Birlik içinde başarılamayacak hiçbir şey olamaz yeter ki bizler bunu kendi dünyevi emellerimiz yerine Hakkın rızası için isteyelim.

ALLAH(C.C.) KENDİ RIZASI İÇİN BİRLİK OLANLARIN DİLEKLERİNİ İHSAN EDİYOR!

 Çünkü bunu Ezel ve Ebet olan Yaratıcımız seviyor, sevdiğinden de birlik olanların dileklerini ihsan ediyor.

  Bununla ilgili olarak Ezel ve Ebet olan Mabudumuz Yüce kitabımız Hz. Kuranda;

    ?Şüphesiz Allah, Kendi yolunda, sanki birbirlerine kenetlenmiş bir bina gibi saf bağlayarak cehd edenleri (mücadele edenleri) sever.? (Saff Suresi .4. Ayeti kerime)

    ?Allah´a ve Resûlü´ne itaat edin ve çekişip birbirinize düşmeyin, çözülüp yılgınlaşırsınız, gücünüz gider. Sabredin. Şüphesiz Allah, sabredenlerle beraberdir.? (Enfal Suresi. 46. Ayeti kerime) 

HAZRETİ MUHAMMED(S.A.V) EFENDİMİZDE BİRLİKTE RAHMETİN OLDUĞUNU SÖYLÜYOR!

    Birliğin başarısı, birbirine düşürülmesinin ise zararını Nebiler, Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) efendimiz bir hadisi şerifinde ?Birlikte Rahmet ayrılıkta azap vardır? diye belirtiyor.

 AKSARAY SAMİMİ BİRLİĞİYLE VİLAYETLİĞE KAVUŞTU, ÜNİVERSİTESİNİ VE TIP FAKÜLTESİNİ AÇTIRDI!

   Yüceler Yücesi Rabbimizin birlik içinde olanlara ve Habibi Efendimizin de birlikteki kazançla ayrılıktaki zararını belirttiği Hadisi şerifi Aksaray için son 29 yılda defalarca ete kemiğe büründü.

   29 yıl içindeki samimi birliğin ilk meyvesi Aksaray´ın hiçbir zaman hak etmediği, asla ve asla da hak etmeyeceği 1933-89 yılları arasında 56 yıl süren 2. ilçelik esaretinden kurtulması.

  Bir asır sonra yeniden akademik eğitimi veren üniversitesine kavuşması ve Tıp Fakültesini açtırmasıdır.

 26 MAYIS 2011 GÜNÜ AKSARAY´IN 13 GAZETESİNİN 11 TANESİNİN AYNI BAŞLIKLA YAYINLANMASIYLA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN´DAN DEMİR YOLUMUZUN MÜJDESİ VE BAŞLANILMASI TALİMATI GELDİ

    Aksaray´ın samimi şekildeki birliğinin meyvesinden biriside şu anda tüm ihale öncesi işlemleri biten yani ÇED Projesi yapılan, zemin etüttü bitirilen,100 km boyunca toprak analizi tamamlanan, DPT tarafından bu senenin yatırım programına alınan, Kalkınma Bakanlığı bütçesine yatırım bedeli konulan ve DDY Genel müdürlüğü tarafından ihale ilanına çıkılabilmesi için olur yazısı yazılan ilimizin istikbalinin bir olmazsa olmazı olan 1861-1920 ve 1933-89 yılları arasındaki toplam olarak 115 yıl süren 2 ilçelik esaretimizin  ana sebebi olan Aksaray-Ulukışla Tren hattımızda gelinen ihale öncesi aşamadır.

  2008´den 26 Mayıs 2011´e kadar yapılan onlarca haber ve ilgililer nezdinde yapılan girişimlerle olgunlaştırılan proje için o gün yani Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Başbakan olarak Partisinin Aksaray mitingine gelmesinden önce bu konudaki dileğimi kabul eden Ataları nur içinde yatsın 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ali Südemen ´le  Aksaray Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celil Acar tarafından atılan o zamanki ilimiz merkezinde yayınlanan 13 gazetenin ikisi dışındaki atalarına rahmet 11´inde yayınlandı.

   Gazetelerimizin 11´de haberin yayınlandığı o gün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından günümüz 15 Temmuz Milli İrade Meydanında hem bu hattımızın sözü verildi hem de  yetkililere hatta başlatılması talimatını verdi.

  O tarihten itibaren hatla ilgili tüm işlemlerin tamamlanmasıyla ise şu anki ihale aşamasına gelindi.

   Genelde Aksaray´ın siyasilerinin, tüm atanmış ve seçilmişlerinin, Meslek Odalarının ve STK´larının.

  Özelde ise Aksaray´ın yazılı, sözlü, görüntülü ve internet yayıncılarıyla medyanın çatı organları olan Cemiyetlerin 26 Mayıs 2011 ruhu içinde olmaları.

   Bununla da Mevla´mızın izni ile Aksaray-Ulukışla Demir Yolumuzun ihalemizin en kısa zamanda yaptırılması da, can damarımız olan E. 90 karayolunun Ankara-Niğde otobanından en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin alınması da mümkün.

   Yeter ki bu birlik ve dirliğimizi Hakkın rızası için gösterelim.

   Tüm Aksaray Medyasının ve Medyamızın çatı kuruluşları olan Cemiyetlerimizin 26 Mayıs 2011´de ortaya koyduğu samimiyeti bundan sonrada aynı şekilde göstererek hakkımız olan tüm hizmetleri almamızı sağlamaları dileğiyle.   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

(*) Mevla´mızın Birlikle ilgili  ayeti kerimeleri? http://www.islamiyasam.com/forum/topic9121.html dan aldım. Emeği geçenlerinden kendisinin razı olmasını dilerim.  Ali Genç.

 


8.10.2018 06:48:48

Ali Genç

Trenle Tüm Hizmetlerin Alınması Aksaray Medyasının 26 Mayıs 2011 Birlik Ruhunda!

Trenle Tüm Hizmetlerin Alınması Aksaray Medyasının 26 Mayıs 2011 Birlik Ruhunda!