Konuyu takip edenlerin malumu olduğu üzere 11000 yıllık(tam olarak 11Bin 16 yıllık) tarihin en kadim ve yerleşim yeri ve bu geçmişi boyunca kesintisiz olarak meskun olmayı devam ettiren yer yüzünün nadir şehirlerinden olan Aksaray´da son 1.5 asırda gereken tedbirler alınmadığından önce 1861 de hiç hak etmediği 1.ilçeliğe düşürüldü.

   Ardından ise bundan gerekli dersin alınarak ilçeliğe sebep olunan olumsuzlukların zamanında! ortadan kaldırılmaması nedeniyle 1933´de tarih bizim için yeniden tekerrür etmesiyle  56 yıl sürecek2. İlçelik prangasına çarptırıldık.!!!

    Tarihin tekerrür etmesine sebep olan ve bizi adete yer yüzünden silen 56 yıllık 2. ilçelik esaretimize sebep olan en önemli neden kadim geçmişi boyunca coğrafi konumu nedeniyle antik Kral ve İpek yollarının kavşağında bulunan Aksaray´ın demir yolları hatlarının dışında kalmasıyla kuş uçmaz kervan geçmez ulaşılamayacak hale gelmesidir!!!

   20 Mart 1933´de Aksaray´ın yeniden ilçe yapılmasına sebep olan 2197 sayılı kanunu görüşülmesi esnasında da belirtildiği gibi Aksaray? Kuş uçmaz,Kervan Geçmez?  konumuna geldiği ,bundan dolayı gelişemeyeceği gerekçesiyle 2. ilçelik esaretine çarptırıldı.

8 YILDIR 100 DEN FAZLA HABER VE KÖŞE YAZISI VE YÜZLERCE KİŞİYLE HANÇEREMİ YIRTARAK TARİHİN TEKERRÜR ETMEMESİNİN ÖNLENMESİNİ DİLE GETİRİYORUM!!!

    8 yıldır hançeremi yırtarcasına yılda en az 8 defa ana konu ve yıl boyunca yaptığım onlarca teali haber ve köşe yazısında ise sebep sonuç ilişkisi içinde bahsettiğim.

   Önüme gelen etkili  ve yetkili olan herkesle de paylaştığım gibi 2. ilçelik esaretine çarptırıldığımız dönemdeki şartlar maalesef yeniden oluşuyor!!!

TEŞVİK KALKMADAN MUTLAKA BİZİ LİMANLARA BAĞLAYACAK AKSARAY-ULUKIŞLA HATTI AÇILMALI

  Haber ve köşe yazılarımın yanında ilgili ve yetkililere de ısrarla belirttiğim gibi Teşvikler kalkıncaya kadar Aksaray´ı Limanlara ve Demir Çelik Fabrikaları ile madenlere bağlayacak bir Demiryoluna kavuşmaz isek teşvikler bitince yapılan sübvansiyonlarda bitecek.

   Yatırımcılar üretimlerinde kullanacakları hammaddeler ve ürettiklerini sevk etmeyi karayoluyla yapacaklarından demir yolu olan yerlerdeki üreticilerle rekabet edemeyeceklerini!

   Bu nedenle teşviklerin kalkmasından sonra Aksaray´daki yatırımcıların ya iş yerlerini kapatacaklarını veyahut ta iş yerlerini  demir yolu bulunan yerlere nakledeceklerini belirtiyorum.!!!

    Yine proje ve yapım çalışmaları devam eden Ankara-Pozantı otobanın hizmete açılmasıyla  sürücüler bu yolu tercih edeceklerinden şu anda bizi  karayolları ulaşımının merkezinde tutan E.90 kara yolunun cazibesinin ortadan kalkmasıyla 1933 öncesi ve E.90 ile Konya Kayseri yollarının açılmasından önceki konumuna gelmemize sebebiyet verecek.!!!

GEREKLİ TEDBİRLER ZAMANINDA ALINMAZ İSE AKSARAY YAKIN GELECEKTE TERK EDİLEN

 WESTRN KASABALARINA DÖNECEK!!!

     Gerekli tedbirler zamanında alınmaz ve alınan tedbirler aynı şekilde zaman geçirilmeden uygulanmaz ise Aksaray orta vadede daha önce olduğu gibi hızla küçülecek ve uzun vadede ise tıpkı Western filmlerindeki terk edilmiş kasabalara dönecek.

     Öyle olunca da vilayetliğimizin yeniden elimizden alınması da 1861 ve 1933 de olduğu gibi kaçınılmaz hale gelecek.

    Tarihin tekerrür etmemesi için gerekli tedbirlerin haberimizde isimleri belirtilenler başta olmak üzere Aksaray´ın ekmeğini yiyip,suyunu içip havasını soluyan herkes tarafından zamanında alınarak uygulanması ve tamamlanarak hizmete açılması,aksinden ise kaçınılması dileğiyle 27. Vilayetlik  yıl dönümümüz kutlu olsun..

    Rabbim Yar ve Yardımcımız Olsun.


15.06.2016 07:49:30

Ali Genç

Tarihin Tekerrürünü Önlemenin ve Artısının Yolu

Tarihin Tekerrürünü Önlemenin ve Artısının Yolu