Cuma akşamı Sayın Vali Selami Altınok için veda yemeği verildi. Otel yetkililerinin verdiği bilgiye göre yemeğe 250 kişi katılmıştı. Ben burada katılanlar ile ilgili şu katıldı bu katıldı diye yazmayacağım. Çünkü devlet erkânın dışında sivil toplum kuruluşlarının tamamı vardı. Vali bey İstanbul’a gidişinin de çok ani olduğunu ve tamamen kendisi dışında geliştiğinden bahsederek 1,5 yılda Aksaray’da güzel dostluklar elde ettiğini söyledi.

     Yemekler yendikten sonra ilk konuşmayı sivil toplum kuruluşları adına konuşan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş Vali Beyin halk adamı olduğunu sokakta gezip ayakkabı boyacısına ayakkabılarını boyatıp sohbet edebilen bir halk adamı olduğunu vurguladı.

      Belediye Başkanı Nevzat Palta’da konuşmasında birlikte çalışmalarını anlatarak kendisinden övgü ile bahsetti. İstanbul’da kısa sürede yaptığı çalışmalarda tarih yazdığını ve bunu ilerde tarihin altın sayfalarında okuyacağımızı söyledi.

      Milletvekillerinden İlknur İnceöz Hanımefendinin meclis çalışmaları nedeni ile telgraf gönderdiği toplantıya Ali Rıza Alaboyun katıldı. Ali Rıza Alaboyun Vali Beyin ilimizden kısa zamanda gidişinin bir kayıp olduğunu anlattı. Kendisine milletvekili arkadaşlarının Selami Beyi sorduklarında onu şu şekilde tarif ettiğini söyledi.

     “ eşiyle beraber özel aracı ile yağmurlu bir havada giderken bir ağaç altında bekleyen kız çocuğunu arabasına alarak evine kadar götürüp indirirken, babana selam söyle dediğini. Amca kim deyim babama deyince Aksaray valisinin sana özel şoförlük yaparak evine getiren kişi olduğunu söyle demesini anlatıyorum. Böyle bir vali duruşu ve çalışması olan bir valiyi kaybettiğimizi arkadaşlarıma anlatıyorum. Sayın İçişleri Bakanımızla dün görüştüm ve kendilerine Selami Beyi aratmayacak bir vali beklediğimizi söyledik” dedi.

      Daha sonra kürsüye gelen Sayın Altınok, aslında çok uzun konuşmayı sevmeyen kısa konuşmayı seven bir kişiliğe sahip olması nedeni ile konuşmasına başlarken çok duygulandı. Boğazından sesi kısıtlı çıktı ve alışık olmadığı bir şekilde aldığı notları çıkardı ve oraya bakarak bir konuşma yaptı. Duygulu konuşmasında satırbaşları ile şunları söyledi:

       “ Aksaray benim ilk göz ağrım ve burasını çok sevdim insanlarda beni sevdi. Burada hiçbir problem ve sıkıntı yaşamadım, sadece geldiğimde bazı kimseler arasında bulunan gönül kırgınlıkları ve küskünlükleri vardı onları gidererek gönül yapıp, sevgi ve hoşgörüyü getirmeye çalıştım. Yaptığım işlerden en güzeli bu olsa gerek.

      Sen kendine ait değilsin, seni idare eden var, o nasıl istiyorsa öyle olur. Yüce Rabbimnasıl istedi ise öyle takdir gördük. Görev istenmez, görev verilir düsturunu her zaman benimsemiş insanlarız. Bir anda kendinizi bir başka yerde görebiliyorsunuz. Ben burada çok rahattım, kendi başıma istediğim yere gidebiliyordum. Ancak orada arkadaşlara sordum bir yere gitmek istesem kendi başıma gidemeyecekmiyim. Yok, gidemeyeceksin dediler, alışveriş yapmak istesem yinemi gidemeyeceğim, hayır yine gidemeyeceksin dediler.

       Böyle bir görev içinde hizmet yapmaya çalışıyoruz. Aksaraylı hemşerilerim ben nerede olursam olayım şunu unutmasınlar gittiğim her yerde bir kapıları olacaktır.

     Eşim bana sosyal alanda oluşturduğu arkadaşları ile çok destek oldu. Bütün fakir fukarayı gezerek problemlerini halletmeye çalıştı. Bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Devletimizin geleceği ve bekası için ne gerekiyorsa yapacağız. Allah böyle takdir etti bizde bu takdire uyduk. Benim sizlerde hakkım yok, sizlerin bende hakkınız var bana hakkınızı helal edin. Bende sizlere hakkımı helal ediyorum” dedi.

      Daha sonra kendisine hediyeler verilerek onurlandırıldı. Bizde 1,5 yıl gibi kısa zamanda Aksaraylıların gönlünü fetheden Sayın Altınok’a teşekkür ediyor, bundan sonraki görevinde başarılar diliyorum.


26.01.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Vali Beyden duygusal konuşma

Vali Beyden duygusal konuşma