Her ülke ve ilde atanarak veya seçilerek görev yapanlar kendilerinden sonra yıllarca, onlarca, hatta yüzlerce yıl bıraktıkları eserleriyle anılırlar.!!!

     Bir önceki Valinin anılacak somut bir eseri olmasa da ondan öncekilerin kendilerine göre isimleriyle anılacak irili ufaklı birçok eser ve hizmetleri var.!!!

     Aksaray kamuoyunun ve benim dileğimde, umudumuzda Aksaray Tıp Fakültesinin Vali Altınok döneminde açılarak onun dönemiyle, bu dönemin Milletvekilleriyle anılmasıdır.!!!

     Bu istek ve umut yukarıda da belirttiğim gibi sadece benim değil kamuoyun unda ekserisinin ortak isteğidir.!!!

 HEMŞERİLERİMİZDE VALİ BEY İN DÖNEMİNDE

  TIP FAKÜLTESİNİN AÇILACAĞINDAN ÇOK UMUTLULAR!!!

    Vali beyin Aksaray’a atanmasından sonra gelenin gideni aratmaması temennisi başlıklı yazıma yorum yazan okuyucularım ve daha sonra çeşitli vesilelerle Tıp Fakültemizin açılmasıyla ilgili olarak dileklerini bize ileten hemşerilerimiz bu konuda çok umutlu.

    Hemşerilerimiz Vali Beyin hemşerisi eski Sağlık Bakanı Profesör Recep Akdağ’la hemşeri olmasının yanında ikisinin ağabey kardeş gibi birbiriyle samimi olmaları nedeniyle Tıp Fakültesinin açılma şansının çok yüksek olduğu belirtilmişti.

    Hemşerilerimizin genel ekserisinin ortak inancı olun  bu konuda kelimenin tam anlamıyla umutlarının Vali Selami Altınok bey’le son Milletvekillik dönemi olan Ali Rıza ve Ruhi beyde olduğunu belirtiyorlar.!!!

   AKSARAY SAĞLIK BAKANININ KISTASLARININ MİSLİ,MİSLİNE SAHİP!!!

        Sağlık Bakanlığının Tıp Fakültesi açılması ile ilgili kıstaslarının ilki bilindiği gibi 750 Bin Nüfus.

         İlimizin barındırdığı nüfus, nüfusumuzun iki misline yakın gurbetçilerimiz bu kıstası tek başına zaten yakalıyor.

 NÜFUSUMUZ KADARDA ÇEVRE İLLERİN VATANDAŞLAR AKSARAYIN

    ÖZEL VE RESMİ SAĞLIK KURULUŞLARINDAN HİZMET ALIYOR!!!

      Bu sayıya ilave olarak ayrıca üniversitemizin kuruluşunun 8. yıl dönümüyle ilgili16 Mart Cumartesi günü Yeni Gün ve Güncel Gazetelerinde yayınladığım yazıda belirttiğim.

      17 Mart Pazar günü ise İnternet sitelerindeki köşemde yayınladığım haberde de kanıtlarıyla ortaya koyduğum gibi ilimizdeki özel ve resmi sağlık kurumlarından hemşerilerimizin yanı sıra neredeyse hemşerilerimizin oranına yakın sayı dada çevre illerde oturanlarda hizmet alıyor.

     Halen ilimizdeki resmi ve özel sağlık kuruluşlarından muayene olup teşhis koydurdukları hastalıklarını tedavi ettiren Konya, Nevşehir, Niğde ve Ankara’nın ilçelerinden olanlarını sayısı resmi kayıtlardaki somut haliyle kıstasları misli, misline katlıyor.

  AKSARAY’A GELEN YABANCI TURİSTLERLE SINIRLARIMIZDAN GEÇEN YOLLARI KULLANAN SAYILARI MİLYONLARI BULAN TURİSTLERDE TIPF AKÜLTESİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNDEN FAYDALANACAK!!!

     İlimiz sınırları içinden geçen kara yollarında seyahat edenlerin sayıları.

     Her yıl Aksaray’ı ziyaret eden 400 bin civarındaki Turist ile Aksaray’dan geçen karayollarını kullanarak Akdeniz ve  Doğu ile  Güneydoğu bölgeleriyle, Ege, Marmara ve Karadeniz bölgelerine giden milyonlarca yerli ve yabancı turist göz önüne alındığında Sağlık Bakanlığının kıstaslarına göre bu fakülteyi Aksaray misli,misline hak ediyor.!!!

      Bu somut gerçekleri belirten hemşerilerimiz bu avantajlarımızın göz önüne alınarak ilimiz Milletvekilleri Ali Rıza  Alaboyun, Ruhi Açıkgöz, İlknur İnceöz, Belediye Başkanı Nevzat Palta,İl Genel Meclisi Başkanı  Özkan Doygun’la Ak Parti İl Başkanı  Fatih Yıldırıcı,  Rektör Mustafa Acar’la birlikte tüm Meslek Kuruluşları ve STK’ların Vali Altınok’la birlikte Tıp Fakültemizin dosyasının yeni Sağlık Bakanına imzalatmalarını bekliyorlar.

