Bir gün Eski vali konağının önündeki parkta, bir gün de Kılıçaslan parkında Her sabah yürüyüş yapıyorum.

Yürüyüşten sonra eve geçerken bir NİNE yolu temizler hem de yıllardır. Çok dikkatimi çektiği için  bugün sizinle paylaşmak istedim.

Yaklaşık 80 veya 90 yaşında bir NİNE, Allah hayırlı uzun ömürler versin. Her sabah elinde ottan yapılmış bir süpürge, evin etrafını süpürüyor.

Hatta  daha da fazlası! Evin önünden Hashas mahallesinden TOKİ istikametine giden yol geçiyor. Yolunda büyük bölümünü süpürüyor.

Ben bu NİNE  yi yaklaşık 30 yıldır görürüm ve o yol toprak yol iken dahi yolu temizlerdi.

Allah´ım bu nasıl bir duygu,  bu nasıl gayret, bu nasıl bir inanç. Ben inanın o kadının, yani o NİNE nin o haline hayran kalıyorum.Buna tek bir sözüm var Allah razı olsun, bize örnek olsun.

Ben bu konuda yıllardır köşe de yazdım, gittiğim ortamlarda bu konuyu dillendirdim. Herkes evinin önünü temizlese, nerde yaşıyorsa, köydeyse köy, ilçedeyse ilçe, şehirdeyse şehir tertemiz olur.

Eğer herkes bu duygu ve düşüncede olsa, bu NİNE nin bu güzel gayreti hepimizde olsa, sizce şehrimiz temiz olmaz mı?

Yeri gelmişken söyleyeyim.

Şehrimizin Muhtelif yerlerine çok güzel parklar yapıldı. Sebep olandan, yapandan Allah razı olsun.

Ama nedense o parkları o yürüyüş parkurlarını bir türlü kullanmasını ve korumasını bilmiyoruz, yani korumuyoruz. Hani Atalar ne demiş;(Aslan Yattığı Yerden Belli Olur)

Adeta bu gibi yerleri korumayı bırakın içine s? yoruz.

Allah rızası için sabah erkenden eski Vali konağının önündeki Park´ı bi gelin görün! Bu kadar pis kullanılsın desek,  vallahi kullanamayız. Bu kadar vurdumduymaz olduğumuza utanıyorum.

Ne kadar gıda atığı varsa yerlerde ve üzerine basa basa yürüyüş yapıyor oradaki vatandaşlar. Niye bu kadar kötü kullanıyoruz?

Belediye başımıza zabıta mı diksin?

Neden halkın kullandığı yerleri pisliyoruz?

Belediye güzelce oturma bankları yapmış, Oralara çöp bidonları koymuş , Allah rızası için biraz medeni olalım

Belediye başkanımızdan hassaten rica ediyorum. Gece oraya bi zabıta veya bi görevli verse de bi kontrol ettirse! Biz  ancak ondan anlarız.  Bize ceza verilmezse, biz daha çok parklara, halkın kullandığı yerlere s?rız

                        Hadisi Şerif

Şüphe yok ki Yüce Allah temizdir, temizliği sever. İkramı boldur, ikramı sever. Cömerttir, cömertliği sever. Artık evlerinizi  çevresini temiz tutun.

(Et-Tıbbün Nebavi s.216)

 


9.10.2015 11:53:30

Mustafa Avcı

Temiz NİNE

Temiz NİNE