Yer yüzündeki ne kadar dinleri tahrif olmuş olan sözüm ona semavi dinlere mensup olduklarını iddia eden fakat Yüce kitabımız Hz. Kuran´ın  Ali İmran suresinin19. Ayetinde Mevla´mızın Kendisinin indinde yegane dinin İslam olduğunu belirmesiyle onların dinlerinin olmadığını açıkladığı Hristiyanlar ve Yahudilerin  ayrı ayrı.

  Yine bu tahrif edilmiş dinlerin mensuplarının ortak kurumu olan İsrailiyatçıların 15 asırdır dinimize ve dinimizin birbirilerinin kardeşleri olduğunu belirtikleri Müslümanlara karşı sürdürdüğü.

  Onların bizim dışımızdaki İslam ülkelerinde ve ülkemizdeki uşaklarının toplumun en büyük düşmanı olan ırkçılık oyunlarının şimdiye kadar her zaman imanın surlarına çarptığından15 asırdır genel olarak başarıya ulaşmadı.

    Özellikle ülkemizde neredeyse zirve haline getirilmeye çalışılan fakat Müslümanların bir birilerinin kardeşi oldukları ilahi emrine toslayan ve 15 Temmuz alçakça kalkışmasında bizi bölmek isteyenlere Balyoz gibi inen 1000 yıldır etle tırnak gibi olan Müslüman Türkler ve Kürtlerin bu ortak kardeşliği  Türkler ve Kürtlerin Müslüman olmasıyla başladı.

 1071´de ise her iki tarafında din kardeşliğiyle bir birilerini kucaklamalarıyla Anadolu´yu bize yurt yapan Malazgirt zaferi destanıyla ise kaderleri kıyamete kadar birleşti.

 MALAZGİRT TÜRKLER´LE KÜRTLERİN DİN KARDEŞLİĞİYLE KAZANDIKLARI İLK ORTAK BÜYÜK ZAFERDİR

    Bu kutlu zaferin Müslüman Türkler ve Kürtlerin imanlarıyla omuz omuza küffara karşı gösterdikleri kahramanlıkla kazanıldığını belirten sayısız tarihi kaynak var.

   Fakat ben bugün sadece bu konudaki kaynaklarında bir kısmını da belirten  genel bilgilendirmeyi paylaşıyorum;

   Haber Türk TV kanalında 30 Ağustos 2015 Pazar günü yayınlanan ?Tarihin Arka Odası ? programında konuyla ilgili  verilen bilgide Programın konuğu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Doçent Doktor Adnan Çevik,.

    Türk Tarih Kurumu´nun çıkardığı "Mir´atü´z-zeman fi Tarihi´l-âyan´da Selçuklular" isimli derleme eserde, Alparslan´ın savaş arefesindeki meşhur konuşmasını aynı zamanda birliklerinde yer alan Kürt savaşçılarına da yaptığını belirtti.

IRKÇI TİVİTLER SOMUT TARİHİ KAYNAKLARLA ÇÜRÜTÜLDÜ"MALAZGİRT´TE KÜRTLER VARDI, BU DA KAYNAĞI"

Program sırasında "Malazgirt´te Kürtler yoktu" şeklinde ısrarla tweet atan takipçilere sinirlenen Murat Bardakçı, Kürtlerin ya da Ermenilerin adının yer aldığı bir çok tarihi eser zamanında sansürlenmesine tepki göstererek, "Bunu yapan profesöre rahmet okumam.. Hala Kürtlerin Malazgirt´te olduğunu iddia edenler diyor.. Alparslan´ın konuşmasının kaynağı da bu kitap, Kürtlerin Malazgirt´te olduğunun kaynağı da bu kitap.."

Erhan Afyoncu da konuyla ilgili İdris-i Bitlis´in eseri Selimşahname´nin, bir dönem Kürtlerle ilgili kısımları nedeniyle basılmadığını ekledi.

Ardından Adnan Çevik, Kürtlerin o dönem Selçukluların tebaası olduğunu, savaşa katılmalarının bir lütuftan ziyade bir zorunluluk teşkil ettiğini de vurguladı.

MALAZGİRT´TE KÜRTLER´İN ROLÜ NEYDİ?

Malazgirt Savaşı´nda Kürtlerin rolüyle ilgili en önemli bilgi 13. yüzyıl yazarlarından Sıbt İbnü´l-Cevzi ismiyle tanınan Ebu´l-Muzaffer Yusuf´un "Mir´atü´z-zeman fi Tarihi´l-âyan" isimli eserinde şu şekilde geçer:

"Az önce 10 bin Kürt de Sultan´a katılmıştı.

  Bununla beraber (sultan) Tanrı´dan sonra buyruğundaki 4 bin kişilik hassa askerine güveniyordu"

Şam´da yaşayan Sıbt İbnü´l-Cevzi, Malazgirt´ten yaklaşık 180 yıl sonra tarihini kaleme almıştır.

 Sıbt, 11. yüzyılın ikinci yarısına ait bilgileri 1088´de ölen Garsunni´me´nin "Uyunü´t-Tevârih" isimli eserinden almıştır.

Malazgirt Savaşı´na katılan Kürtlerle ilgili bilgi muharebeden yaklaşık 260 yıl sonra Kenzü´d-Dürer ve Câmiü´l-Gurer isimli bir eser yazan Memlük tarihçisi İbnü´d-Devaddari´de de vardır.

 Kenzü´d-Dürer´de bu konu "Sultan Alparslan´a Kürtlerden ve sâir kavimlerden olmak üzere 10 bin kadar insan da katılmıştı." şeklinde geçer.

Ortaçağ tarihçileri genellikle rakamları abartılı vermektedirler. Nitekim Sıbt, Selçuklu ordusunun tam sayısını vermezken Bizans ordusunu 400 bin kişi olarak vermektedir. İbnü´l-Kalanisi ise Bizans ordusunu 600 bin, Selçuklu ordusunu ise 400 bin kişi olarak zikreder.

Orta Çağ´da bu büyüklükte ordular yoktur. Selçuklu ordusu muhtemelen en fazla 50 bin kişi civarındaydı ve Selçuklu´ya tâbi olduğu için Mervanoğulları´nın Malazgirt´e gönderdiği Kürt birlikleri de birkaç bin kişiydi. Ancak sayı ne olursa olsun su götürmez bir gerçek vardı ki Malazgirt Savaşı´nda Kürtler Türklerle birlikte savaşmışlardır." Diye belirtiliyor.

    Dünya durdukça genelde tüm Müslümanların din  kardeşliğini ,özelde ise  Türkler ve Kürtlerin tüm dış ve içimizdeki  hainlere rağmen kıyamete kadar bu kardeşliklerini korumaları  dileğiyle Malazgirt Zaferimiz kutlu olsun.

    Cuma´mız Mübarek olsun.

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 (*)Yazımda yer verdiğim  konuyla ilgili tarihçilerin Haber Türk Tv Kanalında yayınlanan analızıni?http://www.yeniakit.com.tr/haber/malazgirtte-kurtlerin-rolu-neydi-90079.htmldan aldım. Emeği geçenlerden Mevla´mız razı olsun. Ali Genç.

 

 


25.08.2017 06:56:01

Ali Genç

Türkler ve Kürtlerin kardeşliğinin ortak destanı?1071 Malazgirt zaferi?

Türkler ve Kürtlerin kardeşliğinin ortak destanı?1071 Malazgirt zaferi?