk iller arasına alınmasını sağlayan..

      Emniyet Müdürlüğü yanındaki Vilayet Konağı inşaatını programa aldırarak başlatan, Aksaray İl Olduktan sonra Niğde ye zorla bağlanan 3 Zincirden biri olan Aksaray SSK dispanserinin bağlı olduğu Niğde’den Şahap Kocatopçu SSK hastanesini bitirterek zincirin ilkini kırdırarak bizi kurtaran.

     Aksaray Üniversitesine daha sonra Aksaray Belediyesinin parayla aldığı Türkiye Petrolleri nin şantiyesinin yerini bedelsiz almasına rağmen O zaman Aksaray kampusunun bağlı bulunduğu Niğde Üniversitesinin bunu kabul etmemesi üzerine bu çok istediği şeyi başaramamanın üzüntüsünü halen yaşayan.

     Aksaray’ı pas geçen Doğalgaz konusunda dönemin medyasının ikazı üzerine hemen ilgili bakanı getirtip Aksaray için vana koydurarak birinci  derecede gaz alan yerlerin arasına girmemizi sağlayan

     ANAP il başkanlığı esnasında kendisine ulaşabilen ve haklı talepte bulunan tüm Belediye Başkanları, Muhtarlar ile resmi ve özel kurum ve kuruluşların haklı tüm isteklerini imkânlar nispetinde hiçbir parti ve bölge ayrımı yapmadan zaman geçirmeden en kısa zamanda yerine getiren.

   En önemlisi de o dönemde Aksaray’daki tüm Dini Cemaat, kurum ve kuruluşların hamisi olan bu kurumları Kurk Tavuğun civcivlerini kanadının altına alması gibi alarak 28 Şubatçıların şerrinden koruyan Eğitimci ve Yazar Hacı Orhan Aydın ı yetiştiren.

      Bu günde yerimiz doldu fakat Aksaray’a hizmet edenlerin iki elin parmaklarını geçmeyenlerin tamamını yazmam yinede mümkün olmadığından nasip olursa ileriki bir tarihte devam edeceğim.

      Ahde Vefanın, vatan perverliğin ve muhafazakârlığın gereğinin yapılması ve yaptırılması.

     Aksi durumunda şu anda bulundukları mevkii ve makamın yetki ve sorumluluğu içerisinde gereğini yapmayanlara da gelecekte asla ve asla vefa gösterilmeyeceğininde bilinciyle bu dini,ahlaki ve milli hiçbir gerekçesi olmayan,aksine görevleri olan vefanın gereğinin zaman geçirilmeden yapılması ve yaptırılması dileğiyle.

      Cuma’nız Mübarek Olsun.

       Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun


12.04.2013 00:00:00

Ali Genç

Vefa Göstermeyenlere de Asla Vefa Gösterilmeyecektir!!!

Vefa Göstermeyenlere de Asla Vefa Gösterilmeyecektir!!!