Vali Beyden Cevap Var!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   16.08.2013 Cuma günü Aksaray Güncel ve Yeni gün Gazetelerindeki “(-)Parantez İçi” köşemde,26.08.2013 Pazartesi günü ise İnternet sitelerinde yayınlanan ”VALİ BEYDEN ÇOK ŞEYMİ İSTEDİM” başlıklı yazıma cevap geldi.

 

     Cevaba konu olan yazımda; Vali beyin Cemiyete iadeyi ziyarete gelişinde vatandaşlarımızın idari tedbirlerle giderilmesi mümkün olan, fakat gereken yapılmadığından sıkıntı çekmeye devam edilen iki meselesi olduğunu.!

 

     Bunlardan birisinin Pasaport, Ehliyet, Plaka, Silah Ruhsatı ve Emniyetin vatandaşa verdiği diğer hizmetler karşılığında kurum tarafından bunun karşılığında alınan harçlarla.

 

    Tapu Kadastro Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğünde yapılan alım, satımlarla ipotek harçları,vergiler ve Valilik ek binadaki diğer resmi kurumların vatandaştan verdikleri hizmetler karşılığında aldıkları harçların kıymetli kâğıt bedellerinin ekserisinin çarşıdaki Ziraat Bankası şubesine yatırıldığını.!!!

 

       Diğer birçok vergi ile harcın ise Vergi dairesine yatırıldığını.

 

       Vatandaşlardan araçları olanların çarşıya geldiklerinde park yeri bulamadıklarını,ayrıca kalabalık olan bu şubede saatlerce sıra beklediklerini.

 

      Araçları olmayanların ise dolmuş beklemeleri nedeniyle hem maddi, hemde manevi sıkıntı çektiklerini.

 

       Bu sıkıntıların ortadan kaldırılabilmesi için Emniyet Müdürlüğü ile Valilik Ek binası arasında Vergi dairesi veznesi ve Ziraat Bankası veznesinin kurulmasının sağlanmasını.

 

    Bunun sağlanmasıyla hem maddi kaybın, hemde zaman kaybının önleneceğinden vatandaşların kendilerinden bu konudaki sıkıntılarının giderilmesini sağlayacak çözümün bulunmasını istediğini.

 

      İkinci sıkıntının ise Aksaray Devlet Hastanesinin modern Aciliyle tezat teşkil eden durumu olduğunu.

 

       Modern Acile giden hastaların bazılarının tedavilerinin uzun hatta gün veya gece boyunca sürdüğünü bu hastaların yanında olan refakatçilerin hastalarının tedavileri süresinde oturabilecekleri bir iskemle bile bulamadıklarından sürekli olarak ayakta dikilmek mecburiyetinde kalmalarından dolayı refakatçilerin, özelliklede bayan refakatçilerin çok sıkıntı çektiklerini.

 

      Her hasta sedyesinin yanına duvara monteli veya kaldırılabilir bir taburenin konulmasının sağlanmasıyla bu sıkıntının ortadan kaldırılmasıyla Acilde verilen hizmetin standardının hasta ve refakatçi memnuniyetiyle dahada yükseltilebileceğini belirtmiştim.

 

BİR YILDA ÇÖZÜLEMEYENLERİN ÇÖZÜLECEĞİ KONUSUNDADA VALİ BEYDEN OLUMLU BİR MESAJ ALINAMADI

 

      13 Ağustos günü İl Özel İdaresinde Vali Bey tarafından basın mensuplarıyla yapılan toplantıda bu konuyla ilgili bu sıkıntıların giderilmesi için her hangi bir çalışma yapıldığı konusunda mesajını maalesef alamadık.

 

       Aradan neredeyse bir yıla yakın zaman geçmesine rağmen üzülerek, en son Perşembe günü Tapuya gittiğimde Cuma günü ise eşimi Acile götürdüğümde bizzat gezerek gördüğüm gibi ne Tapuya vezneler açıldı.

 

     Nede Acile refakatçilerin sıkıntılarını giderecek iskemlelerin konmadığını gördüm.

 

     Yani zatıâlilerine konuyu iletmemin üstünden bir yıl geçmesine rağmen velinimeti olan vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderilmesi için her hangi bir çalışmanın, daha doğrusu çözümün bulunmadığından sıkıntılar devam ediyor.

 

       Cumhurbaşkanı adına şanlı bayrağımızı makam aracında dalgalandıran, Başbakan ve tüm Bakanların ildeki temsilcisi olan mülki amir için hizmetkârı olduğu milletin bu iki sıkıntısını ortadan kaldırmak bu kadar zormu?

 

       Bu memleketin bir insanı olarak kendisinden milletimiz adına çok şeymi istedim?

 

        Çeşitli sebeplerden milletin bu iki isteği şimdiye kadar gerçekleşmemiş olsada gerçekleşmeyeceği anlamına gelmediğinden! Vali Bey tarafından verilecek talimat veya ilgililerle yapılacak ikili görüşmelerle başka illerdeki(*) gibi bu iki hizmetin en kısa zamanda gerçekleştirilmesini sağlayarak velinimetlerinin kendisine sağladığı nimetin karşılığını hakkıyla vermesini en kısa zamanda sağlaması dileğiyle.” Diye bitirmiştim.

 

   VALİ BEYİN CEVABI!

 

    Bu yazım üzerine Aksaray Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden Vali Yardımcısı Emin Sait Karahaliloğlu imzasıyla adıma gönderilen 28.08.2013 tarih ve 4129 sayılı cevapta;

 

     Sayın Ali Genç ”Vali Beyden Çok Şeymi İstedim?” başlıklı köşe yazınızla ilgili olarak;

 

  HARÇLAR İÇİN VALİLİK EK BİNA ÖNÜNE ATM CİHAZI KONDU!

