Çarşamba günü Ak Partiye mensup 14 Belediye Başkanı ile birlikte TBMM´de idim. Burada Ak Parti Milletvekilleri Sayın İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti´yi ziyaret ettik. Tabi asıl ziyaretin amacı yeniden Ak Parti Gurup Başkan vekili seçilen İlknur İnceöz hanımefendi idi. Her üç Milletvekilimizi İncöz´ün makamında bir arada ziyaret ederek sohbet etme imkânı bulduk. Tabi bu arada Belediye Başkanları kendi bölgeleri ile ilgili sorunlarını kendilerine aktararak çözüm istediler.

      Ankara´ya giden Belediye Başkanları Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı, Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay, Güzelyurt Belediye Başkanı Ünal Demircioğlu, Ağaçören Belediye Başkanı Tuncay Atak, Gülağaç Belediye Başkanı Faruk Teymen, Topakkaya Belediye Başkanı Yılmaz Akbulut, Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Demirci Belediye Başkanı Hüseyin Us, Sağlık Belediye Başkanı Mustafa Kepil, Helvadere Belediye Başkanı Hüseyin Akyol, Yeşilova Belediye Başkanı Adnan Bayraktar, Yenikent Belediye Başkanı Mehmet Akdere, Eşmekaya Belediye Başkanı Tayfur Başkan ve Gülpınar Belediye Başkanı Mustafa Baymışlıoğlu katıldılar. Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsal il dışında olduğu için katılmadı.

     Toplu olarak Ankara´ya gidildi, Mecliste İlknur Hanımın makamında diğer Milletvekillerimiz ile birlikte bir araya gelindi. 3 Milletvekilimiz Gurup Başkan vekili İnceöz´ün odasında bir arada ve çok samimi ve birlik içinde görmek bizi ziyadesi ile memnun etmiştir. Burada Aksaray Belediye Başkanı Sayın Haluk Şahin Yazgı Başkanlar adına bir konuşma yaparak, ? hayırlı olsun ziyaretine geldik, hem de ziyaretimizle beraber arkadaşlarımızla birlikte bölgenin sorunlarını gündeme getirmek istiyoruz.

     İçme suyu ile ilgili destek ve ödenekten dolayı teşekkür ederim. Sanayi projemiz ve Ofisin taşınması ile ilgili desteklerinizi bekliyoruz. Burada birde müjde vereyim Somuncu Baba filmi 1 Nisanda gösterime girecek. Ancak gösterimden önce Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve parlamentomuzun da katılacağı Mart ayındaki bir tarihte Ankara´da gala yapılması için kendilerinden randevu talebinde bulanmanızı istiyorum. Filmin gösterime girmesi ile birlikte birkaç ay Aksaray Türkiye gündemine oturmalı. Filmin gösterimden sonraki durumunu TRT tarafından yayın hakkını satın almış bulunmaktadır. Filmin Galası için Aksaray´da da bir gösteri sunulacak. Filmin her yönüyle Aksaray´ın tanıtımına öncülük edecek? dedi.

      Gerçekten de beklenen zaman Nisan ayı olarak gelmiş bulunmaktadır. Filmin tanıtımı için Sayın Yazgı hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını belirtmiştir. Kendileri geçen hafta sonu İstanbul´a giderek filmin tamamını izlediğini belirtmiştir. Filmin şu anki durumu itibarı ile 120 dakika olduğunu bunun bir 10 dakika kısaltılması olabilir dedi. Bizde ilk defa buradan Somuncu Baba filmi ile ilgili gösterim tarihini duyurmuş olalım.

      Daha sonra diğer Belediye Başkanları İlçe ve Kasabalarının sorunlarını ve yapacakları hizmetleri Milletvekillerimize aktarmışlardır. Onlarda yapılması gereken hizmetlerin takipçisi olacaklarını söylemişlerdir.

      Mecliste Milletvekillerinin odalarını meclise gidenler bilirler. İlknur Hanım Gurup Başkanı olması nedeniyle geniş odasına bütün misafirleri alabildi. İşte gurup başkanı olmanın avantajlarından birisi bu olsa gerek.

       Biz orada iken İlknur Hanıma Ak Parti Milletvekilleri ve parti yöneticileri hayırlı olsun ziyaretlerine geldiler. Toplantı esnasında yine bazı Milletvekilleri kendilerini tebrik etmek için bekliyorlardı. Gurup Başkan vekilliği bir bakanlık kadar önemli diye boşa dememişimdir.

      Bakanlık deyince burada Aksaraylı hemşerilerime bir önemli kulis konuşmalarını da aktarayım. Sanal alemde her ne kadar akşam baktığımda İçişleri Bakan yardımcılığına eski İçişleri Bakanı Sayın Selami Bey getirildi paylaşımlarında bulunsalar da, henüz netlik kazanmış değil, ama kulislerde haftaya kesin başlayacağı konuşuluyor.

      Bir diğer müjde ise yine eski Milletvekilimiz ve Enerji Bakanımız Sayın Ali Rıza Alaboyun için haftaya Enerji Bakan Yardımcılığına başlayacağı kulislerde konuşulan bilgiler. Büyük bir ihtimalle bu iki eski Bakanımız yazdığımız Bakanlıklara Bakan Yardımcısı olarak gelecekleri çok büyük bir ihtimal.

     Ankara´da TBMM ziyaretimizde sayın vekillerimizi ziyaretleri sizlerle paylaşmaya çalıştım. Ancak çok daha önemlisi haftaya yeni Bakan yardımcılarımızın atanması sevincini yaşamak istiyoruz.


3.12.2015 12:38:31

Erdogan Kaya

TBMM ziyareti ve Somuncu Baba filmi

TBMM ziyareti ve Somuncu Baba filmi