Salı günü ilimiz Valisi Ali Mantı´ya meslektaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz? Hoş geldin? ziyareti samimi bir şekilde her iki tarafında açık ve net diyaloglarıyla geçti.

   Vali Ali Mantı beyin benimle birlikte meslektaşlarımız üstündeki ilk intiba sı olumlu.

  Yeni Valinin içi ve dışı aynı.

  Yani gizli bir ajandası yok.

  Net ve açık bir şekilde belirttiği gibi gayesi görev süresinde kırmadan dökmeden, aksine yapıcı şekilde davranarak, kimsenin kölesi olmadan ,kimseye de kölelik  muamelesi yapmadan mümkün olan en iyi şekilde hizmet etmek, edilmesini sağlamak.

 VALİ MANTI EFSANE MÜLKİYELİ RECEP YAZICIOĞLU´NUN HİZMET DESTANIN AKSARAY´DA YAZARMI?

   Samimi geçen toplantımızda Vali beyin Bingöl ilimizdeki başarıları belirtilerek görev yaptığı her yerde mevzuat prangasını yırtarak yetkisini maksimum şekilde kullanarak yazdığı hizmet destanlarıyla  görev yaptığı vilayetlerin yanı sıra milletimizin de gönlünde taht kuran merhum Mülkiyeli Vali Recep Yazıcıoğlu gibi olduğu meslektaşlarımız tarafından belirtildi.

  Ömrümüz olursa Vali Mantı´nın meslektaşı efsane Vali merhum Yazıcıoğlu gibi ilimize hizmetler yapıp yapmayacağını görürüz veya ömrü olanlar görür.

1989´DAN ŞİMDİYE KADAR GÖREV YAPAN VALİLERDEN HİÇ BİRİ YÜKSEL ÖZDEN OLAMADI!!!

    İnsanlar bilmediğinin cahili bildiklerinin ise alimi olduklarından Aksaray´da görev yaptığı 1973-78 yılları arasında o zamanlar Kaymakamların hiçbir ödeneği olmamasına rağmen ilçe genelinde gerçekleştirmeye vesile olduğu hizmetleriyle her konuda kelimenin tam anlamıyla destan yazan Kaymakam Yüksel Özden´le  şu anda ilimizde gazetecilik yapanlardan hiç birisinin gazeteci olarak kendisiyle çalışmadıklarından merhumun başarılarını da bilmezler.

   Bilmediklerinden de kendisinden ve başarılarından hiç mi hiç bahsetmezler.

   Aksaray´ın il olmasından bu yana görev yapan Valilerden sonuncusu  Vali Hüseyin Avni Coş olmak üzere hizmetine yaklaşan olmasına rağmen hiç birinin yetişemediği merhumla  Aksaray´ın tüm yerleşim birimlerini A takımıyla birlikte defalarca gezmemiz nedeniyle dile getirilen sıkıntıları ve bu sıkıntıların çözüldüğüne de şahit olduğumdan her yıl bir çok yazımda kendisinden sit ayışla bahsederim.

   Mevla nasip eder ise ilerde Vali beyle yüz yüze görüşürken veya kendisini bilgilendireceğim bir çok yazılarımda çalışmalarını anlatacağım.

 MANTI EFSANE KAYMAKAM ÖZDEN OLABİLİRSE AKSARAYIN ANA MESELELERİNİ GİDEREBİLİR!

   Valiler atandıkları vilayetlerin en üst görevlisi olarak Cumhurbaşkanı ve Bakanları temsil eden yetki ve sorumlulukları iller idaresi  ve il özel idaresi kanunları ile diğer ilgili kanunlarla belirlenen bulundukları ildeki atanmış ve seçilmiş kamu  görevlilerinin de en yüksek amiridir.

    Kendisine verilen yetki ve sorumluluk içinde ili için kendisinin emrine verilen bütçe ile yapabileceği hizmetler olduğu gibi hükümetten de hizmet talep edebilir ve bunların takibini de yapabilir

   Bu imkanların hiç birisine sahip olmadığı halde 1973-78 yılları arasındaki Aksaray Kaymakamlığını yapan Yüksel Özden A takımıyla birlikte gittiği her yerde o zamandaki ihtiyaçlara göre dile getirilen meselelerin çoğunu samimiyetiyle giderdiğinin canlı şahidiyim.

    Vali Bey ülkemizin o zamanki şartlarıyla kıyaslandığına onlarca hatta binlerce  oranda daha iyi maddi imkanlara sahip olunması ve bu imkanlardan ilimizin de faydalanabilmesi  çerçevesindeki elindeki  yetki ve  bütçe ile Yüksel Özden´den çok çok daha fazlasını yapabileceğinden mili mum 3 yıl ve daha fazla bir zamanda ilimizde kaldığında mahallinde çözülecek veya çözülmesi teşebbüsünde bulunulacak hizmetlerin Yani Valilerin çözebileceği meselelerin  genel ekser isini çözebilir.

    Kendisinin de belirttiği gibi görev süresi sona ererek ilimizden ayrıldığında hayırla yad edilmesini veya her hangi bir vesile ile ilimize geldiğinde başarılarıyla  kendisini karşılayacak dostlarının olmasını sağlaması  dileğiyle  birimizi bin edecek hizmetleri gerçekleştirmesi  için kendisinin yanında olduğumuzu da bilmesi dileğiyle başarılar diliyorum.

    Cuma´mız Mübarek olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 


16.11.2018 08:04:11

Ali Genç

Vali Mantı Yüksel Özden´in Yaptıklarını Gerçekleştirirse 5 Yılda Ana Sorunumuz Kalmaz

Vali Mantı Yüksel Özden´in Yaptıklarını Gerçekleştirirse 5 Yılda Ana Sorunumuz Kalmaz