Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı göreve seçilip başlamasından sonra 10.04.2014 Perşembe günü ?BAŞKAN YAZGI´YA BAŞARILI YÖNETİM İÇİN FAHRİ UZMAN DESTEĞİ!!!?Başlığıyla kendisinin Amerika´yı yeniden keşfetmekle zaman geçirmeden hazır bilgileri değerlendirerek bununla geçirilecek zaman ve harcanacak paradan tasarruf etmesini diledim.

    Bu maksatla Çeyrek asırlık belediyeci ve o zaman 40 yılına yakın gazetecilik tecrübemle vereceğim somut bilgilerle kendisine daha iyi hizmetler yapmasında yardımcı olabilmek için yayınlamaya başladığım bu ilk yazımın son orta başlığında;  

   BAŞKAN YAZGI´YA FAHRİ DANIŞMANLIK HİZMETİ VERECEĞİM!!!

 Mevla´mız izin verirse yarın başlayacağım ve özel günlerin dışında ilk etapta gelecek ayın sonlarına kadar yazmayı planladığım.

  Yetmez ise Haziran ayı içinde de devam ettirmeyi umduğum seri yazılarda Belediyenin 25 yıl boyunca ekmeğini yiyen, şu anda da o dönemdeki emeklilik kesintileriyle sağlanan primlerle emeklilik maaşı alan olarak bu yeni dönemin her yönüyle hatalardan, başarısızlıklardan ola bildiğince bari olması için  özelde Yazgı beye genelde ise tüm idarecilere yol göstermek maksadıyla kaleme alacağım.

    Yüceler, Yücesi ezel ve ebedin yegane sahibi Mabudumuzun ben edna kulunun maksadına ulaşması için destek olması, genç Başkanımızın ve onun şahsında tüm idarecilerimizin  ise bu bilgi ve tecrübelerden Hakkıyla faydalanması, faydalanılanların gereğini yapmaları ,yaptırmaları dileğiyle. Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun. Diye bitirdiğim bu yazımdan 8 gün sonra ise şehir içi trafiğinin kısa, orta ve uzun vadede nasıl çözülebileceğini yazdım.

 18.04.2014 Cuma günü 1981´den bu yana kullandığım ?BANA GÖRE? köşe yazımda? *AKSARAY´IN İKİNCİ EN ÖNEMLİ MESELESİ ŞEHİR İÇİ TRAFİK? başlığı altında şehrimizin mevcut trafiği ve gelecekteki çekilmesi muhtemel sıkıntıların olmaması için alınması gereken tedbirleri yazdım.

  O gün yukarıda Büyük harflerle verdiğim ana başlığın yanında çözüm için konuyu 7 ara başlıkta ele aldım.

  Bu başlıkların 7.sinde?AKSARAY´IN GELECEKTEKİ TRAFİK SIKINTISI AKHİSAR, ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ SEVİNÇLİ,GENÇ OSMAN,AKİN,TOPAKKAYA VE YAPILCAN´INDA DIŞINDAN  GEÇEN YENİ BİR ÇEVRE YOLUNUN PLANLANIP YAPIMINA EN KISA ZAMANDA BAŞLANMASINDA!!!

     Sayın Haluk Başkan daha önce ısrarla uygulanan küçük düşünüp bu küçük düşünmeyle mevcut durumun kurtarılması yerine  en az 50 hatta 100 yıllık bir gelecekte Aksaray´ın Trafik sıkıntısını en aza indirmenin nihai uzun vadedeki çaresi ise Merhum Özal tarafından Ankara çevresine yapılan kenti çepe çevre çeviren otoban kalitesindeki yeni çevre yolunun sizin zamanınızda planlanıp gerekli çalışmalara zaman geçilmeden başlanması çok elzemdir.

     Gelecek asra kadar sıkıntımızın en aza indirilmesi için zaman ve yapılaşma müsait iken Organize Sanayi´nin, Akhisar´ın Aksaray´a bakan kenarından Sevinçlinin altından, Genç Osman´la ,Akin´in üstünden, Topakkaya´ ile Bağlı Kayanın, Çimeli Yeniköy(Kötü köy)´ün kenarından, Yapılcan köyünün üstünden, Hamidiye  Alaca mahallesinin altından geçen yeni bir Aksaray  Çevre Yolu planlanmalı.!!!...

