Tünelin ucunun görüldüğü müjdesini Çarşamba günü saat 12´de Başkan Yazgı Kılıç Aslan Parkı içinde hizmete giren yeni Belediye Nikah Sarayında açıkladı.

    Başkan Beyin  açıkladığıyla birini Salı günü yaptığım özel haberle,diğerini ise bu gün okuyacağınız haberle  verilenle  Aksaray´ımızın bir hafta aldığı 3. güzel müjdeydi.

    Başkan Yazgı´nın seçilmesinden itibaren kendisi gibi idealist kurmay heyetiyle birlikte ilimiz milletvekillerinin ve Seçim Hükümetinin Bakanları Ali Rıza Alaboyun ve Cenap Aşçı´nın desteğiyle Aksaray´ın sağlıklı yeterli içme suyuna kavuşturulması çalışmamalarını aralıksız sürdürdüğünü biliyorum.

    Bu çalışmalarını  medya mensuplarıyla yaptığı toplantılarda paylaştığı bilgilerin yanında , kendisiyle  gerçekleşen bire bir görüşmelerimde de bu konudaki samimi ve bu samimiyetten gelen istikrarlı çabalarına da şahit oldum.

    Çarşamba günü  caf,caflı kelimelerle süslemeden bu konuda verdiği  bilginin ilki Aksaray´da şu anda yaşayan ve  gelecekteki yarım asır boyunca yaşayacak olan hemşerilerimizin hem sağlıklarını,hem de maneviyatlarını ilgilendiren  Mahalli seçimlerin hemen akabinde başlanılan çalışmada yeni kaynakların bulunması,tespit edilen kaynakların yer yüzüne çıkartılması ve vatandaşa ulaştırılabilmesi konusundaki tüm proje ve ön hazırlıkların bittiği.

   Kalkınma Bakanlığı tarafından projenin uygun görülmesiyle ihaleye çıkabilmesi vizesinin alınmasıyla proje konusunda tünelde ışık görüldüğü müjdesiydi .

   Aksaray´ın mevcut içme suyu kapasitesini 11.500 M3´den 61.500 M3´e çıkartacak çalışmada akla gelen her ihtimal düşünülmüş.

        ARIZALARDA SU KESİNTİSİ UYGULANMAYACAK!

   Bunlardan ilki çalışmanın tamamlanmasından sonra suyu depolayacak ve hatta meydana gelen her hangi bir arızanın giderilmesine kadar şehrin en az 1.5 günlük ihtiyacını karşılayacak 8 Adet büyük su deposu projelendirilmiş.

  Kuyulardan toplanan suyun depolara verilmesi ve ana şebekeye aktarılması için 37.150 M Asbest borunun değiştirilmesiyle birlikte 41.460 Metre uzunluğunda yeni ana şebeke döşenecek.

   Tüm kuyulardan çıkan su hem tat ve koku hem de başta arsenik olmak üzere diğer zararlılardan temizlenebilmesi için son teknoloji ultra filtre sistemi ve ters ozmos teknolojisinin kullanılacağı bir arıtma tesisinden geçirildikten sonra şehre verilecek.

BAŞKAN YAZGI ALIŞILAGELMİŞ BAŞARIYI TEK BAŞINA SAHİPLENMENİN AKSİNE

 EMEĞİ GEÇENLERE YAPTIĞI TEŞEKKÜRLERE BAŞARIYI PAYLAŞTIRDI!!

     Toplam maliyeti 100 Milyon Lira olacak olan bu yatırımın gerçekleştirilmesi konusunda dikkatimi çeken ve sevindiğim bir hususta yanlış olan geleneksel tek başına sahiplenme yerine projede gelinen bu durumdaki payda Bakanlarımız Ali Rıza Alaboyun ve Cenap Aşçı ?nın yanında hükümet yetkilerinin samimi çabalarının bulunduğunu belirtmesi ve onlara teşekkür etmesiydi.

YENİ SUYUN VERİLMESİYLE ABDEST VE GUSÜL KONUSUNDAKİ SIKINTILARDA BİTECEK!!!

    Başkan Yazgının müjdesini verdiği çalışmayla sağlıklı içme suyuna kavuşmanın yanında dinen şüphe edilmeden abdest ve gusül abdesti almamıza da imkan verecek çalışmanın, Salı günü  üçüncü aşamaya geçilecek  olan Aksaray-Ulukışla ve bu günkü haberde bilgisini verdiğimiz Aksaray-Kayseri,Aksaray-Konya  hızlı tren hatlarımızın ihalelerinin en kısa zamanda yapılması için gerekenlerin yapılması.

     İçinde bulunduğumuz Mübarek Cuma ve Aşure gününü Mevla´mızın tüm İslam aleminin yaşadığı olumsuzluklarının tamamının ortadan kalkmasına vesile etmesi samimi dileğiyle.

     Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

    


HAYDAR KOCA
25.10.2015 20:00:55
AŞİ BEY TREN VE TARİH KADAR BİRAZDA BU SU KONUSUNDA ARAŞTIRMA YAPSANIZ. TAŞIMA SUYLA DEĞİRMEN DÖNMEZ. KUYU SUYU AKSARAY IÇIN GECICI BIR SOZUM KALICISINI DA SIZ ARASTIRIN SAGLICAKLA

23.10.2015 10:57:42

Ali Genç

Tünelin ucu görüldü

Tünelin ucu görüldü