Gazeteler,Televizyonlar ve Radyolar ile dergilerin basımı ve  piyasaya sunulması genel olarak yayınlanan resmi ile özel ilan ve reklamlardan.

   Çok cüzi bir bölümü ise satışlardan elde edilen gelirlerle sağlanmaktadır.

    Bundan dolayı bu işi yapanların ve bunların basımını yaparak piyasaya sürülmesini karşılayacak gelirin dışında  karda etmeleri gerekir.

   Para kazanamazlar ise bu kurumlarının devamını elbette ki sağlayamazlar.

   Buraya kadar konuya bakıldığında bu işi yapanların özel müteşebbisler olması nedeniyle verdikleri kamu hizmetini para kazanmak maksadıyla yapmaları gerektiğini görürüz ki! bu kesinlikle doğru ve yerinde bir tespittir!

GAZETECİNİN KAMUOYUNU OLUP BİTENLERDEN HABERDAR ETMESİ İANE DEĞİL GÖREVDİR

   Fakat bu işin yani gazeteciliğin Bakkal ve Toptancı ile diğer müteşebbislikten ayıran en önemli özelliği bizim mesleğimizi yapan Medya mensuplarının dünyada olup bitenleri okuyucularıyla paylaşmasının yanında köşe yazılarıyla da yaşanan olumsuzlukları ve bunların çözüm yollarını da belirtmeleri bir iane veya angarya değil asli görevleridir.

   Dünyada özelliklede bizim 15 Temmuzda yaşadığımız talihsiz kalkışmayı literatürlerinden çıkartan yüksek demokrasi standardına ulaşmış ülkelerde genel olarak ülke sathına,hatta dünya ülkelerinin bir çoğunda okuyucuya,seyirciye ve dinleyiciye ulaşan medya organlarının sistemi de aynıdır.

   Oralarda genel olarak medyanın işlevini devam ettirmesi böyle olsa da, onlar her zaman yaptıklarının bir kamu hizmeti olduğunun bilincinde hareket ederler!!!

   Oysa bizim ilimizde yayın yapan medya organlarının istisna bile olmayan çok,çok istisnanın dışında kalanlarının yaptıkları şey  ise kesinlikle bir kamu hizmeti olan gazetecilik değil,tamamen ticarettir!!!

    Çünkü yukarıda da belirttiğim gibi çok,çok istisnanın dışında kalan medya organları da mensupları da günü birlik yaşayan bir ticaret haneden farksızlar!!!

   Yayın organlarının istisnanın dışında kalan tamamının ne yakın,ne orta ve de uzun vadede genelde ülkemizle,özelde ilimizle ilgili bir yayın politikaları ve bir hedefleri var!!!

 POLİTİKASIZ VE HEDEFSİZLER UTANMADAN BİRDE BUGÜN BAYRAM(!) YAPACAKLAR

    Genelinin ticaretten başka her hangi bir yayın politikaları,ülkemizle, ilimizin istikbali için yakın,orta ve uzak vadede hedefleri olmayanlar 15 Temmuz Kalkışması olmamış olsaydı muhtemelen bugün kamu ile Meslek Odaları ve STK´ın desteğiyle.

  Veya ilgili meslek kuruluşlarının organizasyonuyla birde utanmadan,arlanmadan zafer kazanmış komutan edasıyla ?Çalışan Gazeteciler Bayramını kutlayacaklardı/beklide her şeye rağmen kutlayacaklar.

 İDEALİST GAZETECİLİK TİCARETE ENGEL OLMAZ, AKSİNE MEDYANIN TİCARET VE GELİRLERİNİN ARTMASINI SAĞLAR!

  Meslektaşlarımızın bu vurdumduymazlığı terk ederek ticaret yapmalarının gazetecilik mesleğinin gereğini yapmaya engel olmayacağını.

  Aksine memleketimizin mevcut ve gelecekte oluşması muhtemel sıkıntılarının ortadan kaldırılmasını sağlayacak yakın,orta ve uzak vadedeki dertlerini ortadan kaldıracak idealist gazetecilik medya organlarının ticaretlerini ve dolayısıyla gelirlerini arttıracağını bilmeleri.

 Bu bilinçle öncelikle ilimizin istikbalinin olmazsa olmazı olan Aksaray-Ulukışla tren hattımızın en geç 2019 da hizmete açılabilmesi,Ankara-Pozantı otobanı hizmete açılmadan E.90 Karayolunun cazibesini sürdürecek tedbirlerin alınması olmak üzere ilimizin istikbali için gerekenleri planlamaları.

 15 Temmuz Yüz karası,alçakça kalkışmanın önlenmesinde medya organları tarafından gösterilen taktire şayan ortak hassasiyetin bundan sonrada genelde ülkemizin,özelde ise ilimizin sıkıntılarının bilinmesinde.

  Sadece bilinmekle de kalınmayıp bunların çözüme kavuşturulması içinde gereğini yapmaları dileğiyle.

    Meslektaşlarımızın Basın Bayramın kutluyor,15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın çağrısıyla milletimiz tarafından gerçekleştirilen ve alçakça kalkışmayı önleyen samimi iş ve gönül birliğimizin kıyamete kadar devam etmesinin sağlanması dileğiyle.

   Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.

 


24.07.2016 11:36:46

Ali Genç

Tek yaptıkları ticaret

Tek yaptıkları ticaret