Son günlerde PKK terör örgütü halterini aşmaya başladılar. Ümit ediyorum ki, devletimiz bu hainlerin üstesinden gelecektir. Görünen o ki, son çırpınışlarını yaşamaya başladılar ve birbirlerini öldürmeye kadar geldiler. Yalnız şunu demek isterim ki, Türkiye Cumhuriyeti devleti güçlü ve bu ne idiğü bellisiz terörün üstesinden gelecektir. Yoksa bunca verilen şehitlerimizi acı ile toprağa verirken, acının arkasındaki öfkeyi de unutmamalılar. Sabrın sonunda Allah korusun iş toplu tepkiye dönüşürse bu hainlerin nereye kaçacakları bilinmez. Vatandaşımızın sabrı taşıyor ve sanki tepki zamanı geliyor.

     Efendim ne imiş Güneydoğuda yaşayan Kürt halkına özerklik istiyorlarmış. İstediğiniz özerkliğin içine o bölge insanı etsin. Ne güzel özerklik getirdiniz değil mi? Bu bölgede yaşayan insanları canından bezdirip evinden barkından ettiniz.

      Çocukları anasız babasız bırakırken, dağa çıkardığınız genç kızların ırzına geçerek namus ve şereflerine düşkün olan anne ve babaların kız çocuklarını iğfal ettiniz. Biriyle yetinmeyip harem kurup insanların namus ve şerefini sokaklara attınız.

     Maneviyatına dükün olan doğu halkını özerklik getireceğiz diye camilerinden, medreselerinden ve yurtlarından ettiniz. Günlerce evlerine hapsederek, bazı aileleri evlerinden kovarak kendiniz onların evlerini işgal ettiniz.

      Çözüm süreci diye diye bazı ilçeleri Şırnak, Cizre, Silopi ve Sur gibi yerleri kurtarılmış bölge ettiniz. Peki kurtarabildiniz mi bu gölgeleri? Kazdığınız çukur ve tüneller mezarınız olmadı mı? Özerklik istediğiniz masum insanları gözünüzü kırpmadan öldüren siz değilmisiniz?

     Doğu halkı elinde Kuran ile dinine bağlı iken sizler boğazınıza haç takmadınız mı? Leşlerinizin üzerinden haç kolyeleri çıkmadı mı? Camide ibadet eden insanları herhalde ben yakmadım siz yaktınız. Minarelerin kubbelerini ben değil siz yıktınız.

      Şimdi etnik köken adına hala bu hainlere destek veren bazı mütedeyyin Doğu halkına soruyorum menmunmusunuz bu hainlikten? Yıllardır ecdadınızın yaptığı camilerin yıkılmasından hoşnutmusunuz?

     Çözüm süreci denen bu süreçte maşallah bazı bölgelere iyi mühimmat yığıntısı yapmışlar. Keşke bu sürece hiç girilmese idi de mücadele devam etseydi. Belki de sonuç bu şekilde olmaz hainlerin kökü kesilirdi. Ben hep çözüm süreci denen çözümsüzlüğe karşı olmuşumdur. Belki devletimizin bir bildiği var diye düşündüm. Ancak herkes gördü ki, sonunda çözüm değil ortaya çözümsüzlük çıktı.

     Bu süre içinde ne kadar Türkiye düşmanı varsa bu hainleri dolaylı olarak silahlandırdılar. Bunu kimse inkar edemez çünkü her şey ortada. Hatta bu hainlere keskin nişancılar bile sipariş ederek ülkemizle mücadeleye girişmişlerdir.

     Terörün sürdüğü bölgelerde efendim devlet neden bitiremiyor diye aklına gelenler olabilir. Siz bir ülke ile savaşmıyorsunuz burada çete ile mücadele devam ediyor. Ülke ile savaşsanız iş daha kolaydır. Ama burada sivil vatandaş ile terörüstü ayırmak durumunda olduğumuz için mücadele ağır yürüyor. Yoksa bunların üç günlük işleri var.

      Adamlar sokak ortasına kendileri yatıp bazı medya kuruluşlarına da resim çektirerek sokaklar cesetlerle dolu yazdırıyorlar. Fotoğraf çekildikten sonrada kalkıp yollarına devam ediyorlar. Ben bunlara kızmıyorum, bunları manşet yapan medya kuruluşlarının ne kadar vatanperver olduklarını düşünüyorum. Ama bir vatanperverlik gördüğümü söyleyemem.

      Yıllardır bu ülke insanın parası ile ayakta durup ceplerini dolduran Mahsun Kırmızıgül gibi sanatçıları ben hiç sevmedim. Ama zamanla kendi kursaklarındaki safrayı şimdi kusmaya başladılar. Bazen her şeye ve herkese güzel bakmak yerine birazda şüpheyle bakmakta yarar olduğunu hiçbir zaman unutmamak lazım.

      Güçlü bir ülkeyiz yeter ki birlik beraberliğimizi kaybetmeden el ele duruşumuzu devam ettirelim. Zaman siyaset kavgası değil ülkemizin birlik ve beraberlik zamanıdır. Bu ecdat yurdunun insanı geçmişten geleceğe ne badireler atlattı. İnşallah bu badireyi de huzur ve güven içinde atlatacağız. Çünkü vatan tek, yaşayacak başka ülkemizde yok.


3.02.2016 13:12:27

Erdogan Kaya

Tepki zamanı geliyor

Tepki zamanı geliyor