Atalarımız bir işin sonuçlandırılmasında emeği olanın yapılanın ve başarılanın kıymetini bilebileceğini.!!!

    Yapılan ve başarılanda emeği olmayanın ise “Miras Yedi” misali elde edilenin kıymetini bilemeyeceğini,bu nedenle de kazanılanı har vurup harman savuracağını.

   Bunu yapmasa bile üstüne yeni bir artıda katmayacağını ”Tarlada izi olmayanın Harmanda gözü olmaz!” sözüyle belirtmişler.

   Bu sözü siyasete veya her hangi bir kurumun makamına namzet olanlara uyarlar isek buraya gelmek isteyen veya getirilmek istenenin gelmek istedikleri görev ve atanacak olanın yeni getirileceği veya aday gösterileceği görevi hak edip etmediğinin anlaşılması için önceki bulunduğu hizmetlerine bakılması gerekir.

    Bunu 2011 Genel Seçimleri öncesi başlayan genel ekserisi Aksaray dışında yaşayan Ak Partide yaşanan aday,adayı furyası esnasında günlerce süren seri yazılarımda da belirttiğim gibi mantar gibi biten adayların çok,çok istisnai olanları dışındaki genelinin memleketimizin geçmişinde iğne ucu kadar bile bir emeklerinin olmadığını söylemiş.

    Bunu da “Aday olmayı hak edecek neyi yaptınız?!!!” şeklinde  sormuştum.

   O zamandan şimdiye kadar geçen zaman içinde benim bu soruyu sormakta ne kadar haklı olduğumu,aday, adayı olanların o günlerde belirttikleri vaatlerinin bırakın her hangi birisinin  takipçisi olmalarını o günden şimdiye kadar kendilerinin sesini duyan,yüzlerini gören bile olmadı.!!!

       İÇİMİZDEN VE TARLADA İZİ OLANLAR ADAY YAPILMALI !!!

  Aksaray’ın oyalama lüksü olmadığından eli çantalı olanların işlerinin bitmesinden sonra memleketi unuttukları mutlaka bu seçimlerde tüm partiler tarafından hatırlanmalı.!!!

   Bu somut gerçekle 7 Haziran Genel Seçimlerde öncelikle ve kesinlikle” Eli Çantalı” olarak tabir edilenlere ve Aksaray’da yaşasa bile  o kaba argo terimi kullanmayım fakat şimdiye kadar yaralı parmağa merhem olmayanlarda iktidar ve muhalefet partilerinden kesinlikle aday yapılmamalı.!!!

     Aday yapılacaklarda aranan ilk kıstas şimdiye kadar geçen ömürlerinde yaptıkları yapacaklarının teminatı olabilecekler aday gösterilmeli.

   VEDAT TUNǒUN TARLADA İZİ OLDUĞUNDAN HARMAN’ADA GÖZÜ GİBİ BAKAR VE KORUR!!!

    7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimde aday, adayı olanların geneli ile ilgili olarak nasip olursa yakında kamuoyunun bakışını anlatan yazım veya yazılarımda ortaya koyacağım.

    Bu gün bu konuda yazdığım ilk yazımın kahramanı Vedat Tunç.

   İlk defa onu yazmamın sebebi kendisinin mesai arkadaşım olmasından dolayı onu yakından tanımam ve bu tanımadan gelen konulara vakıf olmasını bilmemdendir.

    Kamu Yönetimi mezunu olan meslektaşımız Gazeteci-Yazar Vedat Bey yıllarca mesleğimizin içinde bulunmasının yanında doğma büyüme Aksaraylı olmasıyla da Aksaray’ı ve Aksaray’ın dert ve sıkıntıları ile çözüm yollarında biliyor.!!!

       Vedat Tunç Bey özelde istikbalimizin olmazsa olmazları olan Tren Hattına kavuşturulmamız, Oto Ban’ın hizmete açılmasından sonra E. 90 Karayolunun cazibesinin devam etmesi ve Tıp Fakültemiz konusunda ise konferans verecek kadar bilgiye sahip memleketimizin  nadir insanlarından bir entelektüel.

    Meslektaşım Tunç Aksaray’ı, Aksaray’ın sahip olduklarını ve sıkıntılarını bilmenin yanında bunların çözüm yollarını da bilen, bilmekle de kalmayıp bu sıkıntılarımızın giderilmesini samimi olarak savunan bir hemşerimiz.!!!

    Merkez Partinin Aksaray kurucu il başkanı olan ve partisinin teşkilatlanmasının ardından İl Genel Sekreteri görevine getirilen Tunç kardeşimiz bu seneki genel seçimlerinde partisinden milletvekili adayı.

   Kendisini medeni cesaretinden dolayı tebrik ediyor, tarlada izi olanın harmanı gözü gibi koruyacağı inancıyla hayırlı olan her şeye kavuşmasıyla birlikte  siyasi hayatında da başarılar diliyorum.

  Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


4.02.2015 09:16:49

Ali Genç

Tarla’da İzi olan aday

Tarla’da İzi olan aday