Aksaray Üniversitesi Rektörlüğüne seçilen Sayın Yusuf Şahin`in yeni görevinde başarılar diliyorum

   Bundan önceki yazımda da belirttiğim gibi, seçilecek yeni Rektörün Aksaray Tıp Fakültesi için çalışma yapmasının iyi olacağını,Aksaray`ın Tıp Fakültesine çok istediğini ve  Kamuoyununda bunu desteklediğini yazmıştım. 

 

         Aksaray Üniversitesi 2006 yılında kurulduktan sonra,2007 yılından itibaren,Tıp Fakültesi  Kurulma çalışmaları başlamış ve belirli bir mesafede almıştı.

   Aksaray Üniversitesi`nin kurucu  Rektörü, Prof.Nejdet Sağlam`ın Hacettepe Üniversitesinden gelmesi  nedeniyle, bu çalışmalara Hacettepe Üniversitesi de destek vermişti.

        Aksaray`a Tıp Fakültesi konusu  kamuoyunun gündemini uzunca bir süre meşgul etti ve bu gidişle de meşgul etmeye devam edecek gibi görünüyor.

 

Aksaray Üniversitesi Kurucu Rektörü Sayın Nejdet Sağlam,Aksaray basınına verdiği demeçte; Aksaray Tıp Fakültesi Kurulmuştur.Kurulma kararı şu anda YÖK`te bekletilmektedir. Aksaray tıp Fakültesinin yerinin,yapılacak kampüslerinin ve öğretim görevlilerinin oturacağı lojmanlarının bile tapuları alınmıştır.diye açıklama yapmıştır.

     2015 Milletvekilliği seçim çalışmaları için Aksaray`a gelen Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu,Ak Partinin Aksaray için yapacaklarını sıralarken Aksaray`a  Tıp Fakültesi kuracaklarının sözünü de vermiştir.

         Sayın Başbakanın ``Aksaray`a Tıp Fakültesi Kuracağız`` açıklaması Aksaray için bir fırsattır,zaman geçmeden bu konu ile ilgili çalışmalar yapılmalıdır.Aksaray kamuoyu Tıp Fakültesi konusunda çok istekli ve duyarlıdır.

   Burada en büyük görevde Aksaray Üniversitesinin yeni Rektörü Sayın Prof.Yusuf Şahin`e düşmektedir

     Sayın Rektörümüzün önünde büyük bir fırsat vardır.Tıp Fakültesi için yapılacak çalışmalara tüm Aksaray Kamuoyu destek olmaktadır.

            Tıp Fakültesi, Aksaray`ın sağlık sorunlarını çözdüğü gibi, Aksaray`ın gelişmesine ve tanıtımına da büyük katkılar  sağlayacaktır. 

 Tıp Fakültesini Aksaray`a kazandıracak insanlar Aksaray  tarihine geçecektir.

          

 


17.05.2015 09:28:09

Cemalettin Öztürk

Tıp Fakültesi Fırsatını iyi kullanalım

Tıp Fakültesi Fırsatını iyi kullanalım