Uzun zamandır yazmayı düşünüp sıra gelmeyen Trafik cezalarına bugün değinmek istiyorum. En önemlisi de kendimin yaşadığı bazı olumsuz ve arkadan yazılan cezaları örnek vererek. Aslında ben bu konuyu daha önce defalarca gündeme getirdim ama bir kez daha gündeme getirmekte yarar görüyorum. Hele kim ne olduğu bilinmeyen ve ehliyeti liyakati ne olduğu bilinmeyen Trafik Müfettişlerinin arkadan yazdığı cezalar. Daha önceleri pek fazla dikkate almadığım bu Trafik müfettişleri ne iş yapar onu bilmek istiyorum.

      Bu adamların eğitimi ve neye göre ceza yazdığını bilmek istiyorum. Akşamın 17.00?sine 10 dakika kala şehir merkezinde ceza yazıyor. Be kardeşim akşamın tam karanlığa büründüğü bu saatte Trafik Müfettişi dediğin kişinin delili ve ispatı nedir ceza yazıyor? O saatte zaten Aksaray trafiği allak bullak.

      Güya bana yazılan ceza karanlığın başladığı bir saatte otobüs durağına park yapmışım. Sayın Emniyet müdürü tebdili kıyafetle o saatte çarşıyı bir gezsin araçların durumuna bir baksın. Hangi araç bu saatte ceza yemez görebilir. Eski sanayi caddesinde o saatte iki üç sıra park yapılmışken benim aracıma otobüs parkına park yaptı diye ceza yazmanın anlamı nedir? Anlamını söyleyim bu arkadaş kimse bana aslı olmadık ve ispatı olmayan bir şekilde kasıtlı olarak arkamdan ceza yazmaktadır. Aynı şekilde birkaç ay önce aynı şekilde aynı mekânda mesai dışında Cuma namazında iken yine ceza.

     Bu kişilerin yazdığı cezalar ne kadar doğru ve ne kadar yanlış tartışılır. Öyle eline geçene delilli delilsiz ceza yazılmaz. Benim gibi Allah bilir kaç sevmediği adama ceza yazıyordur. Zaten arkadan ceza yazılması yasal değil, doğruda değil.

      Mahalle aralarında trafik uyarı denetlemesi olmadan radar koyup arkadan ceza yazılıyor. Bildiğim kadarı ile artık uyarı levhası olmadan radarla da ceza yazılmazken uyarı ve ikaz levhası konmadan gelişi güzel cezalar yazılıyor. Belli bir mesafeye uyarı levhası konması gerekirken hiç konmuyor ve tak diye ceza yazıyorlar. İnkâr ederlerse çektiğim görüntüleri televizyondan yayınlarım.

      Trafik konularını ve sıkıntılarını en iyi bilenlerdenim, çünkü geçmişte yıllarca Belediyede Trafik Müdürlüğü yapmış birisiyim. Hatta İl Trafik komisyonuna şehrin trafiği ile ilgili birçok düzenlemeyi komisyona getirerek düzenleme yapılmasına sebep olan bir insanım. Şunu biliyorum ki, birileri sürekli bana arkamdan ceza yazıyor.

      Yine bir gün akşam saat 17.00 sonra gazetenin önünde ara sokağa park edilmiş aracıma trafiğe hiçbir engel yok iken arkamdan ceza yazıldığını biliyorum. Bunları düşününce aklıma şu geliyor birileri sürekli ceza yazmak için beni takip ediyor. Kardeşim çoluğumuzun çocuğumuzun nafakası işimiz yokta sürekli cezaya mı vereceğiz?

      Yazın kızımın evinde telefonumu unutmuşum, döndüm almaya gidiyorum. Yanımda eşim ve oğlum var onlar olaya şahit. Makastan Atatürk Lisesi yol boyunda Polis rütün denetim ve trafik kontrolü yapıyor. Yaklaştım polis memurunun birisi geç işareti yaptı. Bende geçip gittim, arkamdan 2 maddeli 360 TL. Trafik cezası geldi.

     Ceza nedir biliyormusunuz, trafiği ihlal etmek ve dur ihtarına uymamak. Konuyu Emniyet Müdürümüze ilettim araştıracağını söyledi. Sonra bir kokteylde kendisine sordum arabamı ben kullanmıyormuşum oğlum kullanıyormuş.

      Anladım ki bu cezaları yazan kişi bizi bilen birileri. Demek ki bizi ailece biliyor, cezada kasıtlı. Madem dur ihtarına uymadım takip edip neden kaçtığımı niçin sorgulamadılar? Dur ihtarına uymayan kişinin bir pisliği var ki kaçıyor. Onu takip edip yakalayıp gereğini yapmak gerekmez mi? Çift yolda nasıl trafik ihlali yaptığımı da anlamış değilim. Karşıdan zaten araç gelmiyor trafiği engelleyecek bir durumda yok, nasıl engel onu anlamadım.

       Böyle gelişi güzel sorumsuzca arkadan ceza yazmak ne derece doğru anlamış değilim. Yine Sağlık kasabasından giderken radara yakalanmışım. Ne radar var ne uyarı var 70 hızla gitmişim arkadan yaz 260TL. Bunların hesabını birileri çıkıp vermek durumundadır.

     Soruyorum yazın 3 ay gurbetçiler geldi gitti, istedikleri gibi park yaptılar gittiler. Soruyorum kaç tanesine ceza yazabildiniz? Yazmadınız çünkü AB kararlarına göre ceza yazsanız tahsili olmadığı için yazamadınız. Öyleyse ceza yazmayı Aksaray?ın halkına mı reva görüyorsunuz? Cezaya karşı değilim ama adil yazılan cezadan yanayım. Ben sadece kendimden örnek verdim, benim gibi daha kimlerin canı yandı Allah bilir.

 

      Ben bu konunun takipçisi olmaya devam edeceğim ve Aksaray trafiğinin akşamüstü ve diğer zamanlarda nasıl olduğunu da Televizyondan paylaşacağım. Hemen şunu da söyleyim yazmadığım sabır ettiğim Afyon Emirdağ döneminde gündeme taşırım.


11.11.2014 00:00:00

Erdogan Kaya

Trafik cezalarında kasıt var mı`

Trafik cezalarında kasıt var mı?