Biri içinde bulunduğumuz Ocak ayında, diğeri ise Temmuz ayında olmak üzere senede iki günde olsa dünyayı bir birinden haberdar eden,ilgililere doğru yolu gösterip yanlışlıklarda anlatan meslektaşlarımızın günüdür.

    Bu günlerde yıl boyunca çalışan basın mensuplarına atanmışlarla seçilmişler ve Meslek Odalarıyla STK lar tarafından gösterilen hürmet,bizimle ilgili yapılan etkinliklerle çeşitli şekilde onure edilmemiz sağlanıyor.

   Bu kapsamda şahsıma yapılan davetin bana ulaşmaması nedeniyle katılamasam da ilk davet Ak Parti İl başkanı Abdulkadir Karatay tarafından.

    2.si yapılan davetine meslektaşlarımızla birlikte icabet ederek, hatta vedalaşırken yaptığı esprisini oğlum Yunus Şammas´la eve kadar konuştuğumuz Başkan Yazgı Grand Altuntaş otelde,3.sü Perşembe sabahı Vali Pekmez ve 4.sü ise ATSO tarafından Ağaçlı Melendiz Otelde gerçekleştirildi.

   İlimiz genelindeki Gazeteciler,Radyo,TV ve İnternet  gazeteciliğini yapanların genel ekserisinin katıldığı Başkan Yazgı´nın davetinde protokolün bazı mensuplarının olması da toplantıya bir değişiklik kattı.

   Yapılan davete icabet ederek katıldığım 3 toplantının2 sinde ilimizin  2 Gazeteciler Cemiyeti başkanı Ali Südemen ve Celil Acar´ın,birinde ise  Yaşar Sarıkaya´nın yanında cemiyetlerin yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu yemekler samimi bir hava içinde geçti.

   BALIK HAFIZASIYLA GELEN VEFASIZLIK!

    2 Cemiyet başkanı ve meslektaşlarımızın katıldığı Başkan Yazgı tarafından verilen davette günle ilgili yapılan konuşmalar rutin  kalıp içinde giderken bir meslektaşımızın bu toplantının düzenlenmesini anlatırken geçmişte bu şekilde gazetecilere önem verilmediğini,daha önceleri hatırlandığımızı belirterek geçmişte yapılanları inkar etmesi öncelikle ahde vefasızlıktır.

    Çünkü 1994-2004 arasının Aksaray´daki 2 Belediye başkanları Ahmet Er ve Osman Ertuğrul tarafından da bu etkinlikler her yıl aralıksız olmasa da yapıldığı gibi Nevzat Palta tarafından ise 10 yıl boyunca aksatılmadan gerçekleştirildi.

   Hafıza i beşerin nisyanla malullüğünün bundan sonraki toplantılarda tekrarlanmayarak ahde vefasızlığın tekrarlanmaması dileğiyle 4 davetle hem bizleri onurlandıran,hem de kurumlarıyla ilgili bilgilerde verenlere meslektaşlarım adına teşekkür ederim.

    Cuma´nız Mübarek Olsun.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


13.01.2017 09:24:04

Ali Genç

Teşekkür ve Ahde Vefa!

Teşekkür ve Ahde Vefa!