Aksaraylının emin olun tahammülü sabrı bitti,  trafik çilesinden.  El insaf, bu kadar karmaşa ve kargaşayı meydana getirmek için yüzlerce kişi uğraşsa inanın beceremez. Vali Bey.

     Trafik, keşmekeşi hususunda neye karşı çıkacağımızı, neyi beğeneceğimizi, yolun neresinden yürüyeceğimizi, neresinden yürümeyeceğimizi bilemiyoruz. Vali Bey.

      İki şeritte tabi olarak araç seyrediyor, kaldırımlar yer yer zaten işgal altında yürünemiyor. Başka bir mahallede, yola iki taraflı PARK yapılınca iki şeritli yol,  TEK YÖN YOL haline dönüşüyor.  Vali Bey.

     Özürlü ve bebek arabaları nereden ve nasıl geçecek, oda anne ve özürlü vatandaşın maharetine kalmış. Araçların ve kaldırıma konulmuş eşyaların arasından, sıyrılarak mı, kıvrılarak mı geçecek nasıl edecek onu bilmiyorum.  Vali Bey.

      Trafiği rahatlatmak için, atılan ve atılacak her türlü adımları bekliyoruz, ancak bu adımların atılacağına, çözüm getirileceğine inancımız kalmadı. Trafik çilesini kader mi saymamız gerekiyor? Birbirimizi yaralayıp veya öldürüp sesimizi öyle mi duyurmamız gerekiyor, siz söyleyin Vali Bey.

     Sizlerin başarılı olmanızı yürekten istiyoruz, çünkü sizin başarılı olmanız,  AKSARAY trafiğini rahatlatacak Aksaraylıyı sinirlendiği için yakalandığı baş ağrılarından, arkasından gelen küfür ve kavgalardan kurtaracak. Vali Bey.

     Daha evvel Şeref Ataklı valimize sormuştuk aceba şehir içi trafiği kime ağlı diye, sizede soruyoruz. Sormaktaki asıl gayemiz, yetkiliyi bulur isek, müracaatımızı ona yapalım, derdimizi ona anlatalım diye. Boşuna yetkisiz görevlilerin günahını almayalım. Vali Bey.

     Seyir Tepesinde ki basın mensuplarıyla bir sohbette Belediye Başkanımız HALUK ŞAHİN YAZGI´ya aynı soruyu sormuştuk, oda bana bağlı değil, biz Belediye olarak kurula bir üye veriyoruz hepsi bundan ibaret demişti.

      İlimizde,  DEVLETİ ve HÜKUMETİ yanı BAŞKANI temsil eden sizin olduğunuzu biliyoruz. AKSARAYDA BAŞKANI temsil ettiğinize göre, bu derde kimin çare bulacağını bilmeniz ve çareyi bulmanız gerekmiyor mu?  Vali Bey.

      Belediyemiz, bebek ve özürlü arabalarının rahatça kaldırımdan inip diğer kaldırıma geçmesi için rampalar yapmış, ne güzel. Peki, bu rampalar bebek ve özürlü arabalarına hizmet ediyor mu? Hayır, etmiyor çünkü RAMPALARIN ÖNÜNE ARABA PARK EDİLMİŞ. Vali Bey.

     Kesişen yollara en az 10 metre den fazla yaklaşarak araba park edilmez diyor trafik kanunu, sizin ilinizde SIFIRI BİLE GEÇEREK PARK EDİLİYOR. Dolaysıyla sağa ve sola dönebilmen için görüş diye bir şey kalmıyor. Acı firenler, el sallamalar, yakası açılmadık küfür ve hakaretler kırıla gidiyor. Vali Bey.

     Bu yazdıklarımızın, yatırımlarla, ekonomik tedbirlerle, genel bütçeden, özel idare bütçesinden para gelip gelmemesiyle, ödenekle, ilgili bir durum varmı?  Bizce, hiç ilgili bir durum yok sadece dürüstçe, kayırmadan, taraf tutmadan, kanunların uygulanmasıyla ilgili bir durum var. Vali Bey.

     Köy ve kasaba görüntüsünden çıkıp, şehir olmak istiyoruz, Buna hakkımız yok mu? Aksaray´a gelen yabancılardan, trafik karmaşasından dolayı, utanıyoruz, dik durup alnımızın akıyla, şehrimizi gezdirmeye, anlatmaya hakkımız yok mu? Vali Bey.

                                           HAYIR OLA, MUVAFFAK OLA, MUZAFFER OLA.


Mustafa Çakır
25.09.2018 10:53:13
Yazınızı dikkatle okudum Güzel bir konuya değilmişsiniz Allah razı olsun

24.09.2018 21:29:51

Rasim Gül

Valiye Açık Mektup

Valiye Açık Mektup