30 Mart tarihinde İstanbul´da gerçekleştirilen TÜYAP toplantısının ikincisi 29 Nisanda Altuntaş otelde gerçekleştirildi. Ben bu toplantıların her ikisine de katılarak takip ettim. İstanbul´da bulunduğum esnada bu toplantıya sadece ilimizden basın mensubu olarak sadece ben katıldım. Bu toplantıda konuşulan ve yapılan sunumların tamamını kayıt altına aldım. İstanbul´da yapılan bu toplantı bana turizm açısından hakikaten ümit vermişti. Cuma günkü toplantıda ise bu ümidim biraz daha arttığını söyleyebilirim.

      Aksaray Altuntaş otelde yapılan toplantıda TÜYAP başkanı Başaran Ulusoyun Ankara´da Bakanlık görüşmesi nedeni ile katılamaması ve Pazar günü ilimize gelerek bu toplantının devamına katılacağını Başkan yardımcısının açıklaması sevindirici.

      Bu toplantıda İl Kültür ve Turizm müdürü Mustafa Doğan İstanbul´da olduğu gibi burada da güzel bir sunum yaparak turizm şirketlerini bilgilendirmesi nedeni ile kendisine teşekkür ediyorum. Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgının İstanbul´da bir toplantıda olması nedeni ile Başkan vekili Süleyman Canbulut ve Başkan yardımcısı Güven Kemerkaya ile temsil edildi. Güven Kemarkaya Belediye olarak ilimizi turizmi ile ilgili çalışmaları anlatarak Belediye mücavir alanında neler yapıldığını ve yapılması gerektiğini misafirlere anlattı.

       TÜYAP Turizmden sorumlu Başkan yardımcısı Belediye Başkan Yardımcısı Kemerkaya ve İl Kültür ve Turizm müdürü Mustafa Doğanın kendilerini 2 gündür Aksaray´ın tarihi ve turistik yerlerini gezdirmelerinden son derece mutlu olduğunu söyleyerek memnuniyetini belirtti. Cumartesi günü kalan diğer yerleri gezeceklerini söyledi.

       Burada TÜYAP Başkan yardımcısının bizim kadar bölgemizi anlatarak bilgi sahibi olduğunu bilmedikleri yerleri bu vesile ile görme imkanı bulduklarını anlattı. Burada en önemli konu ise Ihlara vadisini Nevşehir Kapadokya içinde düşündüklerini ve tur yapan turistlere bu şekilde anlattıklarını açıkça söylemiştir.

      Demek ki bu tür toplantıların en güzel tarafı ise artık kapadokyanın giriş kapısının Aksaray olduğunu anlamalarına vesile olmuştur. Mesela Aksaray insanının ve otellerin çok misafirperver ve cana yakın insan olmalarını çok önemsediğini anlatmıştır.

     Burada bir başka önemli husus ise iki ayrı yöresel yemek yarışması yapıldığını duyduğunu ancak bunları gezileri esnasında göremediğini söyledi, ardından madem marka yemekleriniz var gelen turist damak tadını unutmaz ve buna önem verir bunu devam ettirin dedi.

     Sayın Valimiz Şeref Ataklıda genel olarak kendisine hemşerilerimizin hala Aksaray´ın nerenin ilçesi şeklinde duyumlar almalarından şikayet ettiğini anlatarak ilimizin tarihi ve turistik yerlerini tanıtarak bu imajı silmemiz lazım ifadesini kullandı.

      Toplantıda işletmeciler genel olarak yolların dar oluşundan ve iki otobüsün turizm bölgelerinden yan yana geçemediklerinde şikayet ettiler. Bu ifadeyi gelen misafir şirket sahipleri de ifade ederek yolların genişletilmemesinden şikayet ettiler.

       Bir diğer konu ise konaklama ve gezilen yerlerde gelen turistin ihtiyaçlarının rahat karşılanmasını önerdiler. Turistin en az bir gece olsun Aksaray da konaklayacağı şekilde çalışmalar yapılmasını önerdiler.

       Burada iki konu öne çıktı birisi konaklama diğeri ise bozuk yollar ve dar yolların genişletilmesi. Bir misafir konuşmacıda Aksaray´ın Kapadokyanın 3 giriş kapısı olarak Aksaray´ı tanıtmanız turisti bölgeye çekecektir dedi.

      Gelen misafirlerin Cuma günü Hasandağı Paraşüt uçuşlarını izlemeye gitmeleri onları mutlu ettiğini ifade ettiler. Ancak aynı gün bende bu uçuşları izlemek için Hasandağına çıkarak uçuşları izledim.

       Burada şunu söylemek isterim ki ben bir gazeteci olarak o çirkin ve bozuk yoldan çıkan misafirleri bu yolu görünce ne düşünmüşlerdir diye utandım. İki yıldır bu çıkış yolu köstebek yuvası gibi dururken burasını turizme açtık demek insafsızlıktır.

      Cumartesi günü Ihlara bölgesinde idim, inanın belki 100 tur otobüsü Nevşehir Derinkuyu bölgesinden gelerek Ihlara ya girip geri döndüler. Bu manzarayı görmek beni çok üzmüştür. Neden Belisırma ve Selime peribacalarına uğramazlar onu bilmek lazım. Ama geçen ay yapılan toplantı azda olsa meyvesini vermiştir Belisırma ya geldiğimde 20 kadar tur otobüslerini ilk defa görmek beni sevindirmiştir, ha gayret diyelim istenirse oluyormuş.

      Toplantı esnasında kapıda karşılaştığım Sayın İl Özel idare genel sekreteri Ramazan Altındalın her zamankinin dışında elimi soğuk sıkması kendi meselesi. Sebebi ise bir yazımda yanlışlarını yazarak eleştirmem. Ramazan Bey kusura bakmasın o makama gelişinde olumlu isabet diye üst mercilere söylemişimdir, bunu bilmesini isterim. Kendisi bilmeyebilir ama bunun yanımda o dönemin İl Genel Meclis üyelerinden şahidim vardır.

      Olumlu referans vermem hata ve kusurunuzu yazmamak için değil hemşerimiz daha başarılı olur diye vermişizdir. Benim özel idare ile ne özel işim olur nede şahsi beklentim. Eleştirimize tahammül edeceksin etmezsen arkası gelir. Orası kimsenin babasının malı değil iyi işleri alkışlarız. İyi hizmetleri yazarken hoşunuza gidiyordu eksiklikleri yazınca yüzünüz asılmasın buna devam edeceğim Ramazan Bey. Hasandağı yolu sizin bir ayıbınız değil mi?


İsmail koç
2.05.2016 06:25:04
TUYAP değil TURSAB olacak Ayrıca Valimizin emriyle ÖZEL idare çalışır, yap derse yapar hasandağ Paraşüt pisti gibi

1.05.2016 18:07:32

Erdogan Kaya

TÜYAP toplantısındaki gerçekler

TÜYAP toplantısındaki gerçekler