Bir kibrit ‘in alevinin gölgesinde bir orman yokmuş gibi gösterilebilir mi?
Elbette ki gösterilebilir.
Hem de öylesine gösterilebilir ki o ormanın orada olduğuna bile kimse inanmaz.!!!
Hele,hele kibrit birde göze çok yakın tutulursa göz ondan başkasını zaten göremez.
Gerçektende çok yakına tutulan bir cılız kibrit çöpü alevi Aksaray’da başta Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazıgı’nın gerçekleştirdikleri olmak üzere kamu kurumları ve Meslek Odaları tarafından başarılan sayısız hizmeti olmamış gibi gölgesinde eritip bitiriyor.!!!
Kim bitiriyor?!!!
Kendi burnumuzun dibinde bulunan ve yıllardır gırtlağımız yırtılırcasına sayısız şekilde bağıra,bağıra ortaya koymamıza rağmen kulakları olup duymayan!,gözleri olup ta görmeyenler! tarafından kaldırılmayan bir ucube bitiriyor.!!!
BAŞKAN YAZGI’NIN KAPADOKYA’NIN MERKEZİ OLDUĞUMUZU
KANITLAYAN ESERLERİNİDE ATSO’NUN AUTO SHOW’UDA UCUBENİN GÖLGESİNDE KALIYOR !!!
Tarihçi İbrahim Hakkı Konya’lı nın” Abideleri ve Kitabeleriyle Aksaray Tarihi” isimli eserinin 1. Cildinin 130. Sayfadan başlanarak 140. Sayfaya kadar” Kapadokyalılar Devrinde Aksaray” başlığı altında verilen bilgide günümüzde bilinen merkezi Kapadokya’nın Tuz gölünü de içine alacak şekilde,yani günümüzün E. 90 karayolunun Ankara’ya 100 kala Konya makasının da ötesinden başladığını belirtiyor.
Bu bilgi ve bu konudaki diğer gerçekler konusunda tarihçilerden de destek aldığı ortaya konan eserleriyle anlaşılan Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve arkadaşlarının samimiyetleriyle şehrimiz genelinde gerçekleştirilen hizmetlerine Kapadokya’nın merkezi olduğumuzu da ete kemiğe büründürme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyorlar.
Bu çerçevede Makastaki büyük kavşağa Kapadokya’nın anlamı olan” Güzel Atlar Diyarı”nın merkezi olduğumuzun kanıtı olarak peşi peşine koşan güzel atların büstleri kondu.
Nevşehir Kavşağına konan taç kapıyı andıran eserin içine bölgemizin timsallerinden olan peri bacalarıyla merkezi özelliğimiz daha da perçinleştiriliyor.
Bu çerçevedeki diğer çalışmalar ise bildiğimiz kadarıyla sürüyor.
Başkan Yazgının samimi hizmetinin kanıtı olan bizim Kapadokya’nın merkezi olduğumuz kanıtlayan eserlerinin yanında ATSO’nun geçen hafta düzenlediği 4 gün boyunca 40 bin kişinin gezdiği, açılış töreninde Milletvekili Ali Rıza Alaboyun’unda belirttiği gibi ancak kalkınmış ülkelerin önemli şehirlerinde açılan Auto Show’da burnumuzun dibinde gözümüze dayatılan alevle yok sayılır.
Çünkü insanlar ilk gördüklerine inanırlar.
Aksaray’ın Ankara girişinde bulunan büyükçe bir totemde Ankara makasından şehrimizin girişine kadarki olan bölgede!!!
Aksaray’ın Nevşehir ve Kırşehir ile Niğde il sınırlarına kadarki olan toprakları da,buradaki sayısız yer altı ve üstü tarihi ve turistik eserlerimizde yok sayılarak Kapadokya’nın Aksaray şehir girişine 70 KM mesafede olduğu(!) gözümüzün içine bakıla,bakıla kendi topraklarımızda bize atılan havayla belirtiliyor.!!!
Ankara tarafından Aksaray’a,Aksaray’ın içinden geçen karayollarını kullanarak Adana,Konya,Nevşehir istikametine doğru giden veya Adana ,Konya ile Nevşehir tarafından gelip aynı şekilde sınırlarımız içinden geçen yolları kullanarak Ankara’ya doğru gidenler önce bizi yok sayan bu ucubeyi görerek sözüm ona Kapadokya’nın bulunulan yere 70 Km olduğunu öğreniyorlar.!!!
Bu insanlar Ankara ,Nevşehir,Adana tarafından Aksaray şehrine giriş yaptıklarında veya Nevşehir kavşağından Adana,Konya veya Adana tarafına doğru seyrederlerken bin bir zahmetle ve maddi harcamayla yaptırılan taç kapıyı gördüklerinde bıyık altından gülmeyecekler mi?!!!
Şehir içine girdiklerinde ise peşi,peşine koşan atları ve onların önündeki” Kapadokya Güzel Atlar Diyarı” heykellerini gördüklerinde bunlarda ilk intibalarının gölgesinde kalmayacak mı?!!!
Başkan Haluk Şahin Yazgı’nın samimi eserlerinin yanında yüz ölçümünün yarısı ilimiz sınırları içinde olan bölgenin ve bu bölgenin içinde yer altı ve üstünde bulunan sayısız değer biçilemeyecek eserin yok sayılmaması ile birlikte diğer kamu kurumlarıyla Meslek Odalarının hizmetlerinin de gözümüze kendi elimizle dayatılan bir kibrit alevinde yok olmaması için zaman geçirilmeden üstümüze kara gölge ile kapatan ucubenin yok edilmesi dileğiyle.
Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


13.05.2015 10:37:34

Ali Genç

TEK KİBRİT ALEVİ’İNDE YOK EDİLEN HİZMET ORMANI!!!

Bir kibrit ‘in alevinin gölgesinde bir orman yokmuş gibi gösterilebilir mi?