Bu günkü haberimizde de ısrarla belirtildiği gibi 2002 Genel Seçimlerinden 10 Ağustos 2014 günü yapılan Millet tarafından aracısız olarak seçilen İlk Cumhurbaşkanımız milletin adamı   Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 1. Turdaki kazandığı seçimde dahil Ak Partiye Aksaraylılar olarak 9 ful destek sağladık.

750 BİN KISTASI GETİRİLMEDEN YÖK’TEN TIPFAKULTEMİZİN KARARI ÇIKTIĞINDAN BU KARAR GERİYE İŞLEMEYECEĞİNDEN BİZİM İÇİN GEÇERLİ DEĞİLDİR!!!

     Her vesileyle belirtildiği gibi siyaset hizmet sanatıysa Dosyası  yıllar önce tamamlanan Üniversitemizin kurucu Rektörü Profesör Necdet Sağlam döneminde YÖK’ten de oluru alınan ve yine Necdet Hoca tarafından verilen bilgide Aksaray’ın müktesep hakkı olması nedeniyle BİZİM Tıp Fakültemiz 750 Bin nüfus kıstasından çok önce alındığından bu karar bizi ilgilendirmiyor.

   Karar ve kanunlar geriye işlemediğinden bizim Tıp Fakültemizin açılmasında yasal bir sakınca yok.

    Sözün özü  Aksaray’ın olmazsa olmazı olan diğer yatırımlarımız gibi  yıllar önce dosyası tamamlanarak YÖK ve Milli Eğitim Bakanlığından da olumlu görüşü alınan açılır açılmaz 1 Milyon 800 Bin kişiye hizmet verecek olan Tıp Fakültemizin açtırılması Aksaray’a verilecek bir iane değildir.!!!

  Aksine  Ak Parti Hükümetlerinin Milletvekillerimizin tamamının ve şimdiye kadar bu desteğimizi alanlar tarafından zaman geçirilmeden bize ödenmesi gereken vadesi çoktan dolan borcudur.!!!

    Ülkemizin karayollarının merkezinde olan Aksaray ve civarında meydana gelen kazalardaki can kaybının da en aza indirilmesi içinde Tıp Fakültemizin açtırılması  elzemdir.!!!!!!!!!!!!!

     Aksaray-Ankara,Aksaray-Ulukışla,Aksaray-Konya ve Aksaray-Nevşehir arasında meydana gelen kazalardaki can  kaybının ortadan kaldırılmasını sağlaması ve  bunun yanında ahde vefanın gereğinin yapılması için dosyası hazır olan Tıp Fakültemizin açtırılması için zaman geçirilmeden gerekenlerin yapılması dileğiyle  Üniversitemizin 8. Kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

    Rabbim yar ve Yardımcımız Olsun.


17.03.2015 11:41:28

Ali Genç

Tıp Fakültesi Aksaray’ın Müktesep Hakkıdır

Tıp Fakültesi Aksaray’ın Müktesep Hakkıdır