Geçtiğimiz günlerde 40 metrelik yolu Emin Gürün başlattığı ile ilgili bir yazıyı kaleme almıştım. Bu konuda yazdığım yazının arkasındayım. Ancak belli bir sosyal demokrat kesim nerede ise bana darağacı açmadıkları kaldı. 28 yıl önce kurulan bir kumpas sonucu görevden alınmıştım. Bu konuyu defalarca yazdım. Hamdolsun tekrar yazıyorum memuriyetim süresinde yaşadığım olumsuzluklar nedeniyle hiçbir surette disiplin cezası bile almadım. Bunun aksini yazarlarda bunu da ispat edemezlerse tekrar konuyu hukuk önüne taşırım.

      Kimse bana merhamet ve acıma duygusu taşımadı. 4 mahkemede yargılandım, hepsinden beraat ettim. en son konuyu Danışta ya taşıyarak itiraz ettiler. Buradan da beraat ettim. Beraat etmiş bir insan hakkında 28 sene öncesi bir şey yapamamışınız bugün şahsımı kötülemeye yönelik suçlu gibi lanse etmeye çalışırsanız  bütün delil ve dosyaları hala saklıyorum mahkemeye taşır o şahıslar hakkında suç duyurusu yaparım. Elinizde bir delil olsaydı beni Aksaray´dan sürerdiniz. Bunlar insanların kafasını karıştırmak için 30 sene sonra ortaya getirilen acizliktir. Konuyu uzatmak ve tartışmak istemiyor artık cevapta vermiyorum.

       Bu ülkede bir hukuk var ve kanun var. O zaman neden göreve devam edebildiğimi anlamış değilsiniz. Şahsımla ilgili o dönem hukuken ne gerekiyorsa ellerinden geleni yapmışlardır. Ben hamdolsun suçsuz olduğumu ve bir iftiraya maruz kaldığımı ispat ederek berat etmişimdir. Bunlar şahsımı sindirmek ve susturmak için yapılan çaresizliktir. Üstelik yıllar sonra o dönemin Başkanı ile Televizyon programına çıktığımı da unutmasınlar.

      Ben o yazımda kimsenin şahsı ile ilgili bir kötüleme ve karalama yapmadım. Dönemin idari yapısı ilede herhangi bir satır yazmadım. Ne hikmetse beraat edip görevine devam ederek mekli olmuş bir kişinin 28 yıl önce yaşadığı bir davada beraat etmiş kişi ile ilgili bir konuyu gündeme getirerek karalama yapmak acizliktir. Konuyu saptırmak yerine yazımla ilgili yanlış ve doğru olduğu konusunu yazarsınız. Bu tür konuları yazarken dikkatli olmalarını öneririm.

     Bu tartışmaya yorum yapan arkadaşlar benim Hükümet ve Belediye Başkanına yalakalık yaptığımı yazmışlar. Sizler nasıl düşündüğünüz fikre sahip çıkıyorsanız, bende düşündüğün fkir ve siyasi düşünceme sahip çıkıyorum. Sizlerin nasıl bir düşüncesi varsa benimde bir düşüncem elbette var.

       Ak Parti hükümetinin yaptığını ve ülkeyi nereden nereye getirdiğini bilmeyen yoktur. Biliniyor ki, 16 yıldır ülkeyi idare etmek için bu millet ona tek başına iktidar veriyor. Efendim ben gazeteci olarak iktidarın eksik ve yanlışlarını yazmalıymışım. Elbet yazacağız ve yazıyoruz da. Kimsenin tetikçiliğini yapmıyoruz.

      Yaşadığımız 15 Temmuz hadisesini hiçbir kimse hafızasından silemez. Erdoğan gibi bir lider olmasa idi bugün kimse bunları yazamayacaktı. Belki de ülke bugün Filistin den ve Suriye den daha kötü durumda olacaktı.

      Efendim ben neden Aksaray´ın bugün ki, trafik sorununu yazmıyormuşum. Geçtiğimiz günlerde bu konu ile ilgili bir yazıyı kaleme aldım. Konuya aklı selimli bakmasam bende Haluk Yazgının tutulacak yerini koymam. Ama ortada bir gerçek var, o dönemler ilimizin trafik yoğunluğu ile bugünün trafik yoğunluğunu düşünürsek her şeyi iyi anlarız.

      Demirel´in bir lafı var, ? petrol vardı da biz mi içtik?? diye. Aksaray´ın genişletilecek bir yeri varda biz mi Yazmıyoruz? Bugün Haluk Başkan değil kim olursa olsun aynı şeyi yazarım. Mevcut Altgeçitten dolayı birkaç ay sıkıntıyı kim yapsa yaşatmaz?

     Efendim Yazgıyı neden eleştirmiyormuşum. İçme suyunu başlattı bunu mu eleştireyim. Siloları yıktı, alt geçit´i başlattı bunu mu eleştireyim? Azmi  Milli önünü otoparka çevirdi bunu mu eleştireyim? TOKİ´ ye modern Yunus Emre parkı yaptı bunumu eleştireyim? Eski terminali yıkıp çarşıya çevirdi bunu mu eleştireyim? Salı pazarını düzenledi, Kadın aktivite merkezi, Karabağ parkı, Ulu Cami önüne yaşlılar için modern bir yer yaptı bunu mu eleştireyim? Ulu ırmak kentsel parkını başlattı, sanayi projesini hayata geçiriyor bunu mu eleştireyim?

      Hangi birini yazayım ki, sayfalar almaz. Allahtan korkar insan bu hizmetleri bir inşaat nedeni ile trafik sıkışıklığı yaşadık diye eleştirmeye. Yarın Sayın Bakan Eroğlu nun ziyaretini kaleme alacağım.


22.08.2017 19:41:21

Erdogan Kaya

Trafik konusunu neden eleştirmiyor muşum

Trafik konusunu neden eleştirmiyor muşum