    Bunlar ve yapılacak beyin jimnastiğiyle bulunacak diğer çarelerin mümkün olan en kısa zamanda uygulanarak mevcut sıkıntı için ve şimdiden tedbir alınmaz ise gelecekte felaketimiz olacak olan trafik sıkıntısının şimdiden engellenmesi için gerekenin zamanında ve yerinde yapılması dileğiyle.

    Cuma´nız Mübarek Olsun. Rabbim yar ve Yardımcımız Olsun.? Diye belirttim.

BENİM ÇÖZÜMÜMÜ BAŞKAN YAZGI´NIN BABASI MİMAR HADİ YAZGI TARAFINDAN 30 YIL ÖNCE BELEDİYE BAŞKANLARINA İMAR PLANI YAPILIRKEN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMASI İSTENİYOR!!!

   Boşuna? Aklın yolu birdir? dememişler.

   Bu aklın ortak yolunu Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı Beyin Babası Aksaray´ın başarılı mimarlarının başında gelenlerinden merhum Mimar Hadi Yazgı bey tarafından belediye başkanlarından imar planı yapılırken göz önünde bulundurulması 30 yıl önce isteniyor.

 MİMAR HADİ YAZGI BU GÖRÜŞÜNÜ 1987 YILININ KURBAN BAYRAMI GAZETEMİZE AÇIKLADI!

   Can dostum, kardeşim ve meslektaşım Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli ile birlikte Vilayet kıvılcımını yaktığımız Ramazan Bayramı gazetemizden sonraki cemiyetimizin 2.sayısı olan 5-8 Ağustos tarihlerini taşıyan Kurban Bayramında yayınlanan Aksaray Bayram gazetesi için kendisiyle yaptığımız uzunca röportajın bir bölümünde açıklıyor.

  Merhum mimar Hadi Yazgı bize yaptığı bu konudaki açıklamasında ?Eski imar planının içinde gösterilen 40 metrelik yollar şehir merkezinin içinde kaldı.

  Bu yollar açılmadan iyice düşünülüp 50-100 yıl sonrası bir Aksaray düşünülmesi ve ona göre yeni çevre yolları tespit edilmelidir.

  İmar planları yapılırken bunlar göz önünde tutulmalıdır? dedi.

  Baba Yazgının 30 yıl önce dile getirdiği, tarafımdan ise 3 yıl 5 ay önce yazılanların gereğinin en kısa zamanda planlanmasının yapılması ve fiili çalışmaların başlatılması dileğiyle nasip olursa Çarşamba günü ise Hadi beyin yer yüzünün istenerek eğri yapılan yegane eseri olan ve 8 asırdır zamana ve iklimlere inat ayakta kalan ata yadigarı Eğri minaremizin nasıl kurtarılması gerektiğini yazacağım.

   Mutlu istikbalimiz için takip edilmesi dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun. 


ömer nasuh
18.09.2017 11:36:34
Ağaçlı buna asla izin vermez bunu yapacak bir babayiğitte ben göremiyorum

ALİ GENÇ
19.09.2017 21:24:52
Kimsenin gücünü küçümsemem.Memleketimize faydalı olanı destekler,aksine ise karşı çıkarım. 14 Nisan günü ihalesi yapılan Ankara-Pozantı otobanı bittiğinde zaten E.90´ neredeyse devre dışı bırakacak. Aksaray halkı,siyasetçileri,Meslek Odaları ve STK´ları oto ban açıldığında can damarımız olan E. 90´ın bundan en az şekilde etkilenmesini sağlayacak tedbirlerin alınması için iş ve gönül birliği yapmalı. Selamlar.

17.09.2017 23:01:31

Ali Genç

Trafik meselesine çözümüme baba Yazgı´dan 30 yıl önceki onay!

Trafik meselesine çözümüme baba Yazgı´dan 30 yıl önceki onay!