TIP FAKÜLTESİ ÜNİVERSİTENİN GELİŞMESİNE EN BÜYÜK KATKIYI SAĞLARKEN VEKİLLER VE VALİ BEYLE HÜKÜMETİN PRESTİJİNEDE

KELİMENİN TAM ANLAMIYLA TAVAN YAPTIRIR !!!         

           İlimiz Milletvekilleriyle, Vali Altınok Belediye Başkanı,İl Genel Meclisi Başkanı Rektör’e Ak Parti teşkilatlarıyla meclis içi ve dışı siyasi partilerin yetkililerine seslenen  hemşerilerimiz” Aksaray Üniversitesi tarafından Aksaray Tıp Fakültesinin kurulacağı daha önce hem Üniversite yönetimi, hemde siyasiler tarafından defalarca açıklandığı için bu Fakültenin sağlayacağı prestijle Üniversitenin saygınlığının arttırılmasının sağlanmasının yanında, ayrıcada verilen sözün tutulmasıyla da bu saygınlığın derecesi dahada çok artacaktır.

  “AKSARAYIN 2002’DEN BERİ AK PARTİYE SAĞLADIĞI 7 FUL DESTEĞİNE KARŞILIK HÜKÜMET TARAFINDAN ÖZEL HİÇ BİR KARŞILIK VERİLMEDİ!!! “

      2002’yılı genel seçimlerinden bu yana yapılan 3’ü genel 2’si ise mahalli seçim ve 2 Anayasa Referandumunda Aksaraylı seçmenler tarafından Ak Partiye Türkiye ortalamalarının çok,çok üstünde destek sağlandı.

      Aksaray’ın bu samimi misli,misli desteğine rağmen Hükümet tarafından Türkiye geneline yapılandan farklı hiç bir  özel hizmet Aksaray’a ekstradan verilmediğinden bu destekler şimdiye kadar hep karşılıksız kaldı.!!!!!!!!!!!!!!! 

        Aksaray’ın  bu samimi desteğine karşılık verilmemesi nedeniyle Ak Partili Milletvekilleri, Ak Partili Belediye Başkanları, Ak Partili İl Genel Meclisi Başkanı ve üyeleri Aksaray’a ve Aksaraylıya  borçlu.!!!

       Milletvekilleri, Belediye Başkanları, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleriyle, il, merkez ilçe ve diğer ilçeler ile beldelerdeki Ak Parti teşkilatlarının borçlarını ödeyebilmeleri, gelecek seçime borçsuz olarak yeni bir avansla girebilmeleri şarttır.!!!

    Milletvekillerinin, Belediye Başkanlarının, İl Genel ve Belediye Meclisi üyelerinin milletimizden yeni bir destek isteyebilmesi, buna yüzlerinin olabilmesi için önce eski borçlarından kurtulmaları gerekir!!!

     Bunun içinde öncelikle Aksaray Tıp Fakültesinin kurulmasını Vali beyin sağlayabilmesi için kendisine tam destek sağlamaları.

     Ardından ise Ankara, Pozantı otobanı açılmadan Aksaray-Ankara-Aksaray-Adana duble yollarına geçtiği güzergahlarda bulunan yerleşim yerlerinde oturanların kendilerinin, hayvanlarının ve yüklerinin trafiği engellemesini ortadan kaldıracak olan yeterli sayı ve genişlik ile yükseklikte alt geçitler ininde olduğu kara yoluna birer şerit ilave edilmesi.

       Aksaray-Kırşehir duble yolunun en kısa zamanda bitirilmesi ve devam eden Aksaray ile Hava alanı arası yolun 68 kilometreye indirilmesini sağlayacak yolun en kısa zamanda hizmete açılması.

      Ardından ise Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yılıdım’ın 18 Aralık 2010’da,Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ise 26 Mayıs 2011’de sözünü ve başlatma talimatını verdiği Aksaray-Ulukışla veya Aksaray-Çakmak,Aksaray üstünden Ortaköy ve Kırşehir oradan da Yozgat-Yerköy’e bizi bağlayacak olan hem yük,hemde yolcu taşıyabilecek kapasitede olacak olan Tren yolumuzun 2015 Genel seçimleri öncesi hizmete açmalarını sağlamaları boyunlarının olmaz ise olmaz borcudur.!!!

        Borçlarını ödemekle sağlayacakları güvenle milletin avansı artacağı gibi, aksi durumunda ise avansın tamamen kısılacağının bilinmesi ve bu bilinçle gerekenin zaman geçirilmeden yapılması dileğiyle Üniversitemizin resmen kuruluşunun 8. yıl dönümününAksaray’ımıza, milletimize, üniversitemiz camiasına ve tüm insanlık âlemine hayırlara vesilesi dileğiyle yeniden tebrik ederim.

       Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

      


26.03.2013 00:00:00

Ali Genç

TIP FAKLÜTESİDE MİLLETVEKİLLERİYLE VALİ BEYİN ESERİ OLSUN!!!

TIP FAKLÜTESİDE MİLLETVEKİLLERİYLE VALİ BEYİN ESERİ OLSUN!!!