 

 HARÇ YATIRILAN BANKA ŞUBESİ SAYISI 1’DEN 3’E ÇIKARTILDI!!!

 

      1-) Valilik Ek-3 Hizmet binasında bulunan Tapu Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğümüzün sunmuş olduğu hizmetler gereği kanuni olarak ödenmesi gereken harçların yatırılabilmesi için, Sayın Valimizin talimatları ile buraya bir ATM cihazı koydurulmuş olup, ayrıca söz konusu harçlar Vergi Dairesi vezneleri ve şehrimizde bulunan Ziraat Bankasının 3 şubesi ve ATM cihazlarından da ödenebilmektedir.!!!

 

 ACİL REFAKÇILARINA İHTİYAÇ KADAR SANDALYE KONDU!

 

      2-) Devlet Hastanesi Acil Servisinde müşahedeye alınan hasta yakınlarının oturabilmeleri için Ocak 2013 tarihinde itibaren seyyar sandalyeler bulundurulmaya başlanılmıştır.

 

       Genel olarak her hastanın yanına bir refakatçi alınmakta olup,bazen hastanın durumuna bağlı olarak birden fazla refakatçi kabul edilmekte bu durumda diğer sedyelere ayrılan sandalyeler  kullanılmaktadır.

 

      Diğer sedyelere yeni hasta yatırıldığında ise eksik sandalye personel tarafından tamamlanmaktadır.

 

     Bu konularla birlikte vatandaşa hizmet manasında tüm kurum ve birimlerin titizlikle çalışması ve Aksaklıklara meydan verilmemesi Sayın Valimiz tarafından hassasiyetle takip ve kontrol edilmektedir.” Denildi.   

 

                  HASSASİYETE TEŞEKKÜR

 

        Valiliğin cevabına konu olan sıkıntılarının çözümü konusunda gösterilen hassasiyet için şahsım ve Vatandaşlarım adına kendisine ve aynı hassasiyeti gösteren birim yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederim.

 

      Yazımıza konu olan aksaklıklar gibi ilimizle ve ilimizdeki tüm birimlerdeki aksaklıkların  bundan önce olduğu gibi, bundan sonrada gereğinin yapılması için kendisini bilgilendireceğimizi ve  gereği yapılmayanlarında istikrarlı olarak daimi olarak takipçisi olacağımızın! Bilinmesi dileğiyle.      

 

KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZİN TURİZMİN HİZMETİNE

 

      SUNULUMASINI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ!!!

 

     Vali Selami Altınok’un yanında ilgili kamu görevlilerini de alarak Aksaray merkez  ilçe Yeşilova(Acem) beldesindeki Dünyada bilinen Altın’ın saflık derecesini ölçen ilk merkez ve Demir’in çivi olarak kullanılması başta olmak üzere tarihe ışık tutan bir çok kalıntının  bulunduğu Acem Höyük.

 

       Dünyada ilk beyin ameliyatının yapıldığı, o zamanki en geniş yerleşim yeri yoluna sahip,Dünyada ilk Buğday tarımının yapıldığı ve Anadolu’da Bakır’ın ilk işlendiği  yer  gibi bir çok ilkin yaşandığı tespit edilen Gülağaç ilçesi Kızılkaya Köyü’nün Aşıklı mahallesinde bulunan aynı isimle anılan höyük’le,Demirci Beldesi Güvercin Kayası kazısını ziyaret ettiğinden Tarihe ve kültüre verdiği değerlerden dolayı kendisine ve ziyaret ettiği yerlerdeki Kazıları gerçekleştirene  fedakar hocalarımız ve arkadaşlarına da şahsım ve hemşerilerimiz adına teşekkür ederim.

 

    BAŞTA KÜLTÜRÜMÜZÜ BİLEN VE TAKİPÇİLERİ OLANLARI OLMAK ÜZERE DİĞER MEDYA ORGANLARINIDA YANINA ALSAYDI DAHA İYİ OLURDU

 

     Kazılar sonrası sağlanan bilgilerle adeta tarihin yeniden yazılmasına sebep olan bu yerleri ziyarete giderken sayısı birkaç kişiyi geçmeyen bu konuların takipçisi olanlarla birlikte diğer mahalli ve genel medyanın muhabirleride alınabilseydi daha iyi olurdu.

 

        Kazı alanlarını gezmesinden sonra söylediği; Aksaray’ın çok önemli medeniyetlere ev sahipliği yaptığı, ortaya çıkarılması gereken, turizme kazandırması gereken çok önemli değerleri olduğu.

 

    “ Biz bu kenti sahip olduğu bu zengin tarih ve kültür değerlerini en iyi şekilde koruyarak! ve en iyi şekilde kullanarak! Aksaray ve ülke turizmine kazandırmak istiyoruz.”!!!demeci Aksarayımızın ve Aksaraylımızın birinin bin edilmesi maksadına ulaşmasını sağlayacağından gerekenin en kısa zamanda yapılması dileğiyle.

 

      Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 

 

   (*)Valilikten gelen yazıyı 30 Ağustos Cuma günü Yenigün ve Güncel Gazetelerimizdeki (-) Parantez içi köşemde yayınladım.

 

    O günden başlayarak 30 Ağustos Zafer’inin milletimizin imanın gücüyle kazanıldığını somut delillerle ortaya koyan yazımın gün aşırı olarak geçtiğimiz Cuma’ya kadar devam etmesi nedeniyle sitedelerde ise ancak bu gün yayınlayabildim.


9.09.2013 00:00:00

Ali Genç

Vali Beyden Cevap Var

Vali Beyden Cevap Var