İki gün önce yapılacak bir hizmeti kutlarken bu kutlamanın geleceğimizi payidar yapacak beni bu kadar  çok sevindirecek bir müjdeye vesile olacağı hiç aklıma gelmemişti!!!

  İş adamı  hemşerimiz Mehmet Ali Merç Beyin Face bokta paylaştığı özelde Aksaray´ımıza,genelde ise ülkemize yapılan yatırımlar konusundaki taktirlerimi bu güzel hizmetle kara talihimizin ak olmasına vesile olacağı için kendisine teşekkür ettim.

  Bunun üzerine telefonumu alan hemşerimizin bana verdiği müjde tebrik ettiğim konudan misli, misline fazlasıyla beni sevindirdi!!!

 PLANLANAN YATIRIMLA 10 YILLIK HAYALİM GERÇEK OLACAK!!!

  Nasıl sevinmeyeyim? Hatta sevinçten uçmayayım ki?

  Sayın Merç´in verdiği bilgi ile ömrüm boyunca Aksaray´ımız için gerçekleşmesini hayal ettiğim.

  Hayal etmekle de kalmayarak 2005´den bu yana onlarca yazımda ve bire bir görüştüğüm onlarca ilgili nezdinde ısrarla aralıksız olarak dile getirdiğim hayalim gerçek oluyordu!!!

   Bu müjde 10 yıllık hayalim olan ilimizin güneş ve rüzgarından enerji üretiminde faydalanması dileğimin gerçekleşmesiyle ilgili çalışmalarına başlanmasıydı.

  Verilen müjdede belirtilen çalışma gerçekleştirilirse kurulacak güneş enerjisi sistemleriyle üretilecek elektrikle kendi ihtiyacımız karşılanacağı gibi misli,misline fazlası ise ülkemizin diğer illerine verilecek.

  Benim bu konudaki çalışmalarımdan haberi olmadan bana bu müjdeyi veren hemşerimizin şimdiye kadar başardıkları başaracaklarının teminatı olacağından dolayı planlananı da başaracağına inandığımdan sevincimden yerimde duramıyorum.

 Çünkü bu müjdeyi veren hemşerimiz yıllarca yurt dışında müteahhitlerimiz tarafından yapılan göğsümüzü kabartacak eserlerin meydana gelmesini sağlayan binlerce Aksaray lı işçi ve usta hemşerimizin buralarda iş,bakmakla yükümlü olduklarının ise aş sahibi olmasını sağlayan Mehmet Ali Merç Bey´di.

    Sayın Merç bu konuda görüştüğü yabancı yatırımcıları ilimize  gelmeye ikna etmiş.

   Bu yatırımcılar ülkemiz genelinde güneş ışığından en verimli şekilde faydalanılan nadir yerlerden birisi olan ilimize kuracakları panellerle bir defada yapılacak yatırımla onlarca yıl güneşten masrafsız elektrik üretecekler.

TEK ENGEL MEVCUT TRAFOLARIN KAPASİTELERİNİN YETERSİZ OLMASI!!

   Yapılan araştırmalarda yapılan ölçümlerden alınan olumlu sonuçlardan sonra bu yatırımları yapacak yabancıların karşısına denizi geçerek küçük çayda boğduran bir engel çıkıyor!!!

   Bu Aslanı Tilkiye boğduran engelin aşılmasıyla özelde ilimizin genelinin ve  güneş panellerinin kurulacağı bölgelerin,genelde ise ülkemizin elektrik enerjisine katkı sağlayacak yatırımı engelleyenler yatırımla kıyaslandığında cürümü devede kulak bile değil.

   Engelin ilki üretilecek enerjinin verileceği milli elektrik şebekemizden önce gireceği trafolar.

  Bu trafoların nerede olduğu ve bunların hangilerinin güçlerinin arttırılması ve nerelere yeni trafolar yapılması ile ilgili bilgiler araştırma raporlarında var.

   VEKİLLERİMİZLE ATANMIŞ VE SEÇİLMİŞLERİMİZİ BİLGİLENDİRDİM!!!

    Sayın Merç´ten aldığım Aksaray´ımızın kara bahtını ak etmeye ivme kazandıracak bilgileri ilimiz Milletvekilleri İlknur İnceöz,Nevzat Palta ve Turan Yaldır´la birlikte eski  Milletvekillerimiz Ahmet Yaşar,Ali Rıza Alaboyun ve Ruhi Açıkgöz´le.

   Belediye Başkanımız Haluk Şahin Yazgı,ATSO Başkanı Ahmet Koçaş,Müsiyad Başkanı Eyüp Dağdaş,Ak Parti İl Başkanı Abdul Kadir Karatay ve MHP il Başkanı Ayhan Erel´le birlikte iki gazeteciler cemiyetimizin başkanları Ali Südemen ve Celil Acar´ada cep telefonu  mesajıyla ulaştırdım.

   Bu mesajlarımda istikbalimiz için çok yerinde olan bu yatırımın kaçırılmaması için desteklenmesinin sağlanması bunun için ise Sayın Merç´le görüşmelerini diledim.

   Birimizin bin olması için gereken tüm faydalı yatırımlarla birlikte bu güzel projenin de gerçekleşmesi için herkesin elinden geleni zamanında eksiksiz olarak yerine getirmesi dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 

 


30.06.2015 10:19:44

Ali Genç

Trafoya Takılan Sınırsız Enerji

Trafoya Takılan Sınırsız Enerji