Eskiden Ticaret Borsasını işi olanın dışında pek bilen olmazdı. Gerçekten bende bundan 5-6 yıl öncesine kadar burasının sadece buğday pazarı olarak bilirdik. Ama son beş yıl içinde Borsa ile tanışmış olduk. Ticaret Borsası sadece hububat alımı ile değil başka alanlarlada ilgili olduğunu yeni Borsa binası yapıldıktan sonra tanımış olduk. Tabi burada ikinci dönem kazanan Sayın Hamit Özkök Başkanın başarılı çalışmaları ile daha çok tanımış olduk.

      Malumunuz Aksaray merkezden silolar dediğimiz ofisi Sayın Yazgı tarafından kaldırdıktan sonra şehir dışına bildiğim kadarı ile üç tane yeni ofis yapıldı. Çalışmalar devam ediyor. Merak edip kim bu ofisleri yaptı diye sordum Ticaret Borsası yapmış.

      Hayvan Pazarı aynı şekilde, Teknik lise, ilçelere Borsa binası yapımı ve modern hububat pazarı. Burada labaratuvar ve diğer çalışmalar mevcut. Demek ki, çalışınca oluyormuş, bundan dolayı Başarılı Başkan Özkök´e eş dost çevresi siyasete gir aday ol diyorlar. Her seçimde adı gündeme gelmektedir. Demek ki bu başarıyı siyasette de yapar düşüncesi hakim.

       Ticaret Borsası bugüne kadar öyle işler yapmış ki, 5 yılda 249.900.000.00 tl. Yatırıma harcama yapmış. Nerelere ne kadar harcama yapıldığı ile ilgili bilgi almak için Özkök ile görüşme yaptım. Yaptığım görüşmede şu işlerin yapıldığını görme imkanı buldum.

        Bakın neler yapılmış, Ürün ihtisas borsası A.Ş. Aksaray Ticaret Borsası lisanslı depoculuk, Aksaray Ticaret Borsası canlı hayvan laboratuvarı, Borsa Aksaray aracılık hizmetleri, Aktentaş, Aksaray TTM arsa 300 dekar, Ortaköy TTM arsa 40 dekar, Eskil arsa 10 dekar, labaratuvarlar, satış salonu, araç ve tefrişatlar, kantar binaları ve baskuller.

        Aksaray TTM yeni hizmet binası, Aksaray TTM depo ve büro, Aksaray sosyal tesisler 8 adet, Ortaköy ilçesi yeni hizmet binası, Eskil ilçesi yeni hizmet binası, merkez TTM depo ve büro, Eskil yeni hizmet binası altı 2 dükkan, Aksaray TTM projesi, Ortaköy ve Eskil TTM projesi, TOBB meslek teknik lisesi.

      Üyelere nefes ve KOBİ destek kredisi, ağaçlandırma, ihtiyaç sahibi öğrencilere burs, ihtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı, sulama suyu projesi, kaliteli hizmet için akreditasyon, üyelere verilen eğitim, personel eğitimleri, halep yardımı, eğitim ve engelli okullarına yardım, diğer sosyal yardımlar, fuar ve diğer sosyal çalışmalar. Bu işleri ortalama 100 personel ile yapılmaktadır.

       Tabi birde hedefte 373.000.000.00 tl. Tutarında yapılması planlanan projeler var. Kısaca bunlardan da bahsedelim. Aksaray TTM depo ve işyeri, modern et entegre tesisleri, Aksaray STK süt entegre A.Ş. ilçelere TOBB Meslek Teknik liseleri, Aksaray TOBB Üniversitesi Fakülte, eski Buğday pazarı Borsa İmar affı projesi gibi çalışmalar var.

      Ben bu çalışma ve projeleri yazarken kalem kalem rakamlar yazmadım. Elimde bu yazdıklarımın rakamlarıda mevcuttur. Gerçekten güzel ve başarılı hizmetlerin yapıldığı görülmektedir.

        Ben Aksaray için kısa dönemde bu kadar başarılı hizmet yapan Ticaret Borsası Başkanı Özkök ve ekibine başarılar diliyor tebrik ediyorum.


24.10.2018 09:24:16

Erdogan Kaya

Ticaret borsasından 249.900.000.00 tl. süper yatırım

Ticaret borsasından 249.900.000.00 tl. süper yatırım