Aksaray Valisi Sayın Selami Altınok’tan ilk defa ezberleri bozan bir yıllık değerlendirme toplantısına tanık olduk. Ben bugüne kadar ilk defa bir Valinin çalışmalarını birinci yılında basın mensupları ile paylaşmasına tanık oldum. İşte valilik farkı burada demeden kendimi alamadım. Hem de öyle bir basın toplantısı takip ettik ki, elinde notu olmadan vali yardımcılarını yanına alarak Aksaray-ı sanki bize okudu. Bir yıl da el atmadığı konu ve bilmediği hiçbir mesele kalmamış.

        Özel idare misafirhanesinde basın mensupları ile Aksaray’a gelişinin 13 Ağustos günün de basının karşısına çıkarak bugüne kadar neler yaptıklarını ve neler yapmak istediklerini bizimle paylaştı. Bizde Sayın Altınok’a soracak soru bulamadık. Çünkü paylaşmadığı ve anlatmadığı konu bırakmadı. Basın toplantısından Sayın Valimizin konuşmalarından bazı önemli konuları sizlerle paylaşmak istiyorum:

       “ Aksaray’a gelmekten son derece mutluyum, bir yılımızı tamamladıktan sonra daha da mutluyum. Bulunduğum bir yıl içinde Aksaray da vahim bir olay yaşanmadı. Sadece E 90 Karayolu boyunda yakalanan uyuşturucular var. Bundan dolayı ulusal basında Aksaray çıkıyor ama bu Aksaray’la ilgili değil. Burası bir şehirler arası yolun bağlı bulunduğu il olması nedeni ile yol boylarındaki kontrollerde yakalanan uyuşturucular var. Bunlarında Aksaray ile ilgisi bulunmamaktadır.

       Yine trafik kazaları yoğunluk da ama bu kazalarda ilimiz vatandaşlarının dışındaki yol boyundaki sürücüler çoğunlukta. Sanayimiz gelişiyor, etrafımızdaki iller bizi gıpta ile izliyorlar. Hayvancılık ve tarım ileri derecede gelişmekte, bir tanıdığım Milletvekilimiz bana bayramda telefon ederek yonca torpili istedi. Demek ki, yoncamız çok kaliteli ve ülke genelinde beğeniliyor.

      Ihlara vadisi dışına tesis yapılacak, en önemlisi vadi içine iniş çıkış için asansör çalışmamız var. Narlı Göl otellerinin bulunduğu 2 km. yolun yapılması kısa zamanda tamamlanacak. Genelde turistin az geldiği yada konaklamadığı konusunda şikayetler var. Ben konaklama işine bakmam, turist bize ne bırakıyor ona bakarım. Bunu yaparken de turistin alacağı cazip şeyler yapmak lazım.

       Turizme sadece vadi bölgesini değil buna merkezi de dahil etmemiz lazım. Somuncu babayı, Eğri Minareyi, Ulu Camiyi, Kültür evini ve diğer bölgeleri de tanıtmamız lazım.

       Eğitimde güzel gelişmeler yaşıyoruz, Türkiye genelinde 56 sıradan 23’lere indik bu iyi bir gelişme. Okul yapımında arsa sıkıntılarımız vardı, ödenek var okul yapamıyorduk, bunları çözdük ve okullar yapılacak. İlimizde öğretmen açığımız hiçbir yerde yok.

         Sultanhanı Ortaköy ilçemizden sonra nüfusu en büyük bir yerleşim birimimiz. Buraya entegre bir hastane yaparak 24 saat açık tutacağız. Şehir merkezinden geçen karayollarına yapılacak kavşaklar sene sonuna kadar bitecek, alt geçitler bitmek üzere.

       Aksaray’ın ödenek sıkıntısı yok, Milletvekillerine ve İl Başkanına ne zaman ödenek için telefon açsam. Şu kadar para lazım desem bir hafta içinde ödenek temin ediyorlar. Ödenek konusunda hükümetimizden en ufak bir sıkıntı çekmiyoruz.

       Köylere döşenen parke taşların yapımı köyden toplanıyordu. Bunu kaldırdık, köylü muhtar kavgasına son verdik. Gerekli olan her yere taşı biz döşüyoruz köylümüzde rahat ediyor. Devletin görevi para toplamak değil vatandaşa hizmet götürmektir. Kireçlik yolunu genişletiyoruz, şuan kapalı biter bitmez bu yolumuzu asfaltlayacağız. Bayram öncesi gurbetçilerimiz gelmeden bütün köylerin yollarının yama işini bitirdik, rahat etsinler diye.

        Yapmayı hedeflediğimiz hizmetlerimiz de var. Hızlı tren Antalya Kayseri arasında yapılacak. Buna ilimizde dahil olacak, yol geçen tarlaların istimlak paraları ödenmeye başlandı. Yük tereni ile ilgili çalışmalar ise Ulukışla ile Kırşehir arasında yapılacak. Bunu yakından takip ediyoruz ilimizde kapsamaktadır. Suyla ilgili çalışmalarımız var, Ecemiş suyunu 3 vilayet Aksaray, Niğde ve Nevşehir’i kapsayacak. Birlikte hareket ettiğimizde bunun gerçekleşmesi için çaba sarf ediyoruz. Havaalanı içinse çevre illeri de içine kapsayacak bir orta yere yapılması lazım. Bunula ilgili girişim ve çalışmalarımız devam ediyor. Milletvekillerimiz ile bunları istişare ediyoruz” dedi.

 

       Sayın valimiz Selami Altınok gerçekten ilin bütün ihtiyaçlarını biliyor ve çalışmalar yapıyor. Alışık olmadığımız bir şekilde bir yılını bizimle değerlendiren valimize teşekkürler. Bir cümlesini de sizlerle paylaşayım; “ Aksaray spor ilk lig maçını benim memleketim Erzurum ile yapacak, ama ben Aksaraylıyım ve Aksaray’ın kazanmasını istiyorum” dedi.


14.08.2013 00:00:00

Erdogan Kaya

Vali Altınok`tan Aksaray ezberi

Vali Altınok?tan Aksaray ezberi