Pazartesi günü içme suyu ile ilgili Belediye Başkanımız Sayın Haluk Şahin Yazgı´nın anlattıkları bir yazıyı kaleme almıştım. Yazımı okuyan ve programı izleyen birçok kişiden olumlu tepki aldığımı ve ilk defa böyle farklı görsellerle program yapmamı beğenenlerin sayısının çok fazla olduğunu söyleyebilirim. Ancak buna karşı bana netten özel yazan bir dostun ise Haluk Yazgıya çanak tuttuğumu söylemesi ve çarşıda giderken yine bir tanıdığın Yazgının bugüne kadar ne yaptığını söylemesi ise gerçekten beni üzmedi diyemem.

       Öncelikle şunu söyleyim ve çok samimi olarak belirteyim soruların tamamı tarafımdan hazırlanmıştır. Sayın Belediye Başkanın en ufak bir dahli söz konusu değildir. Üstelik program esnasında izleyicilerden gelen soruları arkadaşlarımız alarak bana ulaştırdılar ve hiçbir soruyu geri plana atmadan kendisine sordum.

      Programa mükemmel bir şekilde hazırlanıp gelen Sayın Yazgı gerçekten dobra dobra cevaplar verirken bunları görsel olarak da halkımızla paylaştı. Ertesi günü sokağa çıktığımda ilk defa bu kadar doyurucu bir formatta program izlediğini söyleyenlerin sayısı az değildi.

      Pazartesi günü bir alışveriş merkezine girmiştim bir bayan beni görünce aynen şunu söyledi: ? Belediye Başkanımıza selam söyle içme suyu konusunda çocuğun günahını alıyormuşuz. Ama ondan isteğim en kısa zamanda bize güzel bir içme suyuna kavuştursun? isteğinde bulundu. Bende bunu buradan Sayın Yazgıya ileteyim elçiye zeval olmasın.

      İçme suyu ile ilgili dobra dobra konuşan Yazgı ne kokuyu inkâr etti neden içilmeme konusunu. Sadece sağlığa zararlı bir durumun söz konusu olmadığını söyledi. Ancak dönemim içinde ben bu konuyu halletmezsem zaten aday olmam diyerek de iddialı konuştu.

       Bir Belediye Başkanın görevi nedir, yol, su, temizlik ve şehri güzelleştirmek. 1,5 yıllık başkandan sihirli bir şekilde yılların çarpık kentleşmesini alt üst etmesini beklemek biraz insafsızlık olmaz mı? 30 yıldır çözülemeyen su meselesini 1,5 yılda halletmesini istemek çok yanlış. Bu konuda bir çalışması olmazsa eleştiri yapmak doğru olur.

      Bana göre ilk 5 ayı zaten saymam, nedeni zaten halkımızın hoşbeşinden her Belediye Başkanı dışarıya çıkamıyor. Ama bir yılını sorgularsak, dün bir başka televizyon canlı yayını esnasında da konuştuk. Hiçbir dönemde kenar mahalleler bu kalitede bir asfalta kavuşmadı. Asfaltın girmediği ve kaliteli asfaltın atılmadığı bir mahalle var mı? Efendim Belediye bunu da mı yapmasın diyebilirsiniz ama bunu yapmayanlar olabiliyor.

      Yıllardır çözülemeyen Laleli ve Hürriyet mahallesinden geçen yolların yıkılmamış evlerini kimseyi üzmeden yıkıp açmak bir plan ve proje değilmidir? Salı pazarını yıkıp yeniden inşa etmek bir proje değilmidir? Ak Mek Kadın aktivite merkezini inşa etmek bir proje değilmidir? Eski terminaldeki esnaflarımızı incitmeden anlaşıp yıkım hâkline getirerek bahar ayında inşasına başlama haline getirmek bir proje değilmidir?

      Yıllardır şehrin göbeğinde duran yazın tozdan topraktan kurtulamayan TMO Toprak Mahsulleri Ofisini anlaşma haline getirerek seneye kaldırmak bir proje değil mi? TOKİ Konutlarının bulunduğu bölgeye yapılan Yunus Emre parkını bitirmek bir proje değil mi? Kılıçaslan parkının ikinci etabını tamamlayarak Kalanlar mahallesine kadar açmak bir proje değil mi? Bir ay gibi bir süre içinde Büyük Bölcek köprüsünü yıkıp genişleterek yapmak bir proje değil mi? Yaşlılar için yapılan dinlenme merkezi bir proje değil mi?

     Yıllardır yılan hikâyesi gibi duran ve Aksaray´ın en önemli sorunu olan içme suyu meselesini gelir gelmez ele alarak 6 kuyuyu hazır hale getirip ishale hattının yapımı için çabalamak bir proje değil mi? Bizim için en önemli konu hayati önem taşıyan su meselesini çözmek değil mi?

      Kimse kusura bakmasın daha 3,5 yılı olan bir Başkandan sihirli değnek beklemesin. Bekleyip görelim ve zamanı gelince eleştirelim, varsa yanlışı sandıkta hesaplaşırsınız.

     Kimse kusura bakmasın, bizde bu toplumda geziyor halkın içinde yaşıyoruz. Sayın Yazgı herkesten olumlu not alıp güler yüzüne hayran kalıyor. Birkaç çıkar bazın hatırı için bizden kimseye sövmemizi beklemesin. Ben dünde Nevzat Beyi eleştirdiğim kadar iyi yaptıklarını takdirle yazmışımdır. O yazılarımın tamamın arkasındayım, bugünde bu yazılarımın arkasındayım. Bekleyelim sabredelim görelim şehirde neler değişecek, yarın utanacak sözler söylemeyelim. Tarafgirlik gözümüzü kör etmemeli.


6.10.2015 14:14:49

Erdogan Kaya

Tarafgirlik gözü kör etmemeli

Tarafgirlik gözü kör etmemeli