Şehirlerin atası, tarihte kurulan tüm medeniyetlerin en önemli merkezi, ilimin ve teknolojinin gelişmesini sağlayan sayısız ilkler ve teklerin şehri, üç semavi dinin nadir şehirlerinden Aksaray’ımızın olmaz ise olmaz birinci meselesi trendir!!!

               FRANSIZLAR VE İNGİLİZLERİN

              PROJESİNDE AKSARAY VARDI!!!

      Tarih boyunca merkezi konumu nedeniyle yeryüzünün en önemli yerleşim yerlerinin en önemlilerinden olan Aksaray bu özelliğini önce Süveyş Kanalının açılmasıyla, ardından ise tren yollarının yaygınlaşmasıyla yitirdi.

    Osmanlı Devletinin Hicaz Demiryolu projesi için bilindiği gibi o dönemde İngilizler,Fransızlar ve Almanlar teklifte bulunmuşlardı.

    İngiliz ve Fransızların projesinde Aksaray bulunurken o dönemde Osmanlı idaresinde bizim etkili bir devlet adamımız ve siyasetçimizin bulunmaması nedeniyle Aksaray’ı baypas yapan Almanların projesi uygulanınca şehrimiz tamamen körfez durumuna gelmişti.

 13 EKİM 1920’DE BURDUR MİLLETVEKİLİ SOYSALLI İSMAİL BEY”MADEMKİ AKSARAY’I VİLAYET YAPIYORUZ GELİŞEBİLMESİ İÇİN TREN’EDE KAVUŞTURULMALI”!!!

   Trenin geçmemesi nedeniyle tarih boyunca koruduğu merkezi olma özelliğini kaybederek Altmışlı yıllara kadar hem Niğde,hemde Nevşehir’den bile küçük hale gelen Aksaray’ın trene kavuşturulmasını resmi kayıtlara göre ilk defa 13 Ekim 1920’de Aksaray’ın ilk ilçelik esaretinden kurtarılmasını sağlayan 40 Numaralı kanunun kabul edilmesi sırasında Aksaray ilinin gelişebilmesi için Burdur milletvekili Soysallı İsmail bey tarafından trene kavuşturulması gündeme getirildi.!!!

2004 MAHALLİ SEÇİMLERİNİ NEVZAT PALTA AKSARAY’I TRENE KAVUŞTURACAĞI VAADİYLE KAZANDI!!!

    2004 Mahalli seçimleri için Devlet Demir Yolları Genel Müdür Yardımcılığından istifa ederek Aksaray Belediye Başkan adayı olan Nevzat Palta’nın o seçimdeki vaadi Aksaray’ın trene kavuşturulmasıydı.!!!

    Bunun için günümüzün Meclis Başkanı Cemil Çiçek Hükümet meydanındaki mitingde söz verdi.

     Devlet Demir Yolları Genel Müdür’ü de Ankara-Aksaray tren yolu projesiyle gelmişti.

AK PARTİNİN 2009 MAHALLİ SEÇİMLERİNDEKİ VAADİDE AKSARAYIN TRENE KAVUŞTURULMASIYDI!!!

 2009 Mahalli seçimlerinde’de Ak Partinin ve adayı Nevzat Palta’nın bu seçimlerdeki vaad’ide 2004’deki gibi Aksaray’ın trene kavuşturulmasıydı.!!!

 18 ARALIK 2010 DA ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM” AKSARAY-ULUKIŞLA”ARASI TREN HATTI  SÖZÜNÜ VERDİ!!!

     2007 Yılından itibaren gazetelerdeki köşe yazılarımda ve yaptığım haberlerle konuyu devamlı gündemde tutmanın yanında Meslek Odaları ve STK lar nezdindeki girişimlerimizin sonucunda Meslek Odaları ve STK yetkilileri bu konuda bilinçlendirildi.

   Bu bilinçle Aksaray’ı ziyaret ederken bilgilendirilip ikna edilen Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım 18 Aralık 2010’da Aksaray Ak Parti genişletilmiş il divan toplantısının yapıldığı Belediye Tiyatro Salonunda Aksaray-Ulukışla arası tren hattının yapılması sözünü verdi.!!!

 2011 GENEL SEÇİMLERİNDE AK PARTİ ÜÇÜNCÜ VEKİLLİĞİ BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN 26 MAYIS’DA VERDİĞİ TREN MÜJDESİYLE VE BU HATTA BAŞLATMA TALİMATIYLA ALDI!!! 

   2011 Genel seçimleri öncesi Ak Parti Aksaray mitinginin yapılacağı 26 Mayıs gününden önce yazdığım haberin ilimizin iki gazeteciler cemiyeti başkanları Ali Südemen ve Celil Acar tarafından tüm medya organlarına atılmasıyla.

    Atılan bu haber Egemen ve Uluırmak gazeteleri dışındaki diğer gazetelerin tamamında mitingin yapıldığı 26 Mayıs günü manşetten yayınlandı.

   Bu yayın yapıldığı gün katıldığı  mitingde Başbakan Erdoğan tarafından hem Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Ortaköy,Ortaköy-Kırşehir ve Kırşehir-Yozgat /Yerköy hattının müjdesi,hemde bu projeye başlanma talimatını verdi.

 AKSARAY 9 YIL 7 AYDIR NEVZAT  PALTA’NIN,3 YILDIR YILDIRIM’IN VE 2.5 YILDIR’DA BAŞBAKAN ERDOĞAN’IN VERDİĞİ TREN SÖZÜNÜN GERÇEKLEŞTİRİLMESİNİ BEKLİYOR!!!

    Aksaray 2002’den 2011 Genel seçimlerine kadar yapılan 3 Genel,2 Mahalli seçim ve 2 Anayasa referandumunda Ak Partiye Türkiye ortalamasının çok, çok üstünde destek sağladı.!!!

    Bu özel desteğinin karşılığında ise maalesef şimdiye kadar özel hiçbir hizmetle bu desteğinin karşılığını ise maalesef şimdiye kadar alamadı.!!!

   Alacağı tek özel hizmet verilen tren sözüdür.!!!

  Bu sözün en kısa zamanda gerçekleştirilmesi hemşerilerimizin en tabi doğal ve haklı beklentisidir.

    Yani sözün özü Aksaray’a treni en kısa zamanda getirmek Belediye Başkanı Nevzat Palta,Ulaştırma  Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve Başbakan Erdoğan’la Milletvekilleri Ali Rıza Alaboyun,Ruhi Açıkgöz ve İlknur İnceöz’ün vadesi çoktan dolan boyunlarının borcudur.!!!

   Borçlarını ödemezlerse bunun hesabını Allah(C.C.)’ada,Aksaray’a da tarih’e de veremezler.!!!

     Allah(C.C.)’ın Rızasını kazanmak,Aksaray’ın güvenine layık olmak ve tarihin kendilerinden stayışla bahsetmesi için borçlarını en kısa zamanda ödemeleri dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun

 

      


22.10.2013 00:00:00

Ali Genç

Treni getirmek iane değil, Nevzat Paltayla Ak Partinin vadesi dolan borcudur.

Treni getirmek iane değil, Nevzat Paltayla Ak Partinin vadesi dolan borcudur.