Ezel ve Ebet olan Mabudumuz Yüce Kitabımız Hz. Kuran´ın Nisa,Hucurat ve Humaze surelerinde ?Su izanda bulunmayın, Gıybet etmeyin? mealindeki açık ve net emirlerine, yine Rabbimizin hangi  negatif amel ile huzuruna gelinirse gelinsin taktirin kendisinde olduğunu!, fakat kul hakkıyla huzuruna gelinmemesini, çünkü kul hakkını af etmenin ancak o kulun kendisine ait olduğunu!!!

     Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)  ise bu konudaki onlarca Hadisi şeriflerinden Müslümanlar arasında en çok bilineni olan meşhur Hadisinde gıybet etmenin  kişinin kendi  kardeşini öldürerek etini çiğ, çiğ yemek olduğunu belirtiyor!!!

    Atalarımız ise? Katlet, ama karam et etme?, yani? Bir kişiyi ne sebeple olursa olsun öldür! Amma ona karam et etme! ,çünkü karam et etmenin cezası öldürmekten daha ağırdır? demişler!!

ALLAH(C.C.)DAN KORKMAZ,HABİBİNDEN ÇEKİNMEZ, ATASINI BİLMEYENLER HİZMETLERİ GÖRMÜYOR!

 Sosyal Medyada neredeyse her gün orta başlığa aldıklarıma cevap yazmaktan parmaklarım yoruluyor.

  Bir çoğu bilgisizlikten, geriye kalanı ise dinimizin ve atalarımızın açık net emirlerinden nasiplerini almayanlar, alsalar bile gözlerini karartan siyasi taassupla hareket edenler  yapılanların eksik yeterli olmadığını söyleseler anlarım fakat utanmadan arlanmadan hem Hükümet hem de Belediye  içinde ?Hiçbir şey yapmıyorlar(!)?diyorlar.

 KULAKLARINDAN TUTUP ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA YAPILAN HİZMETLER GÖZLERİNE SOKULACAK!

Geneli siyasi taassupla kafalarını kuma gömen deve kuşu misali olanları imkan olsa kulaklarından tutup şehrin dört bir tarafını şantiyeye çeviren alt ve üst yapı hizmetlerle sosyal belediyeciliğin nimetlerini Çarşamba günü onlarca meslektaşımla yerinde gördüğümüz gibi teker, teker gözlerine sokarak göstermek lazım.

   Çarşamba günkü hizmetleri yerindee görmeye geçmeden Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Ak Parti il Başkanı Hüseyin Altınsoy ve Merkez ilçe Başkanı Hamza Aktürk´le Başkan yardımcıları Süleyman Canbulut, Mustafa Karahancı, Güven Kemerkaya ve Serdar Baydar ile ilgili birim amirleriyle  görseller eşliğinde önce hizmetlerle ilgili genel bilgilendirme yapıldı.

DAMACANA KALİTESİNDEKİ BOL İÇME SUYUNUN AKITLITMASINDA YOLUN YARISI GEÇİLDİ!

  Ardından ise Başkan ve Başkan yardımcıları ve  birim amirleriyle hizmetlerin keşfine çıktık.

  Bağlıkaya köyünde bulunan mevcut su kuyuları ve arsenik arıtma tesisinin civarına açılan 6 kuyu ile keson kuyulardan ve mevcut  suyun son sistem arıtma ile saf su haline getirecek olan ,fakat saf suyun içilmesi sağlık yönünden doğru olmadığından bu suya  kuyudan çıkartılan bir miktar su katılarak ana depolara verecek olan sistemin inşaatı son hızla devam ediyor.

  İnşaat alanında Başkan Yazgı Şantiye şefi tarafından yapılan açıklamada en geç 2018´in bitimi veya 19´un başlangıcında şebekeden damacana kalitesinde su akıtılacak.

 23 MİLYONA MAL OLACAK BATTI ÇIKTI ARALIK AYI ORTALARINDA TRAFİĞE AÇILACAK!

   Atatürk Bulvar(40 Metrelik yol) Kurtuluş kavşağı ile Ereğli kapı Ali ağa Camisi arasında yapılan vatandaşlar arasında ?Efor kavşağı? olarak bilinen yere yapılan battı çıktıda ise tabiri caiz ise  yüze yüze işin kuyruğuna gelinmiş.

 23 Milyon liraya mal olacak yolun yüksek ihtimal ile bu ay içinde ortası, Aralık ayının artasında ise tamamı trafiğe açıldığında trafik seyrini rahatlamasıyla vatandaşların ve esnafların çektiği sıkıntılara değmesi bekleniyor.

 SELÇUK PARKIYLA OTOPARK MESELESİ ÇÖZÜLÜRKEN, KÜLTÜRHANLA NOSTALJİ YAŞATILACAK

  Siloların yerine yerin altına yapılacak 10.000 M2 ebadındaki yer altı otoparkıyla, Piri Mehmet Paşa çarşısı otoparkı bir arada düşünüldüğünde bölgedeki araçların otopark meselesi çözülürken, yer üstünde ise Kültür Bakanlığının %50´lik hibe desteğiyle yapılacak olan bir nevi yıkılarak Medaş binası yapılan  Pamuk(Pemme) han veya Sultahnanı kervansarayına benzer tarih yapıyla ise hem bölgenin okuma ihtiyacını karşılayacak çok büyük bir Kütüphane ve  yine bölgede ticareti canlandıracak iş yerleri bulunacak.

SU DEPOLARININ ETRAFINDAKİ VATANDAŞLARIN MAĞDURUYETİ MODERN KONUTLARLA ÖNLENDİ!

 Orta refüjde otlayan ineklerin kesilmesi benzeri despot uygulamanın aksini ?İnsana hizmet etki devlet yaşasın? düsturuyla Aksaray´ın yarım asırlık içme suyu ihtiyacını karşılayacak proje çerçevesinde büyütülecek su depolarının etrafında bulunan vatandaşlar gönüllülük esasıyla kazanılarak gecekondularından Belediye tarafından Hürriyet mahallesine yaptırılan kaloriferli, ve asansörlü modern daireler verilerek gönülleri kazanılmış.

MODEREN KADİN AKTİVİTE MERKEZİNDE BAYANLAR EĞLENEREK ÜRETİYORLAR!

   Fatih Mahallesindeki Tematik Karabağ parkı içinde bulunan modern Selime Sultan Kadın Aktivite merkezi ise gerçekten de boş vakitlerini değerlendirmek isteyen, bunun yanında spor ve diğer aktiviteleri yapmalarının yanında isterler ise üreterek bütçelerine  destek olmak isteyen bayanlar için ise bulunmaz  fırsatlar sunuyor.

     Başkan Yazgı ve  kurmaylarının  vatandaşlardan gelen, dilek ve eleştiriler ide mutlaka değerlendirerek, özellikle battı çıktının inşaatının gecikmesine sebep olan burada değerlendirilmeyen tekliflerde dahil, daha iyi yaşanabilir bir Aksaray için yapılacak hizmetlerde değerlendirmelerini umuyor, başardıkları hizmetleri için tebrik ediyor yeni, yeni başarıları gerçekleştirmelerini diliyorum.

    Cumamız Mübarek olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız olsun.

 

 

 


17.11.2017 10:15:17

Ali Genç

Tutup kulaklarından?!

Tutup kulaklarından?!